Dzisiaj jest 10 lip 2025, 16:39

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 172 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Grzegorz pisze:
PS. Tadam, a nigdy Ci się palce nie omskły z klawisza i nie wpadły ... :grin:

nie nigtfsdy :grin:

Czytam Grzegorzu, czytam.

PS.
skoro już mnie wywołałeś do tablicy ;) to czy przypadkiem nie spotkałeś gdzieś koperty, która zawierałaby "transgraniczny model elastycznej specjalizacji MŚP w ramach sieci, oparty na wykorzystaniu technologii informacyjnych i nowych technologii oraz form nowoczesnego marketingu" potrzebuje go bardzo.

Tytuł:
pismak
pismak

tadam pisze:
to czy przypadkiem nie spotkałeś gdzieś koperty, która zawierałaby "transgraniczny model elastycznej specjalizacji MŚP w ramach sieci, oparty na wykorzystaniu technologii informacyjnych i nowych technologii oraz form nowoczesnego marketingu" potrzebuje go bardzo.

Tadam, ale to stary temat.
Kiedyś w tym temacie ktoś robił pracę naukową. Mogę tylko po linii naukowej Ci podpowiedzieć.
Głowy nie dam, że to jest właściwy trop, ale szukaj człowieka
Janusz Wielki
Politechnika Opolska
Instytut Inżynierii Produkcji
sądzę, że jest on właściwą osobą ze strony teoretycznej

Jeśli to własciwy trop, to podziękuj, jeśli nie, to szerzej powiedz jaśniej o co Ci chodzi. Chodząc po UM moze wpadnie coś.
Nie sądzę, że chodzi Ci o gotowy projekt.
Poza tym ja po Starostwie Powiatowym nie chodze. Tam jest ślisko.

P
G

Tytuł:
rekrut
rekrut

Grzegorz pisze:
Tak to już jest. Jak jesteś człowiekiem odważnym i nie boisz się powiedzieć co myślisz oraz przekazać głosno co inni myślą, to ci inni proszą Cię abyś był ich tubą medialną.

Odważny człowiek mówi co myśli jednak nie chowa się za internetowym nickiem.
Robisz sceny wokół tego co można bez wsuwania uzyskać tu : http://marekwolanin.pl/blog/?p=46
Dwa dni na przeczytanie 16 stron? A to przepraszam, to wiele wyjaśnia.

Tytuł:
pismak
pismak

jakobsprenger pisze:
Dwa dni na przeczytanie 16 stron? A to przepraszam, to wiele wyjaśnia.

No co??
Zostały mi jeszcze dwie strony.

A swoją drogą to Ty jesteś tchórzem czy odważnym wg Twojej teorii?

jakobsprenger pisze:
Robisz sceny wokół tego co można bez wsuwania uzyskać

Nie do końca. To, co jest zamieszczone w linku, który podałeś nie wyczerpuje do końca tematów. Gazetka, którą otrzymuję zawiera dodatkowe informacje.
Linka nie podam.

Marko!!
Prosiłem Cie o rozeznanie się w temacie możliwości nagrania sesji miejskich i udostępnienia jej Szarej Masie.
Mija kolejny miesiąc i nie ma wiadomości.
Czy wszystko w Urzędzie Miejskm w Zgorzelcu załatwia się tak opieszale, jak sprawę filmu z sesji?

Marko mam prośbę.
Czy mógłbyś rozeznać się w temacie:
Koszt zgorzeleckiego Orlika?
Jest duże prawdopodobieństwo, że Zgorzelec będzie rekordzistą Polski.

Marko wybacz, że Ciebie ciągam o wszystko ale skoro nie ma tutaj nikogo z władzuni, a Ty nie boisz się ich reprezentować, jako radny, pomimo innej opcji politycznej to bedę pytał Ciebie.

P
G

PS. Zastanawia mnie ciągle budżet miejski.

Ostatnio zmieniony 19 lut 2009, 10:43 przez Grzegorz, łącznie zmieniany 2 razy

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Cytuj:
Okazuje się, że średni koszt budowy „Orlika” w 2008 r. wyniósł 1,35 mln zł. Na 575 wybudowanych dotychczas obiektów, 289 kosztowało mniej niż 1,3 mln zł. 232 boiska wybudowano za kwotę od 1,3 mln zł do 1,5 mln zł. Za 49 „Orlików” zapłacono od 1,5 mln do 2 mln. Powyżej 2 mln kosztowało 5 boisk.

Spośród dotychczas wybudowanych „Orlików” najtańszy powstał w Nowych Piekutach – jego łączny koszt to 994,3 tys. zł. Najdroższy tego typu obiekt powstał w Zabrzu - 2,63 mln zł.

A tutaj jest całość ----> http://www.samorzad.pap.pl/palio/html.r ... 1874541800

Tytuł:
pismak
pismak

Grzegorz pisze:
/quote]

Marko!!
Prosiłem Cie o rozeznanie się w temacie możliwości nagrania sesji miejskich i udostępnienia jej Szarej Masie.
Mija kolejny miesiąc i nie ma wiadomości.
Czy wszystko w Urzędzie Miejskm w Zgorzelcu załatwia się tak opieszale, jak sprawę filmu z sesji?

Marko mam prośbę.
Czy mógłbyś rozeznać się w temacie:
Koszt zgorzeleckiego Orlika?
Jest duże prawdopodobieństwo, że Zgorzelec będzie rekordzistą Polski.

.

Jeśli chodzi o sprawę internetowego prezentowania obrad sesji Rady Miasta, to czekam tym razem na odpowiedź ze strony Przewodniczącego RM. Myślę, że powinno to nastąpić niebawem, choć zawsze miałem problem z określeniem ile to jet niebawem lub niezwłocznie.

Kwestia Orlika jest w dalszym ciągu bardzo ciekawa. Ja także przeczytałem dzisiaj wypowiedź rodem z Ministerstwa Sportu, którą zacytował Przekorny. Wg mojej wiedzy Orlik w Zgorzelcu kosztuje ponad 2.500.000. Jest to jednak informacja niesprawdzona. Muszę odkopać swoje materiały i dokładnie sprawdzić.

Ostatnio zmieniony 19 lut 2009, 23:23 przez Marko, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
pismak
pismak

Marko pisze:
Myślę, że powinno to nastąpić niebawem, choć zawsze miałem problem z określeniem ile to jet niebawem lub niezwłocznie.

Jasne.
Marko wiesz, jak wspaniale spędzałbym czas?
Śnieg pada, zawieja, z domu nie chce się wyjść a ja leżę i oglądam z wypiekami na twarzy sesję.
Widzę, jak moi przedstawiciele z narażeniem na wszelakie okropności starają się aby każda przekazana przeze mnie złotówka była wydana najefektywniej.
Marko pisze:
Wg mojej wiedzy Orlik w Zgorzelcu kosztuje ponad 2.500.000. Jest to jednak informacja niesprawdzona. Muszę odkopać swoje materiały i dokładnie sprawdzić.

... ale mamy szansę na rekord?

P
G

Tytuł:
pismak
pismak

Jesteśmy w czołówce kraju i tego nie da się ukryć. Zaznaczam jednak, ze nasz Orlik, to nie Orlik, tylko Orlik z dodatkowym wyposażeniem i to najładniejszy w Polsce. W taki sposób mi dzisiaj to tłumaczono.
Zatem nie należy narzekać bo jest bardzo dobrze a będzie jeszcze lepiej bo wykona się dodatkowe zadania o wartości 50.000 (z tym, że nie na pewno tylko tyle). Taka propozycje BM przedstawi radnym a decyzja o przyznaniu środków zapadnie na czwartkowej sesji.

Tytuł:
pismak
pismak

1) Czy nasz Orlik jest już odebrany?
2) Czy nasz Orlik lub jego część jest już udostępniona dla zainteresowanych ?
3) W ciągu jakiego czasu miał powstać nasz zgorzelecki Orlik? Jaki termin widniał w zamówieniu?
3) NIedawno była podwyżka czynszu mieszkań komunalnych. Czy prawdą jest, że obecni rządzący zafunfowali mieszkańcom w ramach relaksu podwyżkę cen wody i ścieków?

P
G

Marko !! Co z umożliwieniem nam obejrzenia zapisu filnowego sesji mioejskich?

Tytuł:
pismak
pismak

Grzegorz pisze:
1) Czy nasz Orlik jest już odebrany?
2) Czy nasz Orlik lub jego część jest już udostępniona dla zainteresowanych ?
3) W ciągu jakiego czasu miał powstać nasz zgorzelecki Orlik? Jaki termin widniał w zamówieniu?
3) NIedawno była podwyżka czynszu mieszkań komunalnych. Czy prawdą jest, że obecni rządzący zafunfowali mieszkańcom w ramach relaksu podwyżkę cen wody i ścieków?

P
G

Marko !! Co z umożliwieniem nam obejrzenia zapisu filnowego sesji mioejskich?

Postaram się odpowiedzieć krótko.

ad.1 na moje pytanie podczas komisji Budżetu i Finansów uzyskałem odpowiedź, że tak. Wiem jednak, że jeszcze część prac będzie wykonana, możliwe, że zapisano to w protokołach odbioru.

ad.2 nie umiem jeszcze precyzyjnie odpowiedzieć na to pytanie ale sprawdzę. Widywałem tam młodzież, choć nie oznacza to jednak, że Gimnazjum otrzymało już Orlika w zarząd.

ad.3 dobre pytanie. Wieść gminna niesie, że w przetargu uwzględniano dwie sprawy, koszt wykonania i termin realizacji. Ja słyszałem o realizacji w ciągu 90 dni. I wiem, że to już dawno minęło.

ad.4 Tak na ostatniej sesji przyjęto propozycje BM dotyczącą kolejnej podwyżki wody i ścieków. To za kadencji obecnego BM już trzecia podwyżka. Teraz jesteśmy w kryzysie gospodarczym i odczuwają to także mieszkańcy ale od pierwszego kwietnia zapłacimy wiecej.

Jeśli chodzi o internetowe transmisje z sesji to dalej wszystko jest w rekach Przewodniczącego Rady Miasta. Moje oczy nie widziały a moje uszy nie słyszały jeszcze ostatecznej decyzji.

Tytuł:
pismak
pismak

Marko pisze:
ad.1 na moje pytanie podczas komisji Budżetu i Finansów uzyskałem odpowiedź, że tak. Wiem jednak, że jeszcze część prac będzie wykonana, możliwe, że zapisano to w protokołach odbioru.

Żartujesz sobie ze mnie?

Czy starasz mnie przekonać, że za te pieniądze, które przekazano na budowę Orlika to ma być już wszystko?

A gdzie wstęgi a gdzie orkiestra a gdzie fanfary przy otwarciu?
Jestem poważnym człowiekiem ale lubię czasami żarty, jednak teraz to z tym oddaniem obiektu trochę chyba przesadziłeś.
Wg mnie to nie forum humoru i dobrych kawałów a poważne forum dyskusyjne o sprawach zgorzeleckich, choć od czasu, do czasu, kawały się przydadzą ale nie w wykonaniu rządzących.

Marko pisze:
Widywałem tam młodzież,

Ja też widziałem tam grających.
Marko !! Zwracam się w tej chwili do Ciebie, jako do byłego (a może i aktualnego) harcerza, któremu bliskie jest zdrowie i życie młodzieży.
Proszę sprawdź i zainterweniuj, jeśli będzie taka potrzeba w sprawie boiska.
Gry i zabawy towarzyskie w obiekcie nieodebranym, nieukończonym grożą ludziom tam przebywającym odniesieniem urazów.
Pomijam to, że wykonawca powinien w sposób należyty zabezpieczyć obiekt przed możliwością wkroczenia do niego w trakcie budowy osób trzecich. (chyba tak jest w Prawie budowlanym) ale również zdrowy rozsądek inwestora, jakim chyba jest Miasto.
Często spotykam się z takimi przypadkami bezmyślności i wiem, jak bezmyślnie się później tłumaczą, jednak następstw zdarzeń nikt już nie może zmienić.
Tam będziemy mieli do czynienia z młodzieżą, którą każdy z nas jest, był lub będzie. Dbajmy o ich zdrowie!!!

Marko, chciałbym mieć jasną odpowiedź, czy wolno już młodzieży tam grać a jeśli nie, to dlaczego obiekt jest niechroniony?

Marko pisze:
To za kadencji obecnego BM już trzecia podwyżka.

Temu działaniu się nie dziwię.
Najłatwiej podwyższać ludziom czynsze, obciążać ich podatkami a potem zrobić szum podczas przekazywania jakiejś apteczki lub innego taniego gadżetu dla jakiegoś np. szpitala.
Wg mnie obecny burmistrz i jego przyboczni idą na łatwiznę i podwyższają czynsze oraz podatki, zamiast dochody miasta wypracować właściwą organizacją pracy lub oszczędnościami.

P
G

Tytuł:
pismak
pismak

Grzegorz pisze:
Marko pisze:

Żartujesz sobie ze mnie?

Czy starasz mnie przekonać, że za te pieniądze, które przekazano na budowę Orlika to ma być już wszystko?

A gdzie wstęgi a gdzie orkiestra a gdzie fanfary przy otwarciu?
Jestem poważnym człowiekiem ale lubię czasami żarty, jednak teraz to z tym oddaniem obiektu trochę chyba przesadziłeś.
Wg mnie to nie forum humoru i dobrych kawałów a poważne forum dyskusyjne o sprawach zgorzeleckich, choć od czasu, do czasu, kawały się przydadzą ale nie w wykonaniu rządzących.
G

Myślę, że to nie ja przesadziłem, lecz przedstawiciel obecnej władzy, który mi odpowiadał. W tym przypadku jestem tylko przekaźnikiem.
Swoją drogą przeceniasz chyba możliwości radnego z opozycji. Przecież nam mówi się głównie to co można oszczędzając w słowach i często zapominając bądź pomijając fakty, spotykam się również z ciekawymi nadinterpretacjami zdarzeń, zapraszaniem ludzi, którzy maja poprzeć jedynie słuszny tok rozumowania używając argumentów, których podczas rozmowy nie da się sprawdzić.
Trudno też o jasna odpowiedź. Oczywiście wykorzystam prawne ścieżki by o wszystkim , może dokładniej poinformować.

Swoją droga tak liczysz na radnego lewicowego, choć nazywasz nas komuchami. Wiem, że tak się przyjęło, i dlatego nie mam żalu. Jestem także przekonany, że zdajesz sobie sprawę kim jest dzisiejsza lewica i że nie da się jej porównać z komunistami. To tylko tak nawiasem mówiąc. Jeszcze raz potwierdzam, że postaram się nie zawiść Twojego zaufania.

Wspomniałeś o mojej działalności harcerskiej na forum pisałem już o tym wielokrotnie, ostatnio także na swoim blogu. Jak wiesz harcerze to ludzie w których pewne cechy charakteru pozostają na całe życie. Na całe życie pozostaje także wierność organizacji. Dlatego ze smutkiem informuję Ciebie i innych, że z harcerskiej mapy Polski znika Hufiec ZHP im. "Osadników Wojskowych " w Zgorzelcu. Hufiec, z którego działalnością związanych jest tak wielu wspaniałych, prawych ludzi. Dla mnie to straszna rzecz, o której nawet ciężko pisać.
Nie mogę sobie wyobrazić jak można było do tego dopuścić. I choć nie jest to miejsce na takie wywody, to gdzieś musiałem o tym napisac.

Pytanie do admina może nowy temat.

Tytuł:
pismak
pismak

Marko pisze:
Swoją drogą przeceniasz chyba możliwości radnego z opozycji.

Chyba jednak nie przeceniam.
Widzę, że Tylko Ty jesteś zaangażowany na serio w sprawy Zgorzelca. Odnoszę wrażenie, że radni skupieni wokół rządzącego gremium idą w tej chwili wyłącznie na przetrwanie. Mam wrażenie, że dla nich pozostały czas do końca kadencji, to jedyna okazja do tego aby istnieć, w tym finansowo.
Odnoszę wrażenie, po tajnych rozmowach z przedstawicielami rządzących, że boją się wychylić ze swoim zdaniem.
Skoro więc Ty zabierasz głos, to będziesz obrywał zarówno za rządzących, jak i za opozycję.
Jednego Ci na pewno nie zapomnę.
Ty widzisz nieprawidłowości działania rządzących i je wytykasz
Władza udaje, że nieprawidłowości nie ma i brnie w marazm i nieudolne próby pozorowanych działań.

Marko pisze:
Swoją droga tak liczysz na radnego lewicowego, choć nazywasz nas komuchami.

Na nazwę trzeba sobie zasłużyć, to po pierwsze. Po drugie komuch to nie obraza, wg mnie, a określenie człowieka, który działa po lewej stronie polityki. Ten działający po prawej to moher.
Taki sobie podział wymyśliłem. Nie sądzę aby kogoś on bulwersował przecież na końcu i tak liczy się człowiek i jego dokonania a nie nazwa, czy nazwisko.

P
G

Tytuł:
pismak
pismak

Na nazwę trzeba sobie zasłużyć, to po pierwsze. Po drugie komuch to nie obraza, wg mnie, a określenie człowieka, który działa po lewej stronie polityki. Ten działający po prawej to moher.
Taki sobie podział wymyśliłem. Nie sądzę aby kogoś on bulwersował przecież na końcu i tak liczy się człowiek i jego dokonania a nie nazwa, czy nazwisko.

P
G[/quote]

To wiele wyjaśnia.
Wracając do Orlika widziałem jak młodzież szkolna pok nadzorem nauczycieli wychowania fizycznego ćwiczyła na Orliku. Dziwne to zjawisko zwłaszcza, że na drugi dzień na boisko wkroczyła ekipa budowlana. to dopiera mętlik.

Tytuł:
pismak
pismak

Marko pisze:
Wracając do Orlika widziałem jak młodzież szkolna pok nadzorem nauczycieli wychowania fizycznego ćwiczyła na Orliku. Dziwne to zjawisko zwłaszcza, że na drugi dzień na boisko wkroczyła ekipa budowlana. to dopiera mętlik.

Jeśli taka sytuacja ma miejsce, to sprawa wprowadzenia młodzieży na nieodebrany obiekt jest politycznym samobójstwem osoby odpowiedzialnej za taki stan rzeczy.
W chwili, kiedy cokolwiek się stanie prokurator pyta kto zezwolił na wejście.
Rodzice poszkodowanego dziecka skarżą samorząd o odszkodowanie i z przyczyn oczywistych otrzymują je.
Kto zapłaci?
My, ja.
Ja nie chcę płacić za głupotę.

Marko, ja też widziałem młodzież użytkującą ten obiekt, jeśli natychmiast nie zadziałasz, a jest tutaj podejrzenie o zagrożenie przynajmniej zdrowia uczestniczących, to sam zacznę działać.

Teraz jednak piszę do Ciebie, jako do Radnego Miasta Zgorzelca.

Proszę sprawdzić, czy młodzież, dzieci są bezpieczne na zgorzeleckim Orliku.
Proszę sprawdzić czy wprowadzanie młodzieży, zwłaszcza pod nadzorem opiekuna, jest legalne.

DZIECI I MŁODZIEŻ W ZGORZELCU MA BYĆ BEZPIECZNA!!

P
G

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 172 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.