Dzisiaj jest 12 lip 2025, 0:25

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 671 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 45  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

zubek pisze:
gratulacje dla CICHEGO zza zmianę poglądów! popierać Jarka po tym, jak otwarcie przyznaje się do lewicowości - to ci dopiero!

BENITO MUSSOLINI też na początku był SOCJALISTĄ-pózniej zmądrzał.
JAROSŁAW KACZYŃSKI-wszystko przed nim.
]:->

Ostatnio zmieniony 21 cze 2010, 19:48 przez CICHY, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

CICHY pisze:

benito skończył na gałęzi - to chyba niezbyt celna analogia.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

YELLO_35 pisze:
Dlatego nie rozumiem argumentów turka...
a co tu rozumieć? :roll: żaden z kandydatów mi nie odpowiada, ale moje zdanie jest takie, że bałbym się oddać pełnię władzy jednej opcji :) Tak jak mówiłem, że pojawią się głosy tego typu:
YELLO_35 pisze:
PO ciągle narzekało na to , że Prezydent im wetował ustawy (czyli przeszkadzał). Gdy prezydent będzie ich to nie będzie tego problemu. Czyli nie będą mieli na kogo zwalić całej winy i zarzuty złego rządzenia nie pójdą na prezydenta z PiS-u
tylko, że ja nie dam im aż takiego kredytu zaufania, byśmy nie obudzili się któregoś dnia z ręką w nocniku :roll:
YELLO_35 pisze:
agłosujmy więc na Bronka - oddajmy całą władzę PO i czekajmy na wyniki.
Ja się właśnie tych wyników obawiam, byc może na wyrost :roll:
Cytuj:
Dla mnie to nie jest żaden argument.Ryzyko "władzy absolutnej" w obu przypadkach jest takie samo.Załóżmy że prezydentem zostaje kaczyński a najbliższe wybory parlamentarne wygrywa pis, tworzy rząd i mamy sytuacje identyczną.Zdaje się że już to przerabialiśmy...
masz może klapki na oczach ;) i nic Cię nie przekona :roll: Nie koniecznie już to przerabialiśmy, bo PO było wówczas silną opozycją :roll: Zresztą... wasze myslenie, wasz prezydent ;) Ja skłaniam się ku temu, by nie wybierać "lepszego" zła, bo takowe nie istnieje, zło jest zawsze złem :| Dlatego zamierzam oddać głos nieważny :roll: A jakbym miał głosować za którymś, to tak jak mówię sercem bliżej mi do kandydata PO, ale rozsądek mówi co innego :roll: Już prędzej uwierzyłbym chyba w "nowy powiew" Napieralskiego, niż kocopoły aktualnych kandydatów :grin:

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

@CICHY
Gdzie Ty wygrzebujesz te smutne obrazki? :P

Tytuł:
zinfoman
zinfoman

Ojciec dyrektor zwany redymptorem poczętym bez poczęcia, podsyła mu po częstotliwości 106 i 80. 8)

[ Dodano: Wto Cze 22, 2010 8:03 am ]
turek pisze:
kocopoły

:grin:

Osobiście także obawiam sie władzy totalnej jednej strony sali na wiejskiej. Jak sie za łby biorą to przynajmniej wychodzą "brudy" cwaniaków od "i inne czasopisma" czy "bezrękich dojarek w kawiarniach bez toalet". Zbyt wielu jest "kmiotów" czy innych "włazidupków”, którzy na władzy, przy władzy robią kasę. Dlatego jestem za układem wyważonym pomiędzy dwiema największymi partiami będącymi w opozycji do siebie. Niestety, ale PO dziewicą już nie jest i ma za paznokciami trochę brudu, który nie pozwala mi na swobodne i pełne zaufania poparcie.

Tytuł:
pismak
pismak

zubek pisze:
CICHY pisze:

Z socjalisty zmienił sie w narodowego socjaliste co już ocywiście według CICHEGO jest okej.
Pewien austriak z wonsem również mieszał w tym kotle...
Aczkolwiek Jarek to z Gomułką ma więcej wspólnego.

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

xionc pisze:
Z socjalisty zmienił sie w narodowego socjaliste co już ocywiście według CICHEGO jest okej.

W którym podręczniku wyczytałeś że Mussolini był Narodowym Socjalistą?
Nie upraszczaj bo robisz się śmieszny.To tak jakby porównać liberalizm PO do UPR.

[ Dodano: Wto Cze 22, 2010 9:58 am ]
Kubek pisze:
Gdzie Ty wygrzebujesz te smutne obrazki? :P

Z xionc-a szuflady.

[ Dodano: Wto Cze 22, 2010 10:01 am ]
zubek pisze:

Najzwyklejszy mord polityczny.Wiele jest takich owoców "światłych" dupokratów.

Ostatnio zmieniony 22 cze 2010, 9:01 przez CICHY, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Kompletne wyniki pierwszej tury play-off ;-) ...można luknąć jak głosowały poszczególne części miasta i powiatu zgorzeleckiego... Komorowski zdecydowanie najmniejsze poparcie w obwodzie Domu Pomocy Społecznej "Jutrzenka"...

http://prezydent2010.pkw.gov.pl/PZT/PL/WYN/W/022502.htm

Ostatnio zmieniony 22 cze 2010, 9:30 przez DragisA, łącznie zmieniany 2 razy

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Dr. Dre pisze:
Osobiście także obawiam sie władzy totalnej jednej strony sali na wiejskiej

Nie zapominajmy, że w przyszłym roku wybory parlamentarne, a prezydenta wybieramy na 5 lat. Nie można mówić o władzy absolutnej, jeśli parlament przegłosuje jakąś ustawę, to szczerze mówiąc prezydent ma bardzo krótkie rączki.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

a mnie tylko śmieszy to jak nagle prawica odkryła i docenia lewicę :-) na tym tle o mały włos nie zaczałem odczuwać sympatii do Schetyny...
obstawiam zresztą, ze ten do kogo się Napieralski uśmiechnnie - ten zdechnie. jego elektorat zagłosuje jak będzie chciał, a elektorat PO i PiS to elektorat prawicowy i szczerze mówiąc jakbym ja był prawicowcem i mój kandydat zaczał się bratać z kumuchami no to bym chyba zmienił kandydata, od PiSu do PO jest baardzo blisko :-)

Tytuł:
VIP
VIP
Awatar użytkownika

neandertalski pisze:
a mnie tylko śmieszy to jak nagle prawica odkryła i docenia lewicę :-) na tym tle o mały włos nie zaczałem odczuwać sympatii do Schetyny...
obstawiam zresztą, ze ten do kogo się Napieralski uśmiechnnie - ten zdechnie. jego elektorat zagłosuje jak będzie chciał, a elektorat PO i PiS to elektorat prawicowy i szczerze mówiąc jakbym ja był prawicowcem i mój kandydat zaczał się bratać z kumuchami no to bym chyba zmienił kandydata, od PiSu do PO jest baardzo blisko :-)

hehe - dokładnie to samo czuję... :-?
Jaruś mięknie i włazi w tyłek bez mrugnięcia okiem...żałosne 8)
I pomyśleć , że kilka lat temu chciał ich zdelegalizować... :roll:

Co niepokoi - stare komuchy (np. Miller) zbyt często są w tv... :|

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

YELLO_35 pisze:
Jaruś mięknie i włazi w tyłek bez mrugnięcia okiem...żałosne 8)

a Komorowski to niby co robi? śliniaczy się jak pudel ! przynajmniej Kaczyński na swoich konferencjach mówi sensownie a nie jak Komorowski pieprzy że się niedobrze robi... a jakbyście spojrzeli obiektywnie to PO ciągle ATAKUJE PIS !

KACZYŃSKI PREZYDENTEM !!

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

zgadzam się, ze hrabia PiSowi na krok nie odstępuje w ukłonach w stronę lewej nogi, ale ośmielę się stwierdzic, ze jednak bije go na głowę Palikot, który robi to równie jak Jarosław obrzydliwie. nagle SLD stało się doskonałym partnerem do koalicji? wicepremier - czemu nie, kilka ministerstw - czemu nie?
przyspieszona lekcja, tego co to znaczy mieć "własne poglądy" w wydaniu obydwu partii...

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

tak PO przejęła się powodzianami że dziś dali swoim ministrom łącznie 700 tys. zł nagród... a powodzian który stracił CAŁY DOROBEK ŻYCIA dostał bezzwrotnie pomoc w wysokości 6 tys zł... przecież za 6 tys zł to on sobie nawet domu nie wysuszy...

... PO i żyje się lepiej ...

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

700 tys - to ponad połowa mniej niż dawał w nagrody PiS., moze przez powódź?

ja słyszałem w pisowskiej TVP o 100 tys. na gospodarstwo a nie o 6 tys. trzymaj sie faktów.

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 671 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 45  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.