Witam ponownie

O Loganie już się nie będę kłócił... Po wczorajszej informacji wymagała ona kilku głębszych ( analiz )... Już mi wszystko jedno na co on postawił w swojej karierze...Tylko szkoda, że postawił na śledzi... Oby Kelati nie dotarł do Sopotu, bo zapowiada się, że popadnę w jakieś uzależnienie.
Może Copeland to będzie taki cichy killer? MILJKOVIĆ to SG, ale może radzi sobie również na 1 ??... Do tego może jeszcze jeden z Bałkanów... a wtedy rola Copelanda wygląda tak, że wchodzi za któregoś z nich...
Nie widziałbym Slaniny u nas... wiek... Jego obrona nie jest na takim poziomie ... Każdy widział, że w finałach już kondycyjnie padał... U Saso nie ma lekko nawet na treningach... Za taką cenę jaką on jest, w Europie jest dużo lepszych, a przede wszystkim młodych grajków, głodnych gry...
paawlus pisze:
o tak słyszałem od "kogoś", ale może to być plotką. Jednak z całym szacunkiem dla Donalda, ale na jakiej pozycji miałby on grać?! Rozgrywającym jest gorszym od Portoryko, a szukamy kogoś jeszcze lepszego - zarówno w kontekście PLK jak i Eurocup.
Dlaczego Wy na Rodrigo patrzycie jak na wyrocznie?? Rodrigo w czym był lepszy od Donalda??
Donald i Rodrigo:
szybkość, dobry przegląd boiska, dobra wejścia pod kosz...
Rodrigo:
jedynie w obronie był lepszy...ale Polpharma nie kładła nacisku na obronę
Donald:
Szybko zapominacie... Logan dobrze prezentował się w obronie grając w Polpharmie?? Inny sposób gry Polpharma ma niż Turów...Jeżeli inf. ze źródeł się sprawdzą, to Saso widocznie widzi w nim to co widział w Loganie ( dobry rzut, popracować tylko nad obroną)... to jeszcze może być z korzyścią dla nas, że Rodrigo nie zagra u nas ( z całym szacunkiem i wielkimi podziękowania za to co zrobił przez 2 sezony!!)
Do tego Donald lepiej rzuca zza lini 6,25...
Dlaczego dalej panuje stereotyp, że niski gracz jest skreślony w koszykówce??Popatrzcie w NBA ... czy na 1 są kolosy ?? Nie patrząc za ocean, Bobby Dixon to kolos na 1? A jak sobie radził każdy widział...Jest niski, będzie nadrabiał szybkością...
Alex76 pisze:
Copeland słabszy od Rodrigueza? nie no zwariowałem normalnie. Copeland szybki, świetny przegląd pola, dobre rzuty z dystansu (a nie airballe co 2 rzut)
Nic dodać, nic ująć...
paawlus pisze:
Andres był/jest ZDECYDOWANIE lepszą "1" niż Donald, który jedynie w "scoringu" jest lepszy (Andres w tym elemencie jest zaiste "anty"). Jednak sprawa dotyczy pozycji ROZGRYWAJĄCEGO, a nie rzucającego czy "combo". Nam trzeba rasowej "jedynki". Zupełnie się z Tobą nie zgadzam w tej kwestii, lecz szanuję Twoje zdanie.
Copeland musiał grać jako combo. Z kim miał grać? Nie miał takiego wsparcia przy swoim boku jak miał Rodrigo - Thomasa i Logana... Nie wiem dlaczego, ale jestem przekonany, że po kilku meczach zmieniłbyś zdanie o tym filigranowym rozgrywającym, że są na podobnym poziomie jak Rodrigo, bądź nawet lepszy... Jeżeli on jest faktycznie na liście Saso, to tak jak u Logana tylko w okresie przygotowawczym popracować nad obroną, z resztą nie będzie problemów...
tur16 pisze:
Rodriguez miał swoje spoecjalności: dobrze bronił i podawał, wjazdy pod kosz też miał świetne, ale rzadko z nich korzystał...
No właśnie dlaczego?? Pamiętam te piękne wjazdy, ale te brzydkie również... Jak był sam na sam z koszem, a piłka zatrzymywała się na obręczy (nie były to 2 czy 3 akcje)...
Alex76 pisze:
Copeland pod wodzą Prabuckiego też nie miał otwartej drogi do kosza - Weeden, Lubeck na obwodzie a pod koszem Hall, Bocevski - do nich miał dogrywać, a że oni nie byli wstanie to po prostu czasami brał na swoje barki odpowiedzialność za zdobywanie punktów. Gdyby miał takiego Logana czy Kelatiego obok siebie to na pewno notowałby ok. 6 asyst na mecz..
Popierając Twoją wypowiedź chciałbym zakończyć wywody, że Donald jest "słabszy" od Rodrigo...
Jak patrze na to kogo zakontraktował (Daniels) może (Copeland ) stawiam, że teraz Turów jeszcze mocniejszy w ataku, może jakaś zmiana taktyki ??... Nie będzie się tylko liczyć obwód... Turów nabierze szybkości... Copeland (?) - Daniels ... czekam na ich dwójkowe akcje... ojjj będą mieli bogaty repertuar - jeżeli zyskają przychylność Saso, że może dać im swobodę w graniu (taką jak miał Logan)...
Morgoth pisze:
Ja tam go nie widze w zlym swietle poprostu nie jestem przekonany do niego i jego stylu gry.
Przypomnijcie sobie początek ubiegłego sezonu... Ile było komentarzy, że Logan nie wkomponuje się do taktyki Saso... że jedna piłka dla Kelatego i Logana, to za mało... I wielu było na NIE dla Logana, wielu nie było przekonanych do jego gry w Turowie... Ale wszyscy zaczęli go ubóstwiać po pierwszych meczach... Saso wie kogo ściąga... jeżeli na jego liście znalazł się Copeland, to z pewnościa nie z przypadku... Musi w nim coś widzieć... tak jak to widział w Loganie... na efekty długo nie trzeba było czekać... myślę, że w tym przypadku też tak będzie...
Morgoth pisze:
Ale Logana tez przed sezonem nie widzialem ...
Właśnie... Ja się tyle tu produkuję...
Tutaj większości forumowiczów, Kibiców nie widziała go w ogóle... Morgoth brawo za szczerość...
Bardzo chcę żeby Donald zasilił Turów... jako rezerwowy... Zmieniając jednego z tych dwóch z Bałkanów na 1...
Tak jak ktoś pisał wcześniej... Jedynki nie są tylko od kreowania gry... powinny czasami brać ciężar gry na swoje barki, poprzez wejścia pod kosz, bądź rzuty za trzy... tych 2 elementów u nas brakowało...