Dzisiaj jest 13 lip 2025, 21:29

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2768 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40 ... 185  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
obserwator
obserwator

jaro28 pisze:
jak coś się dowiesz o Donaldzie to wrzuć info

dlaczego ja? :roll:

a tak swoją drogą to Saso nadal jedzie z polityką - biorę tych co znam..nie bawi się w oglądanie zawodników na DVD, tylko na podstawie tego co zobaczył na własne oczy na boisku co na pewno się mu chwali..

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Alex76 pisze:
dlaczego ja?

Dlatego, że Twoje newsy są najbliższe prawdy..i bez dyskusji proszę!!... :lol:

Alex76 pisze:
nie bawi się w oglądanie zawodników na DVD, tylko na podstawie tego co zobaczył na własne oczy na boisku

Co moim zdaniem liczy mu się na plus...

Tytuł:
obserwator
obserwator

jaro28 pisze:
Dlatego, że Twoje newsy są najbliższe prawdy

a gdzie ja podałem jakieś newsy?
jakaś ironia ? 8)

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Alex76 pisze:
a gdzie ja podałem jakieś newsy?

Hmm..w swoim pamiętniku..www

Alex76 pisze:
jakaś ironia ? 8)

Dlaczego tak to odbierasz?

Tytuł:
obserwator
obserwator

jaro28 pisze:
Hmm..w swoim pamiętniku..www

?

jaro28 pisze:
Dlaczego tak to odbierasz?

a tak jakoś mi przyszło na myśl..

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

Alex76 pisze:
A ja kompletnie z twoim zdaniem się nie zgadzam. Donald nie nadaje się na strzelca bo nie jest to tak świetny gracz jak Logan, ale jest ZDECYDOWANIE lepszą jedynką od Rodrigueza co potwierdził w 24 spotkaniach DBE..

Mozna byc strzelcem z pozycji rozgrywajacego co w koncu Copeland potwierdzil w 24 spotkaniach i zostale krolem strzelcow ligi. Niezle jak na nienadajacego sie na strzelca zawodnika. Ale mowa o tym kto jest lepszym rozgrywajacym a ze obaj na tej pozycji graja to troche sie to sprowadza do tego kto jest lepszym zawodnikiem. Wiadomo Donald zdobywa wiecej punktow i w tym elemencie jest zdecydowanie lepszy niz Latino. Jego mozliwosci i umiejetnosci ofensywne sa wieksze. Tu nie ma co dyskutowac. O Latino przyjelo sie mowic ze on rzucac nie umie. Fakt z dystansu idzie mu kiepsko. Ale to nie prawda ze nie umie zdobywac punktow. Wjazdy pod kosz czy wymuszanie fauli idzie mu calkiem niezle co zazwyczaj konczy sie punktami badz rzutami z lini. Tyle ze on nie za duzo mial okazji do tego w tym sezonie. W zespole bylo paru zawodnikow od zdobywania punktow a i fakt ze musial grac scisle to co mu kazal Filipovski swoje robilo. I to jest dla mnie glowna roznica miedzy nimi. Latino badz co badz niezle sobie radzil grajac to co mu trener nakazuje. Akcje gdzie byla szansa na improwizacje czyli to w czym czuje sie najlepiej bylo niewiele. Co innego Copeland. On mial pod tym wzgledem duza swobode . Cholernie ciekaw jestem jak bedzie sobie radzil gdy nagle przyjdzie mu kazda zagrywke konsultowac z trenerem. O obronie nie wspominam bo tak jak wielka jest miedzy nimi roznca w ataku na korzysc donalda tak wielka jest tez w obronie i tu bynajmniej Donald nie wygrywa.

Tytuł:
obserwator
obserwator

Morgoth pisze:
Mozna byc strzelcem z pozycji rozgrywajacego co w koncu Copeland potwierdzil w 24 spotkaniach i zostale krolem strzelcow ligi. Niezle jak na nienadajacego sie na strzelca zawodnika.

nie nadaje się w kontekście rzucania seryjnych trójek, które albo dostawałaby czapy albo miałyby skuteczność 1/7 bo Copeland to raczej typ, który woli penetrować.....

Morgoth pisze:
Latino badz co badz niezle sobie radzil grajac to co mu trener nakazuje.

Copeland pod wodzą Prabuckiego też nie miał otwartej drogi do kosza - Weeden, Lubeck na obwodzie a pod koszem Hall, Bocevski - do nich miał dogrywać, a że oni nie byli wstanie to po prostu czasami brał na swoje barki odpowiedzialność za zdobywanie punktów. Gdyby miał takiego Logana czy Kelatiego obok siebie to na pewno notowałby ok. 6 asyst na mecz..

Morgoth pisze:
Cholernie ciekaw jestem jak bedzie sobie radzil gdy nagle przyjdzie mu kazda zagrywke konsultowac z trenerem. O obronie nie wspominam bo tak jak wielka jest miedzy nimi roznca w ataku na korzysc donalda tak wielka jest tez w obronie i tu bynajmniej Donald nie wygrywa.

Uwierz, że u Prabuckiego musiał je konsultować..poza tym Prabucki nie bardzo chciał Copelanda u siebie bo ten mimo wszystko jest nauczony trochę freestyle'u, ale w miarę upływu czasu Copeland jednak pokazał, że potrafi się do tego dostosować. Poza tym ja się nie dziwie, że wy go widzicie w złym tle skoro w Zgorzelcu zagrał słabo...

Oczywiście, że to nie jest dobry defensor = w końcu liga francuska Pro A, z której przyszedł też nie słynie z obrony wręcz przeciwnie atak to ich największy atut, ale przecież Logan też zajebisty w defence nie był a jak się poprawił u Saso..

====

abstrahując od Turowa..gościu z Ukrainy zobaczył budżety najbogatszych klubów w PLK i piszę
- Słupsk to nowa nazwa Śląska?

jak to przeczytałem to padłem :smt044

==========

tak apropo dla porównania

Azovmash Mariupol 29-30 mln złotych
BC Kijów 21-22 mln złotych
to się nazywa biedna Ukraina :smt028

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

Alex76 pisze:
Poza tym ja się nie dziwie, że wy go widzicie w złym tle skoro w Zgorzelcu zagrał słabo...

Ja tam go nie widze w zlym swietle poprostu nie jestem przekonany do niego i jego stylu gry. Nie twierdze ze nie moze okazac sie zawodnikiem lepszym czy bardziej przydatnym niz Latino ale o tym przekonam sie jak do nas trafi rzeczywiscie. Bo jak na razie do konca pewny jego wyzszosci nad naszym bylym portorykanskim rozgrywajacym nie jestem. Szczegolnie nie przy tym trenerze. Ale Logana tez przed sezonem nie widzialem ...

Tytuł:
gaduła
gaduła

Witam ponownie :) O Loganie już się nie będę kłócił... Po wczorajszej informacji wymagała ona kilku głębszych ( analiz )... Już mi wszystko jedno na co on postawił w swojej karierze...Tylko szkoda, że postawił na śledzi... Oby Kelati nie dotarł do Sopotu, bo zapowiada się, że popadnę w jakieś uzależnienie.

Może Copeland to będzie taki cichy killer? MILJKOVIĆ to SG, ale może radzi sobie również na 1 ??... Do tego może jeszcze jeden z Bałkanów... a wtedy rola Copelanda wygląda tak, że wchodzi za któregoś z nich...

Nie widziałbym Slaniny u nas... wiek... Jego obrona nie jest na takim poziomie ... Każdy widział, że w finałach już kondycyjnie padał... U Saso nie ma lekko nawet na treningach... Za taką cenę jaką on jest, w Europie jest dużo lepszych, a przede wszystkim młodych grajków, głodnych gry...

paawlus pisze:
o tak słyszałem od "kogoś", ale może to być plotką. Jednak z całym szacunkiem dla Donalda, ale na jakiej pozycji miałby on grać?! Rozgrywającym jest gorszym od Portoryko, a szukamy kogoś jeszcze lepszego - zarówno w kontekście PLK jak i Eurocup.
Dlaczego Wy na Rodrigo patrzycie jak na wyrocznie?? Rodrigo w czym był lepszy od Donalda??

Donald i Rodrigo:
szybkość, dobry przegląd boiska, dobra wejścia pod kosz...

Rodrigo:
jedynie w obronie był lepszy...ale Polpharma nie kładła nacisku na obronę

Donald:
Szybko zapominacie... Logan dobrze prezentował się w obronie grając w Polpharmie?? Inny sposób gry Polpharma ma niż Turów...Jeżeli inf. ze źródeł się sprawdzą, to Saso widocznie widzi w nim to co widział w Loganie ( dobry rzut, popracować tylko nad obroną)... to jeszcze może być z korzyścią dla nas, że Rodrigo nie zagra u nas ( z całym szacunkiem i wielkimi podziękowania za to co zrobił przez 2 sezony!!)
Do tego Donald lepiej rzuca zza lini 6,25...

Dlaczego dalej panuje stereotyp, że niski gracz jest skreślony w koszykówce??Popatrzcie w NBA ... czy na 1 są kolosy ?? Nie patrząc za ocean, Bobby Dixon to kolos na 1? A jak sobie radził każdy widział...Jest niski, będzie nadrabiał szybkością...
Alex76 pisze:
Copeland słabszy od Rodrigueza? nie no zwariowałem normalnie. Copeland szybki, świetny przegląd pola, dobre rzuty z dystansu (a nie airballe co 2 rzut)
Nic dodać, nic ująć...
paawlus pisze:
Andres był/jest ZDECYDOWANIE lepszą "1" niż Donald, który jedynie w "scoringu" jest lepszy (Andres w tym elemencie jest zaiste "anty"). Jednak sprawa dotyczy pozycji ROZGRYWAJĄCEGO, a nie rzucającego czy "combo". Nam trzeba rasowej "jedynki". Zupełnie się z Tobą nie zgadzam w tej kwestii, lecz szanuję Twoje zdanie.
Copeland musiał grać jako combo. Z kim miał grać? Nie miał takiego wsparcia przy swoim boku jak miał Rodrigo - Thomasa i Logana... Nie wiem dlaczego, ale jestem przekonany, że po kilku meczach zmieniłbyś zdanie o tym filigranowym rozgrywającym, że są na podobnym poziomie jak Rodrigo, bądź nawet lepszy... Jeżeli on jest faktycznie na liście Saso, to tak jak u Logana tylko w okresie przygotowawczym popracować nad obroną, z resztą nie będzie problemów...
tur16 pisze:
Rodriguez miał swoje spoecjalności: dobrze bronił i podawał, wjazdy pod kosz też miał świetne, ale rzadko z nich korzystał...
No właśnie dlaczego?? Pamiętam te piękne wjazdy, ale te brzydkie również... Jak był sam na sam z koszem, a piłka zatrzymywała się na obręczy (nie były to 2 czy 3 akcje)...
Alex76 pisze:
Copeland pod wodzą Prabuckiego też nie miał otwartej drogi do kosza - Weeden, Lubeck na obwodzie a pod koszem Hall, Bocevski - do nich miał dogrywać, a że oni nie byli wstanie to po prostu czasami brał na swoje barki odpowiedzialność za zdobywanie punktów. Gdyby miał takiego Logana czy Kelatiego obok siebie to na pewno notowałby ok. 6 asyst na mecz..
Popierając Twoją wypowiedź chciałbym zakończyć wywody, że Donald jest "słabszy" od Rodrigo...

Jak patrze na to kogo zakontraktował (Daniels) może (Copeland ) stawiam, że teraz Turów jeszcze mocniejszy w ataku, może jakaś zmiana taktyki ??... Nie będzie się tylko liczyć obwód... Turów nabierze szybkości... Copeland (?) - Daniels ... czekam na ich dwójkowe akcje... ojjj będą mieli bogaty repertuar - jeżeli zyskają przychylność Saso, że może dać im swobodę w graniu (taką jak miał Logan)...

Morgoth pisze:
Ja tam go nie widze w zlym swietle poprostu nie jestem przekonany do niego i jego stylu gry.
Przypomnijcie sobie początek ubiegłego sezonu... Ile było komentarzy, że Logan nie wkomponuje się do taktyki Saso... że jedna piłka dla Kelatego i Logana, to za mało... I wielu było na NIE dla Logana, wielu nie było przekonanych do jego gry w Turowie... Ale wszyscy zaczęli go ubóstwiać po pierwszych meczach... Saso wie kogo ściąga... jeżeli na jego liście znalazł się Copeland, to z pewnościa nie z przypadku... Musi w nim coś widzieć... tak jak to widział w Loganie... na efekty długo nie trzeba było czekać... myślę, że w tym przypadku też tak będzie...

Morgoth pisze:
Ale Logana tez przed sezonem nie widzialem ...
Właśnie... Ja się tyle tu produkuję...
Tutaj większości forumowiczów, Kibiców nie widziała go w ogóle... Morgoth brawo za szczerość...
Bardzo chcę żeby Donald zasilił Turów... jako rezerwowy... Zmieniając jednego z tych dwóch z Bałkanów na 1...
Tak jak ktoś pisał wcześniej... Jedynki nie są tylko od kreowania gry... powinny czasami brać ciężar gry na swoje barki, poprzez wejścia pod kosz, bądź rzuty za trzy... tych 2 elementów u nas brakowało...

Tytuł:
obserwator
obserwator

PrzecPolitWSpor pisze:
MILJKOVIĆ to SG, ale może radzi sobie również na 1 ??

kilka lat temu podobno grał właśnie bardzo dużo jako PG, ale przeniesiono go na SG bo to typ strzelca..

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

Cytuj:
Nie widziałbym Slaniny u nas... wiek... Jego obrona nie jest na takim poziomie ... Każdy widział, że w finałach już kondycyjnie padał... U Saso nie ma lekko nawet na treningach... Za taką cenę jaką on jest, w Europie jest dużo lepszych, a przede wszystkim młodych grajków, głodnych gry...

No dobra tego Copelanda sobie jzu daruje przyjdzie do nas to bedzie okazja zeby sie przekonac. Ale z tym Slanina to troche przesadziles. Po pierwsze obrona. On gra bardzo dobrze w obronie i odradzalbym patrzenie na niego przez pryzmat finalow. Facet musial rozgrywac czesto gesto, bronic najlepszych strzelcow, zdobywac punkty i jeszcze grac sporo nic dziwnego ze padl kondycyjnie. Nie mowiac juz jakich mial trenerow. Ale on ma dopiero 31 lat. W obecynch czasach to idealny wiek dla zawodnika jeszcze . I jesli plotki sie potwierdza to ja bym sie nawet chwili nie zastanawial .

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

PrzecPolitWSpor pisze:
Nie widziałbym Slaniny u nas... wiek

Aleś teraz sieknął....facet w sile koszykarskiego wieku za stary do Turowa?
Właśnie odwrotnie.. uważam, że jego doświadczenie, mądrość boiskowa to jest to czego potrzeba Turowowi na boisku..kogoś takiego kto w kluczowym momencie potrafi pociągnąć zespół do przodu..a takim zawodnikiem jest właśnie Donatas..bez dwóch zdań.. :smt026

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Jak dla mnie Slanina byłby dobrą odpowiedzią na Prokom. Grał tam bardzo długo i może Filipovskiemu podpowiedzieć co nie co :) Poza tym otrzaskany w Eurolidze i ułożony zawodnik. Może właśnie kogoś takiego nam trzeba?

Tytuł:
rekrut
rekrut

powiem tak jesli slanina w Turowie to bardzo dobry ruch bo to świetny obronca jeden z najlepszych w lidze jak nie najlepszy na swojej pozycji .po drugie to jest najmondrzejszy graczjakiego widziałem wykorzysta kazdy nawet najmniejszy błąd przeciwnika po trzecie jest doswiadczonym i ułożonym zawodnikiem ja myśle ze jest to gracz pokroju logana , kaletiego a może nawet lepszy bo on dużo broni indywidualnie a nie zapominajmy ze turów broni zespołowo taże jak slanina wkonponuje się w zespół to bedzie bardzo cięzko zatrzymac go w ataku a w obronie to bedzie nie do przejscia jestem na takkkkkkkkkkkkkkkkk a po pierwszych meczach zapomnicie o nazwisku logan

Tytuł:
obserwator
obserwator

marek77 pisze:
najmondrzejszy graczjakiego widziałem

szanuję twoje zdanie, ale moja opinia na jego IQ boiskowego jest mniej optymistyczna ;)

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2768 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40 ... 185  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.