Dzisiaj jest 16 lip 2025, 19:12

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2768 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46 ... 185  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
pismak
pismak

Wątpie nicek, żeby Slanina podpisal na 2 sezony z Turowem w dodatku za 600 tys. ... nie wierze :)
No cóż - kolejny ogórek, ale może (oby) się sprawdzi :)

A ja zmienię nazwisko głównego bohatera naszych dywagacji i zapytam o Rancika. Było już tutaj o Czechach itd. ale ja pytam, czy ktoś coś wie? Czy coś w trawie piszczy? Nitro możesz się wypowiedzieć :D

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

A na sportowych faktach news ze Slanina jako świerzynka.... Zaczyna mnie to irytować....

Tytuł:
rekrut
rekrut

Jak widać temat Slaniny to mega-giga-ogór ;p chociaż miło by było gdyby plota jednak stała się prawdą (ale nie za 650tys ojro :D). Skoro wszyscy o tym dudnią to musi w tym coś być, jakieś ziarenko prawdy - może negocjowali z nim ale Pan Donatas za duże wymagania ma i koniec rozmów?

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Może ogórem jest tylko kwota kontraktu? Może Donatas ma już dosyć Pacesasa? Pażywiom uwidzim ;)

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

nicek pisze:
A na sportowych faktach news ze Slanina jako świerzynka.... Zaczyna mnie to irytować....

Poprawione ;>

Dla potwierdzenia:

Polska Gazeta Wrocławska pisze:
Slanina nie zagra w PGE Turowie

Sensacyjna wiadomość o kontrakcie Litwina Donatasa Slaniny w PGE Turowie nie została potwierdzona przez klub ze Zgorzelca.

- Doceniam Slaninę, ale na pewno nie zapłaciłbym takich pieniędzy za gracza tej klasy - jasno stawia sprawę prezes klubu Piotr Waśniewski.
Litewski serwis koszykarski eurobasket.lt podał informację, że za rok gry w Zgorzelcu (gdzie kontrakt miał być już podpisany) Slanina, który dwa ostatnie lata spędził w Prokomie Treflu i dwukrotnie w finale play-off ogrywał Turów, zarobiłby gigantyczne pieniądze - 650 tysięcy euro.

- Takich pieniędzy w Zgorzelcu nigdy się nie płaciło i teraz też się nie płaci. Poza tym, gdybym miał wydać taką kwotę, to pewnie zatrzymałbym Davida Logana (w Prokomie dostał około pół miliona dolarów, a więc 300-350 tysięcy euro za sezon - przyp. M.L.), a nie sięgał po Slaninę - mówi prezes Waśniewski.

Tym samym pewne jest, że Slanina nie zagra w Zgorzelcu, co oznacza, że pożegna się z polską ekstraligą. W Sopocie zaczęto oszczędzać (budżet na poziomie 10 milionów złotych zamiast niedawnych 30 milionów), więc nie dostanie już tak dużych pieniędzy. Na jego usługi nie będzie więc zapewne stać także żadnego innego klubu w naszym kraju.

http://polskatimes.pl/gazetawroclawska/ ... .html.html

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

A jednak zgniły ogóras.... Szkoda.....

Tytuł:
rekrut
rekrut

W "Radio Wrocław" od rana trąbią że Slanina podpisał kontrakt z Turowem!!

Hmm...... Zresztą Piotr Waśniewski nie powiedział że Slanina nie został zakontraktowany. Może nieprawdziwa informacja dotyczy samej kwoty kontraktu!!

Tytuł:
obserwator
obserwator

Cytuj:
Takich pieniędzy w Zgorzelcu nigdy się nie płaciło i teraz też się nie płaci. Poza tym, gdybym miał wydać taką kwotę, to pewnie zatrzymałbym Davida Logana (w Prokomie dostał około pół miliona dolarów, a więc 300-350 tysięcy euro za sezon - przyp. M.L.), a nie sięgał po Slaninę - mówi prezes Waśniewski.

No właśnie, pan prezes Waśniewski z ust mi to wyjął. Chociaż szkoda, że to tylko zgniły ogóras. W rankingu kiszonych w tym sezonie - Slanina w Turowie - mój numer 1.

Qurcze, tylko w takim razie gdzie jest ten mocny i decydujący o sile Turowa obwód? Sorki, ale jak Prokom zakpi z nas zupełnie i zakontraktuje Thomasa Kelatiego to już zupełnie będą jaja. Będziemy mogli się przekonać jakby to było, gdyby w ubiegłym sezonie Prokom miał równorzędny budżet, a nie miał Gurovicia. To my mięlibyśmy teraz misia. Bo - poza Guroviciem - w niczym nie ustępowaliśmy Sopocianom. A teraz oni mają naszego superstrzelca, o lepszego w lidze będzie trudno, chyba że Donald Copeland okaże się naszym kolejnym strzałem w dziesiątkę (tzn. naszym Guroviciem), w co trudno uwierzyć, biorąc pod uwagę fakt, że nawet nie wiadomo, czy będzie naszym zawodnikiem. Tak więc po raz kolejny miś zostanie w Sopocie, bo najlepsi zawodnicy ligi i tak rzucą się na Euroligę jak szczerbaty na suchary... Tfu, na psa urok! Tzn. chciałam napisać - na Prokomiaków urok!

Trudno wierzyć, że nasze bałkańskie no-namy okażą się kolejnymi Tomkami Kelatimi. Ach, gdyby chociaż on nam został... To już by to jakoś optymistyczniej wyglądało.

Co tak właściwie mamy teraz na 100% w Turowie? Kitzinger, Daniels i Roszyk. Tylko ich kontrakty zostały oficjalnie potwierdzone na stronie klubowej. Do tego jest mowa o dwóch zawodnikach z Bałkan ale tego to ja już nie jestem pewna, bo informacje na ten temat podają tylko media, te same, które żeniły kity ze Slaniną. Zatem wierzyć im czy nie?

Oprócz w/w trójki można spodziewać się przedłużenia kontraktów z młodzieżą, czyli Bartkiem Bochno, Jarmakowiczem czy Szymańskim. Ale to i tak cieniutko. Przy tym co już ma Prokom i Anwil to u nas jakoś to mało mistrzowsko wygląda.
Po raz kolejny zawierzyć trzeba Filipovskiemu i jego nosowi. Mam nadzieję, że i tym razem mu się uda zrobić coś z niczego.

Tytuł:
obserwator
obserwator

Azlo pisze:
Bo - poza Guroviciem - w niczym nie ustępowaliśmy Sopocianom.

Sow i Stanojević na C ;) tam też była przewaga Prokomu

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

jaro28 pisze:
Po prostu zburzyłaś mój świat :grin:

Wracaj, to postaram się go odbudować (np. w zatopiance)

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Lepiej Ty przyjeżdżaj... Odbudujesz mój.... :)

Nitroo, dawaj jakieś sensacje transferowe bo wieje nudą :lol:

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

qba pisze:
Wracaj, to postaram się go odbudować (np. w zatopiance)

nicek pisze:
Lepiej Ty przyjeżdżaj... Odbudujesz mój.... :)

Spoko chłopcy starczy dla każdego..... :D ...będę łagodny w wymierzaniu kary :smt026

Jakubie...kiedy na ryby pomykamy?

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

21-25.07

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

nicek pisze:
21-25.07

prawda na dorsze 22 i 24 lipca

a na karpie skoczymy ja wrócę z nad morza

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

qba pisze:
nicek pisze:
21-25.07

prawda na dorsze 22 i 24 lipca

a na karpie skoczymy ja wrócę z nad morza

jakos chyba nie obchodzi to wiekszosci ludzi wchodzących na forum zajrzec co sie dzieje w Turowie...

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2768 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46 ... 185  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.