Dzisiaj jest 10 lip 2025, 0:02

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 329 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5 ... 22  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
rekrut
rekrut

Świete słowa :oops: Trzeba wziąść sie do roboty i działać.Adaś podał bisnesplan,gotowca i wg.niego można rozkrecać kino. :P

Tytuł:
rekrut
rekrut

Wg.mnie cena 11 zł. w Pozie to też przesada.Żeby to się nie zemściło na tym kinie :evil:

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

A ja tak sobie myślę,że nieraz i nie dwa były organizowane koncerty w MDK-u,gdzie swój repertuar prezentowały lokalne kapele.Gdyby tak skrzyknąć kilka zespołów(które i tak grają za darmo),żeby zrobić koncert,z którego dochód pójdzie na DKF,to można by trochę zainwestować w tę naszą "Pozę" i przywrócić jej dawną młodość.Nowy sprzęt jest potrzebny jak nic,a i remoncik by nie zaszkodził.Kilka takich koncertów i zawsze coś się zbierze.A co do repertuaru to myślę,że moglibyśmy jakąś sondę zrobić na ten temat(chociażby na tej pięknej stronie)żeby ułatwić pracę osobie odpowiedzialnej za puszczane filmy.Jedno jest pewne,jeżeli nic nie zrobimy,to nikt nie zrobi tego za nas.

Tytuł:
rekrut
rekrut

Kermit :
Cytuj:
.A co do repertuaru to myślę,że moglibyśmy jakąś sondę zrobić na ten temat(chociażby na tej pięknej stronie)żeby ułatwić pracę osobie odpowiedzialnej za puszczane filmy.

A górnikom wybierajmy rodzaj kilofa,nauczycielom zaproponujmy program edukacyjny a dziennikarzom podrzućmy tematy i tak odwalajmy robotę za wszystkich innych nieudaczników.Proponuję też zorganizować koncerty na rzecz zadłuzonych szpitali i wszystkich innych instytucji .Zróbmy zryw,pograjmy darmowo i rozwiążmy problemy wszystkich maluczkich tego świata.
A może lepiej zrobić co 4 lata konkurs na stanowisko i może w ten sposób otworzy się droge dla kreatywnych ludzi a beton się zburzy.Zawsze to dopływ świeżej krwi pobudza krążenie i dodaje tempa.
Koncerty to owszem ale w ramach jakiś festiwali filmowych a nie jako środek zaradczy bo to woda na młyn.

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

Zgodzę się co do konkursu na stanowisko,bo to faktycznie mogłoby dać jakieś rezultaty,ale pieniądze nadal pozostaną problemem.I nowy opiekun kina tego nie zmieni,chyba,że zasponsoruje z właśnych pieniędzy lifting "Pozie" :D
Takie koncerty odbywały się już w przeszłości i ich celem była np.zbiórka pieniędzy na naprawę sprzętu znajdującego się w kanciapie,gdzie odbywają się próby zespołów...i nikt nie protestowal z tego powodu,ani kamieniami nie rzucał :roll: Nie widzę więc nic złego w tym,żeby zorganizować podobną imprezę,z której dochód pójdzie na DKF.Myślę,że skoro kino współpracowało już nieraz z okolicznymi kapelami,to można tę współpracę nieco poszerzyć i nikt się nie obrazi.I górnicy protestować też nie będą...

Tytuł:
rekrut
rekrut

Nadal uważam, że darmowe koncerty świetnie sprawdzą się przy okazji przeglądu lub festiwalu filmowego. Pamiętam jak kiedyś przy przeglądzie filmów Jarmuscha był jazzowy koncert HOT ASTERIX. Ewentualnie można sprzedawać wtedy cegiełki, itp. na rozwój kina niezależnego w Zgorzelcu.
Co o tym myśli Pan Mariusz Tokarczyk? :lol:

Tytuł:
rekrut
rekrut

Repertuarowo urągające jest dla mnie, pasjonatki kina :evil: , że w DKF-ie POZA trafiają się filmy tak niskich lotów jak Scooby-Doo 2, czy Lycku Luke innych teraz nie pamiętam. Ciekawych tytułów od wielu lat polscy dystrybutorzy wypuszczają na polski rynek tyle, że jest w czym przebierać i tylko ignorant lub osoba zupełnie nie znająca się na współczesnym kinie, ma problemy z doborem. Może czas na zmiany w kierownictwie kina?! Może wyświetla Pan technicznie dobrze filmy, ale brakuje mi tu serca, głębi, pasji w repertuarze i merytorycznym prowadzeniu kina. Pamiętam jak Siwy potrafił ładnie udekorować scenę kina. Panie Mariuszu! Co Pan na to!?

Tytuł:
rekrut
rekrut

:?: Co to jest POZER :?:

Tytuł:
rekrut
rekrut

Czy Poza jest już poza?![/list]

Tytuł:
rekrut
rekrut

Myślę że może być już od dawna POZA :([/b]

Tytuł:
rekrut
rekrut

A co do naszego kierownika POZERA(czy to ksywka od POZA?) to nie sądzę aby dał się wyciągnąć do odpowiedzi.Pożyjemy to zobaczymy,jak w czeskim filmie :D

Tytuł:
rekrut
rekrut

:lol: Ha ha ha, nasz kierownik kina tak się wysilił na feriach, że prjokcje filmowe są tylko na video.

Tytuł:
rekrut
rekrut

Ostatni swój wpis na stronie MDK miał 15 grudnia.Widocznie święta jeszcze trwają.Takie hippisowskie nastały czasy

Tytuł:
rekrut
rekrut

Jakie czasy takie filmy. A ten Revolver jest tak kiepski, że nikt go w Polsce nie chce oglądać, chyba tylko nasz Pan kierownik z tego swojego małego okienka na tyłach w projektorni.

Tytuł:
rekrut
rekrut

Ten filmik nakrecił obecny mąż Madonny. Widziałem go i jest beznadziejny! Lepiej już liczyć BARANY.Tylko też nie wiem czy lepiej liczyć BARANY czy na BARANY liczyć :?

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 329 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5 ... 22  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.