Dzisiaj jest 14 lip 2025, 4:55

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2768 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43 ... 185  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
pismak
pismak

BRAWO BRAWO BRAWO!

Slanina w Zgorzelcu! :smt026
Bardzo dobry ruch ze strony klubu:)
Czekamy na 1 i 5 i ruszamy :D

Tytuł:
rekrut
rekrut

Ha! A ja w czasie finałów z Prokomem jęczałam że by nam się przydał taki Slanina... No no, wykrakałam :D

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

dobrych wieści ciąg dalszy :) , potrzebny nam tu doswiadczony zawodnik, przynajmniej nie zżerają go nerwy w koncowkach i bardzo dobrze rzuca wolne..

Tytuł:
obserwator
obserwator

No, tak się niecierpliwiłam i mam. Kolejne kontrakty i kolejne zaskoczenia, ale w pozytywnym znaczeniu. Nie mam czasu poszperać za tymi zupełnie mi nieznanymi graczami spoza naszej ligi. Liczę, że ktoś coś więcej o nich napisze ;) Póki co z informacji które podano na tym forum nie są to jacyś mega-gwiazdorzy. Ale głęboko wierzę, że za rok będziemy ich mogli gwiazdami nazwać.
Co do Roszyka, to cieszę się, że wrócił. Rok temu, kiedy podpisywał kontrakt z Prokomem, złośliwie przepowiedziałam mu, że do nas wróci. Prędzej czy później, ale wróci. Szkoda, że po poważnej kontuzji. Mam nadzieję, że szybko odzyska pełnię sił , chociaż z informacji odnośnie jego kontuzji wynikało, że uraz wyłączy go z treningów na co najmniej 3 m-ce. A więc do końca sierpnia. Tylko, że to Turów ma w swoich szeregach fizykoterapeutę-masażystę-czarodzieja, który - mam nadzieję - pomoże odzyskać Krzysiowi werwę i pełnię formy przed pierwszym gwizdkiem nowego sezonu.
Co do Slaniny to wiemy o nim wiele, bo wiele czasu spędził na polskich parkietach. Doświadczony, skuteczny strzelec z serii tych, którzy nie pękają w decydujących minutach spotkania. Obawiam się tylko jednego. U Saso liderzy często grają po 40 minut. Nie wierzę, aby Donatas dał radę fizycznie pograć więcej niż 20, a przy braku wartościowego zmiennika dla niego będzie problem ze zdobywaniem punktów. Wiem, że ten zawodnik jest na pewno wart swojego kontraktu (mam nadzieję, iż to udowodni). Co raz bardziej utwierdzam się w przekonaniu, że to nie pieniądze a możliwość gry w Eurolidze była decydującym argumentem przy podpisywaniu umowy przez Davida Logana. Skoro stać nas było na Slaninę, to na Davida (zamiast tego pierwszego) tym bardziej. Logan jednak dąży do celu, którym jest gra w najlepszej lidze europejskiej i wcale się nie zdziwię, kiedy za pół roku Myszka Miki będzie bohaterem spektakularnego transferu do jakiegoś potentata koszykarskiego z południa Europy. Wracając do Slaniny to trzeba wierzyć, że dobrze przepracuje okres przygotowawczy pod okiem Saso i Bobana, dzięki czemu wzmocni swoją wytrzymałość. Dla mnie nie było w ostatnich finałach nic bardziej przykrego dla oka niż patrzenie na słaniającego się na nogach Slaninę, proszącego o zmianę w ostatnich minutach meczu.

Tytuł:
gaduła
gaduła

Cytuj:
Witka wróci do Włocławka?

Do obsadzenia w Anwilu zostały jeszcze tylko dwie pozycje: silnego i niskiego skrzydłowego. Według 'Gazety Pomorskiej' kandydatem do gry we Włocławku jest Robert Witka.

- Jesteśmy bliżej pozyskania silnego skrzydłowego. Trener wybrał już jednego kandydata. Na pozycję niskiego skrzydła rozpatrujemy jeszcze kilka opcji. Decyzje zapadną jednak szybko. Liczymy, że w przyszłym tygodniu będziemy mieli już skompletowany skład i w komplecie 1 sierpnia rozpoczniemy przygotowania - powiedział "Pomorskiej” Hubert Hejman, menedżer Anwilu.

Heh i akurat nazwisko Witki musiało przewinąć się przez ten artykuł...A Wicia ponoć już w Turowie ;)

Kilka godzin później, następny news na e-baskecie...
Cytuj:
Zgorzelec: Nabierają tempa
Choć szkoleniowiec PGE Turowa Zgorzelec będzie musiał praktycznie od początku budować pierwszą piątkę zespołu, wiele wskazuje na to, że znajdzie godnych następców dla funkcjonującego w poprzednim sezonie składu.

Kitzinger, niedługo Witka, a także zakontraktowani już Daniels, Roszyk i Copeland - o tych zawodnikach i ich aktualnych kontraktach z Turowem wiadomo już od minionego tygodnia. Klub podpisał jednak kolejne nowe kontrakty, a wśród nich znajdują się ciekawi gracze.
....
Niedługo - czyli jeszcze nie złożył podpisu ??

Cieszycie się, że Slanina i Witka w Turowie... Nitroo, czy oni już podpisali kontrakt i tylko zostało wpisanie do internetu tej wiadomości??

Przyjmijmy taką wersję Slanina i Witka przychodzi... Udaje się na rok zatrzymać Kelatiego... Obsadzenie pozycji Slanina/Kelati - ojjj wygląda co najmniej ciekawie :)
Ale piszą, że za Kelatiego ma być ściągniety (wymieniany na tym forum) Gorjan Radonjic.
Statystyki Gorjana
Średnie punktowe GR wyglądają ciekawie...Ściągają go Saso widocznie widzi w nim następce Kelatiego ?
Jeżeli faktycznie nie wyjdzie zakontraktowanie Kelatiego, życzę mu powodzenia w Europie... Jednak mam nadzieję, że nie pójdzie do Sopotu, to już by była przesada ;)
OT:
Znany z występów w Zgorzelcu, "Big Mike" - Michael Ansley zagra ponoć w drużynie Wojtka Kamińskiego...

Ostatnio zmieniony 07 lip 2008, 13:10 przez PrzecPolitWSpor, łącznie zmieniany 5 razy

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Zastanawia tylko wysokość transferu Donatasa - 650 000 euro?! Fakt, to zawodnik klasowy, ale aż tak? Poza tym na wysokość kontraktu powinna mieć wpływ ta jego kontuzja z finałów. Osobiście uważam, ze dostał jakieś 400 - 450 tyś euro za sezon.

Jeśli faktycznie Slanina podpisał, to zwyczajnie dla Kelatiego nie ma u nas miejsca (na jego pozycji).

Azlo pisze:
Wracając do Slaniny to trzeba wierzyć, że dobrze przepracuje okres przygotowawczy pod okiem Saso i Bobana

No właśnie - co z Bobanem? podpisał? Nitroo - jak sprawa stoi?

Z dzisiejszej "Polski. Gazety Wrocławskiej":
Cytuj:
Roszyk podpisał dwuletnią umowę

Czy mistrz Polski, który w piątek podpisał umowę z niedawnym liderem PGE Turowa Davidem Loganem (milion dolarów za dwa lata)

Czy obaj zawodnicy faktycznie podpisali umowy dwuletnie?! Ktoś coś wie?

Ostatnio zmieniony 07 lip 2008, 13:22 przez paawlus, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
gaduła
gaduła

Cytuj:
Czy obaj zawodnicy faktycznie podpisali umowy dwuletnie?! Ktoś coś wie?
Skoro zacytował słowa prezesa, to jasno powiedział, że z Roszykiem na 2 lata...

Niee... To już będzie przesada...
Cytuj:
Tymczasem do klubu z Sopotu wpłynęła propozycja Thomasa Kelatiego. Zawodnik oczekuje około 400 tysięcy dolarów za sezon gry. Czy mistrz Polski, który w piątek podpisał umowę z niedawnym liderem PGE Turowa Davidem Loganem (milion dolarów za dwa lata) sięgnie też po Kelatiego?
- W tym tygodniu na pewno takiego kontraktu nie podpiszemy - mówił w piątek Tomas Pacesas , trener Prokomu. Czyli jednak coś może być na rzeczy.

Cytuj:
Jestem cały czas w kontakcie z agentem Kelatiego, ale takich pieniędzy nie będziemy w stanie mu zapłacić. Jeśli zejdzie z ceny i zaakceptuje nasze warunki (około 250 tysięcy dolarów - przyp. M.L.) chętnie przedłużymy z nim kontrakt - zaznacza Waśniewski.
Daję sobie rękę uciąć, że budżet Turowa jest o wiele niższy niż Prokomu... Tak samo jak pisali, że budżet Turowa w poprzednich 2 sezonach wynosił ok 10 mln... zawsze prasa sobie coś dodaje... ale żeby 4-5 mln dodawać...
Cytuj:
Już istnieje odpowiedni wątek: Turów w EUROCUP 2008-2009
Tam właśnie proponuję takie rzeczy umieszczać.

Dodałem właśnie tutaj, bo najbardziej odwiedzany temat... Dodałem tutaj, bo źle wygląda, e-basket to napisał, a na oficjalnej brak takiego newsa...

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

PrzecPolitWSpor pisze:

Cytuj:
Już istnieje odpowiedni wątek: Turów w EUROCUP 2008-2009
Tam właśnie proponuję takie rzeczy umieszczać.

Dodałem właśnie tutaj, bo najbardziej odwiedzany temat... Dodałem tutaj, bo źle wygląda, e-basket to napisał, a na oficjalnej brak takiego newsa...

Po to są odpowiednie watki, aby tam zamieszczać odpowiednie posty. Nie róbmy śmietnika i nie piszmy o wszystkim w jednym wątku "bo najbardziej odwiedzany temat" - jak będą posty na tym wątku "EUROCUP-owym" to właśnie stanie się popularny i "odwiedzany".
Fajnie jakbyś zamieścił tam info o tych "koszykach" :smt023

Tytuł:
gaduła
gaduła

paawlus pisze:
Po to są odpowiednie watki, aby tam zamieszczać odpowiednie posty. Nie róbmy śmietnika i nie piszmy o wszystkim w jednym wątku "bo najbardziej odwiedzany temat" - jak będą posty na tym wątku "EUROCUP-owym" to właśnie stanie się popularny i "odwiedzany".
Fajnie jakbyś zamieścił tam info o tych "koszykach" :smt023
Tylko zauważ, że wtrąciłem to w swojej wypowiedzi nt. ogórków...nie robiłem z tego osobnego posta ;)
Przeniosłem tą wypowiedź tam gdzie prosiłeś...

Wiecie jak w końcu wygląda sprawa Witki ?
Kelati jeżeli pójdzie do Sopotu, to siano + Euroliga... Piszą, że budżet Turowa taki sam jak Prokomu - gó*** prawda z tego wynika... Skoro nie mogą nawet zbliżonej kwoty do Prokomu zaproponować Kelatiemu...

Nitroo będą dzisiaj jakieś informacje o nowych zawodnikach w Turowie?

OT: Znany z występów w Polonii, uczestnik Meczu Gwiazd, najlepszy dunker w Polsce - Grady Reynolds w Zniczu...

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

za ta kase co dali Slaninie wolalbym zeby zatrzymali Thomasa. Reszte dorzucic na jakiegos lepszego zawodnika.

Tytuł:
pismak
pismak

Myślę, że sprawa budżetu jest trochę inna... Zobaczcie ile zawodników zakontraktował już Turów, a ile podpisanych ma Prokom... Tu tkwi moim zdaniem ta różnica. Jeśli Prokom wyłożył siano na Logana i Dyla oraz chcą Kelatiego, to co z resztą drużyny? Pograją za grosze czy jak? Przecież oprócz Masiulisa chyba nikt tam nie miał umowy na dłużej (obejmującą nadchodzący sezon)... (poprawcie jeśli się mylę, piszę w oparciu o pamięć :) )

A my mamy już zakontraktowanych zawodników... teraz szukamy ok. 1-2 zawodników (?) a oni są w głębokiej d*pie :)

Tytuł:
obserwator
obserwator

tur16 pisze:
Przecież oprócz Masiulisa chyba nikt tam nie miał umowy na dłużej

Gurović miał na jeszcze jeden sezon. Za rozwiązanie jej musieli zapłacić 150 tys. € ;]

Poza tym żaden obcokrajowiec z poprzedniego sezonu w Prokomie nie zostaje.

Tytuł:
pismak
pismak

No właśnie... poza Guroviciem nikt nie miał (wydaje mi się, że Masiulis miał, ale może się mylę)... Z Milanem rozwiązali, a tu wypowiedź z oficjalnej prokomu:
Cytuj:
Trener zespołu, będąc odpowiedzialnym za skład drużyny poinformował, iż na dzień dzisiejszy klub podpisał umowy z następującymi zawodnikami - Filip Dylewicz, Piotr Szczotka, Adam Łapeta, Przemysław Zamojski, Tomasz Świętoński oraz David Logan. Negocjowane są obecnie warunki nowej umowy z Krzysztofem Roszykiem.

Jak wiemy Roszyk u nas... czyli poza Dylem, Loganem i Szczotką sami juniorzy... :smt026
Zobaczymy co zrobią dalej :D

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

PrzecPolitWSpor pisze:
Cieszycie się, że Slanina i Witka w Turowie... Nitroo, czy oni już podpisali kontrakt i tylko zostało wpisanie do internetu tej wiadomości??

Witka podpisal, jutro powinno byc info. Slanina - szkoda, ze musze Was zmartwic, ale to bzdura ;-)

paawlus pisze:
No właśnie - co z Bobanem? podpisał? Nitroo - jak sprawa stoi?

Z tego, co wiem, to zostaje z Saso ;)

Tytuł:
obserwator
obserwator

Jak to, Nitroo, to Slanina w Turowie to zwykły ogór???

To w takim razie to już nie jest nawet zabawne, ktoś ma bujną wyobraźnie...

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2768 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43 ... 185  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.