Dzisiaj jest 10 lip 2025, 9:17

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

yeah :D oobe!!!! podroze astralne to fascynujace zjawisko...

http://np.thesundevelopers.com/
http://www.czakra.anv.pl/biblioteka/012/012-ind.htm
http://www.gw.7d.pl/ :wink:

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

http://wiadomosci.onet.pl/1206609,69,item.html
hymn moherowych beretów :shock:
zastanawiam się, czy to moja Polska jest :?: :?

Tytuł:
gaduła
gaduła

Ta Polska jest Twoja i moja i -nie martw się:w każdym środowisku znajdzie się Paździochu stadko głupców,co nie znaczy,że jest ich przytłaczająca ilość.Moim zdaniem najlepszym lekarstwem na to jest ignorowanie ich obecności.Brak zainteresowania głupców unicestwi.Cierpliwie czekajmy...

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Sęk w tym, że ja nijak nie potrafię cierpliwie czekać. Czekać i przyglądać się tym, jak piszesz, "głupcom". Tej zarazy jest coraz więcej i są coraz głośniejsi. Może dlatego, że pozostała większość biernie czeka, aż się coś samo zmieni na lepsze. Otóż nie, nie zmieni się ani na lepsze, ani samo.

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

To nie są głupcy. Choć zapewne nie jest to czołówka intelektualna naszego kraju. To przeciętni ludzie, wystraszeni rzeczywistością, nie rozumiejący tych wszystkich zmian. Takich ludzi najłatwiej nabrać grając na religijnych i narodowych strunach. Oni szukają tego, co niezmienne. A niezmienny jest, jak się wydaje, patriotyzm i wiara. Są manipulowani przez Rydzyka, który wmawia im, kto jest dobry a kto zły, kogo kochać a kogo nienawidzić. Rydzyk i całe jego imperium podsyca w nich stan ciągłego zagrożenia, poddają sie temu praniu mózgu i mamy "mochery". Wydaje mi się czasem, że ci dzwoniący słuchacze starają się mówić to, co chciałby usłyszeć "Ojciec Dyrektor". Śpiewają piosenki, układają wiersze, najzwyczajniej podlizują się. O ironio, działają tu mechanizmy psychosocjologiczne dające się zauważyć u subkultur młodzieżowych :) . Nagorsze jest to, że Rydzyk krzewi nienawiść, posługując się religią głoszącą miłość bliźniego. Zarzuca wszystkim manipulację, dopuszczając się największych z możliwych - wywracając chrześcijaństwo na opak. A już całkowicie dołująca jest postawa episkopatu w stosunku do tego bufona.
Polecam artykuł we wczorajszej Gazecie Wyborczej "Byłem uczniem Ojca Rydzyka"

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Cytuj:
A już całkowicie dołująca jest postawa episkopatu w stosunku do tego bufona

co tu dołowanie może w narodzie zmienić :?:
Episkopat z pewnych (można się domyśleć jakich) powodów to toleruje i jest mu to na rękę. W ten sposób sam sobie wystawia świadectwo. Jeśli ten kraj i naród mamy odbudować takimi metodami i jeśli takie siły mają wytyczać dalszą jego drogę, to ja się stąd chyba wyniosę. :cry:
A już świetokradztwem jest mieszanie do tego pana Boga.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2

Strefa czasowa UTC+1godz.