Dzisiaj jest 10 lip 2025, 19:10

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 370 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 25  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

dr Jack Kill pisze:
A fuj!!! Trzech na jednego. Brzydko !! Bardzo brzydko

Czterech, czterech ]:->

Ostatnio zmieniony 16 lip 2010, 20:59 przez Marcopollo, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

Marcopollo pisze:
Wydaje mi się, że nie chodzi o prawo wypowiedzi, tylko o narzucanie przez CICHEGO swoich poglądów i to drażni większość.

Dla mnie to nie jest narzucanie poglądów, a ich uzewnętrznianie. To że często są one kontrowersyjne, nie można zaprzeczyć.
Ja po części identyfikuję się z jego poglądami. Kto zna mnie osobiście, wie o tym jakie sa moje poglądy. O tym co mnie drażni i co mnie boli.
Nie lubię gejostwa, lezbijstwa i innej maści wykolejeńców.
Drażni mnie narzucanie nastolatkom amerykańsko - murzyńskiego stylu bycia. Brzydzi mnie, gdy młody, biały Polak próbuje zachwywać się jak czrny z Bronksu. Słucha czarnych, fascynuje się czrnymi, a nie wie nic o polskiej i europejskiej kulturze. Jest mnóstwo świetnych produktów europejskiej kultury. Dlaczego więc amerykański murzyn i koka kola wyskakuje na mnie z ekranu, gdy tylko włączę Polską telewizję? Czasem nawet boję sie otworzyć lodówkę, w obawie, że wyskoczy z niej Kunta-Kinte.
Gdzie ja kurde żyję? To jeszcze Polska jest, czy może już Ameryka z jej czrnym prezydentem hipokrytą.
Cała Europa śmieje się z naszej amerykanizacji. Mam sporo znajomych w Niemczech. Oni nie mogą zrozumieć tego, że zatracamy naszą kulturę na rzecz tego czym karmią nas na codzień "nasi wielcy". Europa się z nas śmieje :(

Ostatnio zmieniony 17 lip 2010, 8:09 przez dr Jack Kill, łącznie zmieniany 3 razy

Tytuł:
pismak
pismak

Bo może słuchać żółtego, czarnego czerwonego, albo geja i nikt mu tego nie zabroni. Wyczuwam tu rasiste.

Tytuł:
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

xionc pisze:
Wyczuwam tu rasiste.

Nie idzie tu o rasizm. Tylko o wciskanie na siłę obcej kultury.
Jakieś ku...a walentynki i inne helołiny!!
A czy słyszałeś o propagowaniu Słowiańskich tradycji w mediach masowych?? Mi to jakoś umknęło. Zeszwsząd tylko kultura z za Wielkiej Wody i koka kola. Gdyby nie kilku pasjonatów w naszym mieście to dawne, słowiańskie obyczaje nie zaistniałyby wogóle w tej zamerykanizowanej codzienności.
Daleki jestem od rasizmu. Poza znajomymi w Niemczech mam też znajomych Żydów i Palestyńczyków. W niczym mi nie przeszkadzają oni i ich poglądy, ich kultura. Nie przeszkadzają mi dopóki, tak jak ten Amerykanin, nie zaczynją mi na siłę wciskać do głowy tego co jest mi obce i niepotrzebne. Mam tu, na miejscu swoje, dobre - polskie. Nie potrzebuję obcego, któe tak naprawdę nie służy nam i nic dobrego nam nie wnosi, a tylko zepsucie.
Dlatego szanuję ludzi takich jak Cichy.
Nie dajmy się sprzedać. Bądźmy sobą.

[ Dodano: Sob Lip 17, 2010 12:24 pm ]
I dodam jeszcze..
xionc pisze:
Bo może słuchać żółtego...

Tak słuchać może i ma do tego prawo, o ile ktoś na siłę go do tego nie zmusza, ograniczając emisję produktów kultury, tylko i wyłącznie do jednego styu kulturowego, rodem z Ameryki.

Tytuł:
pismak
pismak

Pretensje możesz mieć do tych na Woronicza, media prywatne nie są związane misją...

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

dr Jack Kill pisze:
Mam tu, na miejscu swoje, dobre - polskie. Nie potrzebuję obcego, któe tak naprawdę nie służy nam i nic dobrego nam nie wnosi, a tylko zepsucie

Masz bardzo dużo racji, ale kilka pytań do ciebie, jakiej marki masz tv? jakiej marki nosisz buty? jakie produkcji zabawki kupujesz dzieciom?. Jeśli mi odpowiesz, że kupiłbyś polskiej marki tv(gdybyśmy takowy mieli), że kupujesz buty wyłącznie polskiej produkcji, że wybierasz dla dzieci tylko polskie wyroby to wielki szacunek dla Ciebie. Trochę 'obcości' jest dobre, ale nie w tym stopniu jaki jest obecnie. Gdybyśmy tak na naszym polskim bazowali wyłącznie to byśmy do tej pory furmankami jeździli ;)
Gdyby popyt byl na to co słowiańskie, nasze to by sprzedawali to, ale popytu brak, więc sprzedają to co się sprzedaje.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Trzeba pamiętać o tym, że Polak jest zawsze zachłanny. I na tym co słowiańskie nie może zarobić 10-20%. Przebitka musi sięgać najlepiej 100% - stąd tak wysokie ceny wszystkiego, "co nasze". Nie mamy też zbyt wielkiej historii i doświadczenia jeśli chodzi o produkcję sprzętu elektronicznego. Gdybym miał wybierać pomiędzy znaną zachodnią, albo jeszcze lepiej japońską marką, którą znam i której ufam, a sprzętem wyprodukowanym przez firmę Krzak, mój wybór byłby oczywisty. Jestem patriotą, ale nie za wszelką cenę.

Tytuł:
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

Odpowiem.
Jeżeli to możliwe, zawsze staram się kupować polskie produkty, o ile to możliwe. Znamy realia rynku, nie zawsze możemy kupić rzecz krajowego pochodzenia. Telewizory mam koreańskie wyprodukowane w Polsce. Auta włoskie i francuskie, z czego jedno wyprodukowane w Polsce. Komputer i telefon polskie, no ale chyba na wschodnich podzespołach :]
Nie staram się tu uprawiać czczej gadki. Piszę to co myślę i postępuję tak jak myślę. Najpierw Polska. Tego też uczę mojego syna.
Czy wasze dzieci w wieku 5 lat znały hymn narodowy? Czy rozmawiacie z dziećmi o histori naszego kraju o ludziach, którzy tu żyli i żyją i którzy ten kraj tworzyli?
Nie liczy się to jakiej marki pasty do zębów używasz, a to z jaką kulturą się identyfikujesz i kim się czujesz.

[ Dodano: Sob Lip 17, 2010 8:31 pm ]
gobo007 pisze:
wyprodukowanym przez firmę Krzak

Wiele jest w naszym kraju takich właśnie firm, których produkty są cenione na świecie i tu sprawdza się przysłowie - cudze chwalicie...

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Co do hymnu - moje dziecko ma blisko 4 lata i nie uważam, że hymn jest mu teraz potrzebny - niby do czego? Patrzę na dodatek na Jarosława - Kaczora - zna hymn, konstytucję i co? Jak właśnie tak wyglądać patriotyzm, jak on to prezentuje, to ja podziękuję.
Uważam też, że zbyt patriotyczne i prawicowe nastawienie produkuje tylko nieudaczników udzielających się w NOP i innych tego typu faszystowskich organizacjach. Temu się stanowczo sprzeciwiam. Lubię swój kraj, ale nie uważam, że wiele mu zawdzięczam. Dziecku też raczej staram się pokazać różnorodność świata, kultur, zwyczajów i tradycji. Polska to nie pępek świata. Nie jesteśmy ani lepsi, ani gorsi niż inne nacje. Nie jesteśmy narodem wybranym, nie jesteśmy Mesjaszem narodów jak niektórzy uważają.
Zgadzam się z Tobą, że są firmy krajowe, które biją jakościowo znane światowe koncerny - większość zakupów poważniejszych staram się wcześniej przemyśleć, sprawdzić fora tematyczne itp. Jeśli faktycznie polska marka jest na topie i ma pozytywne opinie, to bez oporów decyduję się na zakup danego produktu.

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

http://www.youtube.com/watch?v=K7WSOXUO ... _embedded#!
]:->

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Kiedyś mówiliśmy o tym, kto należy najczęściej do prawicowych bojówek. Stanęło na tym, że w większości to kibole i dresiarze. W skrócie ludzie na tyle prymitywni, że nie są w stanie ustalić sobie priorytetów, stylu życia. Oni muszą istnieć w grupie i od niej czerpać wzorce, bo sami żadnych nie wymyślą - to ich przerasta, ale ja nie o tym, bo to fakty znane od dawna.
Popatrz kto podpisał się pod filmem: wksslask47, maciejWidzew.
Czyżby kibole? Dziwne to trochę - Ty Cichy wydajesz się być inteligentnym facetem, ale Twoje poglądy głoszą w większości życiowi nieudacznicy, stadionowi bojówkarze i dresiarze.
Nie widzisz, że oni nie mają zielonego pojęcia po co to robią i dlaczego to robią? Pewnie się cieszysz, że stoją po tej stronie co i Ty, bo jest Was więcej, ale tak na prawdę to właśnie oni psują Wam opinię. Ludzie myśląc o skrajnej prawicy myślą właśnie o nich - i ich się boją. Myślę, że jeśli chcecie zaistnieć, lub by ludzie zaczęli Was traktować poważniej powinniście odciąć się od takich wątpliwych "wyznawców".

Tytuł:
VIP
VIP
Awatar użytkownika

gobo007 pisze:
Kiedyś mówiliśmy o tym, kto należy najczęściej do prawicowych bojówek. Stanęło na tym, że w większości to kibole i dresiarze. W skrócie ludzie na tyle prymitywni, że nie są w stanie ustalić sobie priorytetów, stylu życia. Oni muszą istnieć w grupie i od niej czerpać wzorce, bo sami żadnych nie wymyślą - to ich przerasta, ale ja nie o tym, bo to fakty znane od dawna.
Czyżby kibole? Dziwne to trochę - Ty Cichy wydajesz się być inteligentnym facetem, ale Twoje poglądy głoszą w większości życiowi nieudacznicy, stadionowi bojówkarze i dresiarze.
Nie widzisz, że oni nie mają zielonego pojęcia po co to robią i dlaczego to robią? Pewnie się cieszysz, że stoją po tej stronie co i Ty, bo jest Was więcej, ale tak na prawdę to właśnie oni psują Wam opinię. Ludzie myśląc o skrajnej prawicy myślą właśnie o nich - i ich się boją. Myślę, że jeśli chcecie zaistnieć, lub by ludzie zaczęli Was traktować poważniej powinniście odciąć się od takich wątpliwych "wyznawców".

W pełni się z tym zgadzam !!!

I dodam jeszcze , bo wcześniej o tym wspominałeś , że wtedy byłoby Wam łatwiej znaleźć konkretnego przedstawiciela. A tak to ciężko poważnym ludziom identyfikować się z tą grupą...

I nie piszę tego złośliwie Cichy - żebyś nie naskakiwał na mnie... :|

Tytuł:
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

YELLO_35 pisze:
W pełni się z tym zgadzam

Ja niestety też muszę się z tym zgodzić. Typy osobowoścowe o których mowa wyżej, robią zadymę nie w imię poglądów, a wyłącznie po to by "się rozerwać" i dlatego, że lubią zadymę i mordobicie. Psują tym samym opinię NOP-u, a szkoda, bo NOP to nie tylko ludzie z ulicy. Jest tam wielu dobrych Polaków, którzy mają swoje idee.

Tytuł:
rekrut
rekrut

Kpina , gostek jest po prostu bi ... , co nie jest normalne ale dobra i ma chorą psychikę ,a gazetki nie mają co pisać to piszą pierdoły taka jak jego życiowa historia.

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

gobo007 pisze:

To już kiedyś przerabialiśmy.Kibole to takie stereotypowe i utarte określenie.Bandytów trzeba eliminować na każdym kroku na stadionach też.Zwróć uwagę że na stadionach wydano walkę symbolom i na tym się skupiono.A to flagi nie takie,a to okrzyki itd.Bywam często na meczach piłkarskich WKS Śląsk i jest super fajnie wśród "kiboli".Nasza walka(NOP) polega właśnie przede wszystkim na przełamywaniu stereotypów.Może nie uwierzysz ale bardzo duża część społeczeństwa utożsamia się z naszymi poglądami.Co do tych kibiców co to nas popierają to wolę ich jak kryminał który np.w ostatnich wyborach prezydenckich w liczbie 90% głosował na KOMOROWSKIEGO.

[ Dodano: Pon Lip 19, 2010 8:07 am ]
YELLO_35 pisze:
W pełni się z tym zgadzam !!!

Co do tych kibiców co to nas popierają to wolę ich jak kryminał który np.w ostatnich wyborach prezydenckich w liczbie 90% głosował na KOMOROWSKIEGO.

[ Dodano: Pon Lip 19, 2010 8:08 am ]
YELLO_35 pisze:
I dodam jeszcze , bo wcześniej o tym wspominałeś , że wtedy byłoby Wam łatwiej znaleźć konkretnego przedstawiciela.

Co znaczy "KONKRETNY PRZEDSTAWICIEL"?
Wyjaśnij proszę.

[ Dodano: Pon Lip 19, 2010 8:09 am ]
YELLO_35 pisze:
A tak to ciężko poważnym ludziom identyfikować się z tą grupą...

"POWAŻNI LUDZIE".Wyjaśnij prosze co masz na myśli.

[ Dodano: Pon Lip 19, 2010 8:10 am ]
YELLO_35 pisze:
I nie piszę tego złośliwie Cichy - żebyś nie naskakiwał na mnie... :|

PRZEMILCZĘ.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 370 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 25  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.