Dzisiaj jest 12 lip 2025, 4:20

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 40 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
pismak
pismak

bog180
Widzę, że boli prawda. Okazuje się, że racje mieli ci, którzy twierdzili to co ja. Że w działaniach tego typu najpierw ubiera się wszystko w ładne piórka, a potem okazuje się, że chodzi o to samo.
Przypomnę jeszcze raz , wielokrotnie twierdziłem, że nie o takie zmiany chodzi w Zgorzelcu.
Jednoznacznie podkreślałem, że w samorządzie terytorialnym wżniejsze jest zgodne i logiczne działanie niż przepychanki partyjne. Ja w swoim działaniu jako Przewodniczący Rady Miasta takie przyjąłem założenia i je zrealizowałem. Nie przeszkadzało mi w tym , ze jestem z SLD wręcz przeciwnie taki styl funkcjonowania popierali nasi członkowie, choć oczywiście nie wszyscy.
Moje stanowisko tym temacie się nie zmienia.
Dzięki za ciekawe porównania to mi ppochlebia.

Cześć mieszczuch

Dział humoru pasuje nie tylko mi. Ja humor opieram chociaż na faktach i własnej praktyce a nie na wyszukiwanych porównaniach z przeszłości i szałowej prasie.

Kiedyś porozmawiamy jak ludzie ze Zgorzelca w Dublinie komentują to co dzieje się w Polsce i w Zgorzelcu. Zresztą dowiedziałem się, że niektórzy z nich bardzo uważnie śledzą nasze dyskusje na forum. Zresztą przyznaje, że dzięki forum na jednym ze spotkań zostałem zidentyfikowany jako marko.

Tytuł:
VIP
VIP

Cytuj:
Zresztą dowiedziałem się, że niektórzy z nich bardzo uważnie śledzą nasze dyskusje na forum. Zresztą przyznaje, że dzięki forum na jednym ze spotkań zostałem zidentyfikowany jako marko.
no to sypnij jeszcze trochę informacjami 8)

Tytuł:
pismak
pismak

:(

Ostatnio zmieniony 29 sty 2012, 21:59 przez mieszczuch, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Marko pisze:
bog180
Widzę, że boli prawda. Okazuje się, że racje mieli ci, którzy twierdzili to co ja. Że w działaniach tego typu najpierw ubiera się wszystko w ładne piórka, a potem okazuje się, że chodzi o to samo.

Wniosek - prawie nic się nie zmieniło, jak było tak jest. To prawie to to że poprzednia ekipa nie szafowała w kampanii stwierdzeniami "mierni ale wierni", "konieczność zmian" itp. itd. Niedługo 100 pierwszych dni, powoli trzeba zabierać się za podsumowania.

Tytuł:
pismak
pismak

y.

Ostatnio zmieniony 29 sty 2012, 21:59 przez mieszczuch, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
pismak
pismak

mieszczuch pisze:
[ poprzednia ekipa realizowała "kolesiostwo" i "miernotę" (oczywiście nie w każdym przypadku). Marko jako druga persona w partii musiał mieć na to wpływ

Mieszczuch popatrz dobrze, kto w poprzedniej ekipie zajmował stanowiska w spółkach miejskich i z jakich partii ludzie się wywodzili.

MDK - Baranowski - PO - powołany przed przyjściem M.F.
Centrum Sportowe - Michalski - PO powołany przez M.F.
MPGK - Lewandowicz SLD powołany po konkursie Powołany przez M.F.
PWiK - Ozga SLD spółka jest międzygminna i wpływ na wybór ma także Gmina Zgorzelec
PZN - Szmajdziński SLD powołany przez M.F.
TBS - bezpartyjny
PEC - bezpartyjny
MOPS - powołanie przed przyjściem M.F.
MZGM w Likwidacji – Gruszecki bezpartyjny powołany przez M.F.

Na osiem firm tylko w dwóch byli ludzie z SLD, z czego jeden po wygranym konkursie. Dziewiąta spółka jest międzygminna.

Jak widzisz coś jeszcze w mojej pamięci zostało. Szkoda tylko, że Twoja wiedza jest tak mała albo, ze sam nie pamiętasz jak to było i kto gdzie funkcjonował. Jeśli to nazywasz kolesiostwem ta chyba znamy inne znaczenie tego słowa.

Tytuł:
pismak
pismak

Re

Ostatnio zmieniony 29 sty 2012, 22:00 przez mieszczuch, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

mieszczuch pisze:
Biada obecnym i następnym, którzy tego nie odczytali.
j.

jak pokazuje smutna rzeczywistość - nie odczytali :(

Tytuł:
pismak
pismak

mieszczuch pisze:
Re Marko;
Samodzielność Michalskiego w Centrum Sportowym oceniam podobnie. Wynik wyborów(4 lata w tył) wyniósł także Aniszkiewicza

Mam nadzieję, że pamiętasz jak wówczas szedł ręka w rękę, zresztą nie pierwszy raz z M.D. Pod sztandarami horyzontów w barwach Unii Wolności, ostatnio pod sztandarem PO zobaczymy, co będzie za cztery lata.

Mieszczuch mam dla Ciebie jeszcze jedną informację. Sam oceń czy jest dla Ciebie dobra czy zła.
Deklarowałeś chęć kandydowania na Prezesa Wodociągów. Sam stwierdziłeś, że dasz sobie radę z wykształceniem, masz gastronomiczne doświadczenie, słowem ideał.
Niestety sprawa jest nieaktualna, dzisiaj miasto pogoniło Ozgę wybierając na Prezesa Wodociągów Kozłowskiego, doświadczonego bankowca. Swoja drogą bankowcy opanowali miasto (Burmistrz, PWiK, Centrum Sportowe). Ale to jeszcze nie jest wszystko. W radzie nadzorczej miasto zmieniło swoich przedstawicieli i są nimi J.Michalski wspominany już wielokrotnie były prezes Centrum, Wicestarosta Zgorzelecki oraz były burmistrz Bogatyni Górski. Teraz będzie już dobrze.

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

Badźmy uczciwi miasto z gminą !

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Cytuj:
Badźmy uczciwi miasto z gminą !

i precyzyjni miasto ma większość i może przegłosować co chce...

Tytuł:
rekrut
rekrut

Marko czy możesz sprecyzować o którego Kozłowskiego chodzi?

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

krytyczny pisze:
miasto ma większość i może przegłosować co chce...

ależ Krytyczny!...
mamy demokrację, więc kto ma większość może przegłosować co chce, czyż nie?

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

tadam ależ oczywiście masz rację, tylko sprecyzowałem informację, wnioski nasuwają się same :)

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

oliwia:

Chodzi o Zbigniewa Kozłowskiego, do niedawna Dyrektora PKO BP w Bogatyni. Człowieka młodego, energicznego i sumiennego,... Od razu wyjaśnię, że zbieżność nazwisk z Józefem całkowicie przypadkowa. :smt023

krytyczny:

Ktoś tą większość zawsze ma. Co do przegłosowywania poszczególnych spraw ( w szeroko rozumianym pojęciu ),...cóż, wspólnie może będziemy się temu przyglądać???

Marko:

Cytuj:
Teraz będzie już dobrze.

Dostrzegłem ironię?? :grin: Kiedy dobrze nie będzie, sam doskonale wiesz jakie "demokracja" dała obywatelom instrumenty do przeprowadzenia ich zdaniem niebędnych,...ewentualnych zmian. Stan, w którym większość społeczeństwa będzie niezadowolona z prowadzenia ich, bądź co bądź, spraw, wcale nie musi trwać przez całą kadencję obecnej władzy. Ale póki co proponuję bez niepotrzebnego zacietrzewienia bacznie przyglądać się sposobom realizacji wizji poprawy stanu miasta przez R.G. 8)

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 40 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.