Dzisiaj jest 13 lip 2025, 20:30

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2488 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48 ... 166  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
pismak
pismak

grengo pisze:
Czyżby Tomczan dążył do rządów monarchistycznych?

Grengo - nie obrażajmy tego typu "rządów". Monarchia to MOIM zdaniem - (a zdanie to wyrobiłem sobie pilnie studiując historię kilku krajów na przestrzeni wieków) najlepszy system sprawowania władzy. Co nie znaczy "bez wad".
Rządy, które masz na myśli to raczej autokratyzm i totalitaryzm.

grengo pisze:
Ja sam też doznałem przyjemności bycia podpiep...onym na policję przez Tomczana.

w cywilizowanym krajach taka postawa jest naturalna i ceniona, o ile informuje się policję o prawdziwym zdarzeniu...

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

krzywuss pisze:
w cywilizowanym krajach taka postawa jest naturalna i ceniona, o ile informuje się policję o prawdziwym zdarzeniu...

...zdarzenie było prawdziwe i doceniam jego postawę, dlatego też mam nadzieję, że i moje działania będą przezeń docenione...

krzywuss pisze:
Grengo - nie obrażajmy tego typu "rządów". Monarchia to MOIM zdaniem - (a zdanie to wyrobiłem sobie pilnie studiując historię kilku krajów na przestrzeni wieków) najlepszy system sprawowania władzy. Co nie znaczy "bez wad".

Przepraszam - nie chciałem obrazić, ale pierwsze takie skojarzenie miałem... :oops:
krzywuss pisze:
Rządy, które masz na myśli to raczej autokratyzm i totalitaryzm.

... ja dodałbym jeszcze "zamordyzm" (to od trzymania samemu wszystkiego za mordę)... ]:-> ]:-> ]:->

Tytuł:
obserwator
obserwator

a ktoś coś o niedzielnym meczu powie bo musiałem do roboty jechać i nie miałem możliwości zobaczyć . Jak to wyglądało ?

Tytuł:
rekrut
rekrut

Do grengo i innych w związku z tzw.Mrówą.Mrówa na balkonie po prostu obrażał naszych zawodników oraz kibiców Turowa zachowywał się jak konfident wykrzykując i pokazując obraźliwe gesty w kierunku zawodników oraz klubu KK.Tak więc niema co bronić Pajaca Mrówy a reakcja Tomczana była słuszna bo gościa nikt nie potrafił uciszyć.

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Osobiste spostrzerzenia co do niedzielnego meczu.
1. Zaangażowanie i dobra atmosfera w zespole. Po wygraniu turnieju morale zespołu na pewno wzrośnie, a pokonanie Brunszfiku - czołowej drużyny w lidze niemieckiej z takimi zawodnikami jak Goree, Hamilton, Thomas i Greer na pewno należy uznać za spory sukces.
2. T.Thomas - perełka. Dobry egzekutor i grał dla drużyny. Powinien Turów mieć z niego duży pożytek, pod warunkiem, że ktoś go na 10-15 minut odciąży. Zajedzie się chłopak i tyle z niego. Tak jak pokazał to Wysocki, jemu należała się nagroda MVP. Dostał ją Wysocki coby za dużo ne było dla filigranowego Amerykanina ( nagroda dla najskuteczniejszego zawodnika). Jeżeli potrafi jeszcze więcej i ma jeszcze w zanadrzu jakiś repertuar zagrań to może okazać się jednym z najlepszych zawodników w lidze.
3. Konrad Wysocki - wartościowy zawodnik, waleczny i pewnie jeszcze ma rezerwy. Niedawno dołaczył do drużyny i chyba nieźle się w niej czuje. Kibice go lubią a on odpłaca się im dobrą grą. Inteligentny zawodnik i stać go na jeszcze lepszą grę.
4. Kuebler i Jackson - Panowie muszą się wstrzelić. Kuebler w niedzielnym meczu nieźle w obronie, bo wraz z Wysockim wyłaczył z gry Thomasa, który w dwóch wcześniejszych spotkaniach był niezłym strzelcem. Obaj Amerykanie mają zadatki na niezłych egzekutorów. Jackson to nie PG i mam nadzieję, że nie będzie musiał rozgrywać , chyba że z konieczności. Nosi numer 22 ( tak jak Kelati ) i takim zawodnikiem o podobnym potencjale życzyłbym sobie aby był.
5. Polacy - kapitan Robert Tomaszek, chęci do gry odmówić mu nie można, ale musi zrozumieć, że siła fizyczna to nie wszystko. Na zmiennika jak najbardziej, ale nie na pierwszą piątkę zawodnik. Pozostali Polacy mieli przebłyski dobrej gry, ale ogólnie bardzo przeciętnie.
6. Brkic - nie pokazał zbyt wiele, poza sinusoidą w rzutach z dystansu. Po celnej trójce zdarzał się niedolot. Ale to dopiero sparingi i po miesiącu powinno być już tylko lepiej. Oby
7. Zgadzam się, że przydałoby się wzmocnienie pod koszem - jakieś skoczne bambo, bo na Dragiszę czy innego solidnego Serba Turów raczej nie stać oraz pomoc na poz.PG. Korekty juz na tym etapie przygotowań w Turowie wskazane. Bez wzmocnień raczej wiele w lidze nie ugramy.Może sponsor coś dorzuci?

To tak w skrócie. Następne sparingi zweryfikują wiele, ponieważ Nymburk, Macabi, Prokom to druzyny euroligowe i na pewno mocniejsze niż drużyny występujące w pucharze prezesa PGE.

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Szczypta poturniejowych cyferek (mecz po meczu)... nie znalazłem niestety bardziej szczegółowych statów:

Thomas 17, 17, 22, śr.18,7 PPG
Konrad 8, 9, 19, śr.12 PPG
"Czarne Oczęta Ivana" 7, 10, 8, śr.8,3 PPG
Jackson 13, 10, 0, śr.7,7 PPG
Tomaszek vel. "Psycho" 6, 6, 9, śr.7 PPG
Brkic 7, 11, 0, śr.6 PPG
Jarecki 8, 0, 0, śr.2,7 PPG
Gapa 0, 0, 8, śr.2,7 PPG
Jarmak 2, 4, 2, śr.2,7 PPG
Bochno 2, 5, 0, śr.2,3 PPG
Kuebler 2, 2, 2, śr.2 PPG

Już w czwartek o 18:30 kolejny sparing z http://www.basket-nymburk.cz/team/a-tym/ który ostatnio minimalnie przegrał z Armią Czerwoną 77:74 http://www.cskabasket.com/news/?a=news&id=8840&lang=en

[ Dodano: Pon Wrz 13, 2010 12:15 pm ]
Nawiasem mówiąc w przyszły piątek Nymburk zaczyna 3 stopniowe kwalifikacje do Euroligi. Preludium to mistrz Belgi. Mecze rozgrywane będą w Libercu:

http://www.sportparkliberec.cz/pl/tipsp ... tail/id/18

[ Dodano: Pon Wrz 13, 2010 1:00 pm ]
"...Zespołowi na pewno potrzebny jest drugi rozgrywający i właśnie za takim graczem rozglądają się władze klubu wraz z trenerem Winnickim. Najprawdopodobniej będzie to zawodnik z Europy..."

http://wroclaw.gazeta.pl/wroclaw/1,3576 ... a_PGE.html

Ostatnio zmieniony 13 wrz 2010, 12:00 przez DragisA, łącznie zmieniany 4 razy

Tytuł:
obserwator
obserwator

No to można się spodziewać że PG niedługo się pokarze , ale wydaje mi się że to będzie ostatnie wzmocnienie Turowa ponieważ
1.) budżet
2.) z nowym rozgrywającym Szymański pewnie wyleci z składu a jak by przyszedł nowy center to Jarmakowicz by musiał się pożegnać z miejscem w meczowej 12
PG Thomas , ....
SG Kuebler , Jackson , Bochno
SF Wysocki , Jarecki
PF Gabiński , Brkić , Tomaszek
C Zigeranović , Jarmakowicz

Chociaż z drugiej strony jest na to rozwiązanie , Jarmakowicza wypożyczyć do 1 ligi dołożyć ciut ciut i na nowego centra powinno starczyć ( to zależy też od tego ile zostanie po zakupie PG )
Jednak jestem dobrej myśli , jak wszystko dobrze się poukłada to jest szansa powalczyć o dobre miejsce w pierwszej 4-ce

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Dokładnie tak jak mówisz. Szkoda mi trochę Jarmakowicza, bo widać po nim że ambitny i chce grać, ale niestety Turów to jednak za wysokie progi dla niego i lepiej mu się gra w 1 lidze. Pod kosz wysokiego, skocznego Bambo. Tu by się przydał ktoś przyzwoity na s5 bo jakoś Zigeranović i Tomaszek mnie w tej roli nie przekonują(Fajny by był Okafor, mało skoczny, ale zebrać potrafi). Na PG dobrego defensora na 10/15 minut i będzie dobrze.

Ostatnio zmieniony 13 wrz 2010, 15:00 przez Hakunamakatek, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
obserwator
obserwator

http://www.eurobasket.com/freeag.asp?Posit=1 obstawiamy kto z tej listy trafi do nas ?

[ Dodano: Pon Wrz 13, 2010 5:15 pm ]
co do centra to w lidze węgierskiej w poprzednim sezonie grał ala-shaQ
http://www.eurobasket.com/player.asp?Cn ... mNotSure=1 ładne cyferki , ale chyba nie realny dla Turowa

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Torey Thomas wspominał kiedyś w wywiadzie, że koszykarską karierę zaczynał na nowojorskich boiskach przy Rucker Park. Tutaj ciekawy dokument na temat legendarnej miejscówki:

http://www.worldstarhiphop.com/videos/v ... xDtdp6Ns7e

Tytuł:
obserwator
obserwator

Mam bilety w cenie 5 zł. na mecz z Nymburgiem .Pierwszeństwo mają członkowie K.K.TUR ,ale będę też sprzedawał kibicom spoza K.K. Więc zapraszam wszystkich chętnych do zakupu.

[ Dodano: Pon Wrz 13, 2010 7:10 pm ]
TURÓW TYLKO TURÓW!!!

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

DINO pisze:
Do grengo i innych w związku z tzw.Mrówą.Mrówa na balkonie po prostu obrażał naszych zawodników oraz kibiców Turowa zachowywał się jak konfident wykrzykując i pokazując obraźliwe gesty w kierunku zawodników oraz klubu KK.Tak więc niema co bronić Pajaca Mrówy a reakcja Tomczana była słuszna bo gościa nikt nie potrafił uciszyć.

A co zrobi Tomczan jak przyjadą kibice innych ekip i będą was obrażać? Wezwie CBA, CBŚ, GROM, AT, SG, Policję czy może kibiców Spartakusa JG, którzy lat temu kilkanaście zniszczyli nasz autobus.
Dino zweryfikuj swoją znajomość słowa "konfident". Tu masz link do słownika j.polskiego: http://www.sjp.pl/co/konfident
Pozdrawiam.

Ostatnio zmieniony 13 wrz 2010, 19:10 przez grengo, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
rekrut
rekrut

Proszę zauważyć ,że nasza drużyna grała podczas turnieju dwoma Polakami i resztą zagranicznych natomiast przeciwnicy tak jak chcieli . Ta gra była naprawdę dobra a to jeszcze nie liga . Poza tym popieram tych , którzy mówią ,że trzeba dostawić dwa klocki do układanki czyli center i rozgrywajek i powinno być naprawdę nieźle . A i jeszcze jedna sprawa ! przydałoby się żeby teraz zawodnicy zobaczyli jak się kibicuje w Zgorzelcu i że u nas hala jest zawsze wypełniona po brzegi ( czego podczas turnieju nie było widać ) . To napewno podgrzeje ich do jeszcze lepszego zaangażowania .

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

chatatomala71 pisze:
Proszę zauważyć ,że nasza drużyna grała podczas turnieju dwoma Polakami i resztą zagranicznych natomiast przeciwnicy tak jak chcieli .

Coś chyba przeoczyłeś : Wysocki, Jarecki, Gabiński, Jarmakowicz, Bochno, Tomaszek, Bukowiecki (2min. ale jednak). Niemniej już jutro powinniśmy poznać nazwisko nowego "klepacza", o ile ten zdecyduje się na grę u nas.

Ostatnio zmieniony 13 wrz 2010, 19:48 przez grengo, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
obserwator
obserwator

chatatomala71 pisze:
Proszę zauważyć ,że nasza drużyna grała podczas turnieju dwoma Polakami i resztą zagranicznych natomiast przeciwnicy tak jak chcieli

grengo pisze:
Coś chyba przeoczyłeś : Wysocki, Jarecki, Gabiński, Jarmakowicz, Bochno, Tomaszek, Bukowiecki (2min. ale jednak)

owszem dwoma, ale non stop na boisku musialo byc 2, a nie, ze tylko 2 bylo w rotacji meczowej. grengo czytaj wolniej i dokladniej;)

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2488 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48 ... 166  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.