Marko pisze:
ad.1 na moje pytanie podczas komisji Budżetu i Finansów uzyskałem odpowiedź, że tak. Wiem jednak, że jeszcze część prac będzie wykonana, możliwe, że zapisano to w protokołach odbioru.
Żartujesz sobie ze mnie?
Czy starasz mnie przekonać, że za te pieniądze, które przekazano na budowę Orlika to ma być już wszystko?
A gdzie wstęgi a gdzie orkiestra a gdzie fanfary przy otwarciu?
Jestem poważnym człowiekiem ale lubię czasami żarty, jednak teraz to z tym oddaniem obiektu trochę chyba przesadziłeś.
Wg mnie to nie forum humoru i dobrych kawałów a poważne forum dyskusyjne o sprawach zgorzeleckich, choć od czasu, do czasu, kawały się przydadzą ale nie w wykonaniu rządzących.
Marko pisze:
Widywałem tam młodzież,
Ja też widziałem tam grających.
Marko !! Zwracam się w tej chwili do Ciebie, jako do byłego (a może i aktualnego) harcerza, któremu bliskie jest zdrowie i życie młodzieży.
Proszę sprawdź i zainterweniuj, jeśli będzie taka potrzeba w sprawie boiska.
Gry i zabawy towarzyskie w obiekcie nieodebranym, nieukończonym grożą ludziom tam przebywającym odniesieniem urazów.
Pomijam to, że wykonawca powinien w sposób należyty zabezpieczyć obiekt przed możliwością wkroczenia do niego w trakcie budowy osób trzecich. (chyba tak jest w Prawie budowlanym) ale również zdrowy rozsądek inwestora, jakim chyba jest Miasto.
Często spotykam się z takimi przypadkami bezmyślności i wiem, jak bezmyślnie się później tłumaczą, jednak następstw zdarzeń nikt już nie może zmienić.
Tam będziemy mieli do czynienia z młodzieżą, którą każdy z nas jest, był lub będzie. Dbajmy o ich zdrowie!!!
Marko, chciałbym mieć jasną odpowiedź, czy wolno już młodzieży tam grać a jeśli nie, to dlaczego obiekt jest niechroniony?
Marko pisze:
To za kadencji obecnego BM już trzecia podwyżka.
Temu działaniu się nie dziwię.
Najłatwiej podwyższać ludziom czynsze, obciążać ich podatkami a potem zrobić szum podczas przekazywania jakiejś apteczki lub innego taniego gadżetu dla jakiegoś np. szpitala.
Wg mnie obecny burmistrz i jego przyboczni idą na łatwiznę i podwyższają czynsze oraz podatki, zamiast dochody miasta wypracować właściwą organizacją pracy lub oszczędnościami.
P
G