Dzisiaj jest 17 lip 2025, 23:49

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2768 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57 ... 185  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
obserwator
obserwator

krzywuss pisze:
jesli to prawda z tym Johnem, to mamy Turka...

Zapewniam Cię, że to prawda ;)

krzywuss pisze:
Ale chyba na kogos innego liczyli kibice..... znowu jakis wynalazek....

Teraz takie będą bo nikt kto grał w ostatnich latach w DBE nie trafi do Turowa..

krzywuss pisze:
ciekawe czy to nie bedzie taki drugi Vlado Pasalic....

Jego drużyna ostatnia w lidze choć sam notował dobre występy..ciekawe czy potwierdzi to w czołowym klubie w Polsce

Tytuł:
gaduła
gaduła

:grin: tylko to jest Turek amerykański i a my tu myslelismy u Turku tureckim , byl nawet Turek izraelski ;) a tu proszę :lol: . Wychodzi na to ze nieoszlifowane diamenty trafiaja do Belgii a Saso daje im błysk . Oby się to potwierdziło

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

A tak BTW strona Turowa leży.... I kwiczy....

Tytuł:
obserwator
obserwator

Hahaha! Ale nam się Turek trafił :D :D :D Od Kelatiego wydobytego z belgijskiej ligi różni go to, że Thomas na tle swego zespołu nie błyszczał, grzał ławę i ogólnie skrzętnie skrywał swój talent, który pod okiem Filipovskiego eksplodował, natomiast ten amerykański Turek ma całkiem fajne statsy i na tle swojej drużyny wygląda całkiem nieźle. W jego wypadku pozostaje wierzyć, że z obiecującego no-name'a Filipovski zrobi z niego kolejną niespodziankę sezonu (in plus - oczywiście). Mam nadzieję, że Saso wie co robi... Boże, ile to razy w tym i innych miejscach napisaliśmy to wyrażenie? Brzmi prawie jak modlitwa... :shock:

Tytuł:
obserwator
obserwator

Azlo pisze:
na tle swojej drużyny wygląda całkiem nieźle.

trudno by inaczej ostatnia drużyna ligi :lol:

Natomiast Uniwerek na którym grał jest całkiem przyzwoity.

[ Dodano: Pon Lip 21, 2008 11:28 am ]
Last season John Turek was the best player in the (small) team of Optima Ghent in the Belgian league. 2nd rebounder of the league (after D'or Fisher who moved to Maccabi). Played 35-40 minutes almost every game. Not the most physical player, but good positioning in the bucket, smooth moves to the rim. poor shooter though, missing lots of freethrows too.

i'm curious how he will perform in a better team like Turow, lacks shooting skill to be an excelllent PF, lacks body to be an excellent C, but decent player after all. had some injury problems throughout the season (back problems i think)

to tak w drodze rozszerzenia o Turku ;-)

Tytuł:
gaduła
gaduła

Alex76 pisze:
trudno by inaczej ostatnia drużyna ligi

podobnie jak Copeland zresztą. I to w słabych europejskich ligach. Na papierze nasza druzyna nie bedzie wygladała zbyt ciekawie, ale to juz przeżywalismy :P
Alex76 pisze:
krzywuss napisał/a:
Ale chyba na kogos innego liczyli kibice..... znowu jakis wynalazek....

np. na kogo ? myslałem że kibice się juz z tego dawno wyleczyli....ani nasza liga ani budżet Turowa nie przyciągną zawodników znanych w Europie ...zresztą Saso 3 rok zatrudnia graczy "nie takich na jakich liczyli kibice " i niczym na tym etapie budowy nie powinien juz nas zaskoczyć. Na zaskoczenie przyjdzie czas jak sie zaczna rozgrywki ;)

Tytuł:
obserwator
obserwator

Cytuj:
podobnie jak Copeland zresztą.

tylko, że Polpharmie do 8-9-10 miejsca brakowało niewiele a Gent zdecydowanie odstawał od innych.

Tytuł:
pismak
pismak

Alex76 pisze:
had some injury problems throughout the season (back problems i think)

kolejny z kontuzja/po kontuzji???
co to , stowarzyszenie rekonwalecentow sie robi z Turowa? Chyba Maciek Zmijewski bedzie musial dostac wsparcie, bo sam nie podola.... :)

Tytuł:
rekrut
rekrut

Alex76 pisze:
Azlo pisze:
na tle swojej drużyny wygląda całkiem nieźle.

trudno by inaczej ostatnia drużyna ligi :lol:

Natomiast Uniwerek na którym grał jest całkiem przyzwoity.

[ Dodano: Pon Lip 21, 2008 11:28 am ]
Last season John Turek was the best player in the (small) team of Optima Ghent in the Belgian league. 2nd rebounder of the league (after D'or Fisher who moved to Maccabi). Played 35-40 minutes almost every game. Not the most physical player, but good positioning in the bucket, smooth moves to the rim. poor shooter though, missing lots of freethrows too.

i'm curious how he will perform in a better team like Turow, lacks shooting skill to be an excelllent PF, lacks body to be an excellent C, but decent player after all. had some injury problems throughout the season (back problems i think)

to tak w drodze rozszerzenia o Turku ;-)

No wrzuciłam tekst w google tłumacz i prosze :Jan Turek ostatnim sezonie był najlepszym graczem na rynku (małe) zespół Optima Gandawie w lidze belgijskiej. 2-ga rebounder w lidze (po D'or Fisher którzy przeniósł się do Maccabi). Played 35-40 minut niemal każdej gry. Nie najbardziej fizyczny gracza, ale dobrej pozycji w wiadro, gładkie przenosi się do obręczy. shooter choć ubogie, brakuje freethrows zbyt wiele.
Jestem ciekaw jak on będzie wykonywał w lepszym zespołem jak Turow, brakuje umiejętności strzelania się excelllent PF, brakuje ciała, które mają być doskonałym C, ale po wszystkich godnych gracza. miał kilka problemów szkody w całym sezonie (z powrotem problemów i think)
:smt082 :smt044 :roll:

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Nie podoba mi się fragment o rzutach wolnych, jesli to kolejny gracz, który będzie przestrzeliwał wszystkie wolne to ja dziękuje. Secundo, kontuzjowany??? kolejny kontuzjowany i kontuzjogenny gracz sciągnięty do Turowa? Średnio mi się to widzi. No nie spodziewam się po nim, ze będzie strzelcem ale skoro piszą , że słabo rzuca to... to poraz kolejny średnio mi się to widzi.

Nicek - Strona Turowa leży i kwiczy? W jakim sensie?

Tytuł:
obserwator
obserwator

A może Filipovski zatrudnił go, bo zna realia ligi belgijskiej, a przecież jedna z ichniejszych drużyn będzie naszym przeciwnikiem w Pucharze Europy? :smt028 :lol: :lol:

Eh, to wszystko nie wygląda zbyt obiecująco. Znowu musimy sobie sami stworzyć gwiazdy, bo inaczej mieć takowych nie będziemy.

Cytuj:
nie przyciągną zawodników znanych w Europie ...zresztą Saso 3 rok zatrudnia graczy "nie takich na jakich liczyli kibice " i niczym na tym etapie budowy nie powinien juz nas zaskoczyć.

Ja właśnie liczyłam na to, że po dwóch sezonach, kiedy taki system budowy drużyny nie zdał w pełni egzaminu (w kontekście zdobycia MP), to Filipovski 3 rok z rzędu nie będzie brnął tą samą drogą. Liczyłam, że - zgodnie z zapowiedziami - zatrudni doświadczonych, ogranych, solidnych europejskich zawodników, bardziej zaprawionych w walce o najwyższe cele, a nie takie coś z 10 drużyny arcy silnej ligi belgijskiej. Przecież podobno to był nasz problem w walce z Prokomem - brak zawodników, którzy mentalnie daliby radę wygrać mistrzostwo. No na pewno ogony belgijskiej ligi są lepiej mentalnie przygotowane do walki o mistrzostwo kraju od Drobnjaka, Rodrigueza, Kelatiego etc.
Ja wiem, że budżet nie daje nam zbyt szerokiego pola manewru. Zdaję sobie sprawę, że Zgorzelec nie jest tak atrakcyjnym miejscem pracy jak Sopot czy inne miasta koszykarskiej Europy. Z takim budżetem do końca świata będziemy wicemistrzami (a przynajmniej do czasu, aż Anwil czy inny konkurent nie wyrwie nam tej pozycji)... Powód? Sopot nawet z budżetem na poziomie Turowa ma możliwość sięgnięcia po bardziej wartościowych grajków, bo istotnym argumentem za grą w tej ekipie jest Euroliga. A co za tym idzie, znowu Prokom jest faworytem do MP sezonu 2008/09.

No właśnie - co do pana J. Turek - miałam się już pytać jak tam z kontuzjami u niego... Nie no, to już jest jakaś żenadka. Co my jesteśmy, obóz rehabilitacyjny, czy co? To już nie ma niekontuzjowanych na rynku? Ja wiem, że w naszym szpitalu jest nieźle obsadzony oddział ortopedyczny ale, qurna chata, bez przesady. :smt084

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Mike, a otwiera Ci się? Bo mnie nie.....

Tytuł:
obserwator
obserwator

Nicek -mi też nie chce się wczytać ksturow.pl :-?

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Właśnie to miałem na myśli mówiąc, że kwiczy...

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

mhmm fakt.. ale spowodowane jest to remontem strony. Spokojnie, będzie trzeba to sieludzie dowiedzą tego co trzeba ;d

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2768 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57 ... 185  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.