badyl pisze:
BR3MEK napisał/a:
Tomaszek na dzień dzisiejszy do wymiany!!! Masakra głupie straty i beznadziejna gra!
zgadzam sie z toba
A ja nie zgodze się z wami. Przede wszystkim dlatego, że na tym etapie przygotowań ciężko wogóle cokolwiek powiedzieć o którymś z zawodników. Daje sobie rękę uciąć, że gdyby we wczorajszym meczu zagrał Wysocki był by liderem zespołu i w zdobytych punktach i w ogólnej ocenie. Świetnie było to widać w kadrze. Kelati w debiucie był wszędzie, dwoił sie i troił, natomiast po paru dniach ciężkich treningów w nastepnych meczach był już nieco ospały. Po drugie jeśli oczekujecie od Tomaszka technicznej i pięknej gry no to sorry. To jest facet niezwykle zadziorny i silny. Łokci raczej nie chowa a jego gra polega na twardych zasłonach, twardej grze pod koszem (obrona na pograniczu gwizdka sędziego) i zbiórkach. Czasem dorzuci coś z pod kosza. Tego od niego wymagajmy i z tego go rozliczajmy. Facet ma budzić respekt w trumnie. Wczoraj faktycznie złapał 5 przewinień (niektóre były niepotrzebne), ale to jest jego gra. Podczas sezonu napewno bd. więcej takich przypadków.
Podobała mi się III kwarta a w zasadzie jej pierwsze minuty. Lepsza obrona, słabsza skuteczność Zastalu i dużo szybkich kontr. Nie wiem czy w szatni Winnicki był ostry, ale widać było że po wyjściu z niej zawodnicy są bardziej pobudzeni. Pozytywnie Zaskoczył mnie Jarecki pierwszy w kontrach i Bukowiecki. Ciekawe jak bd. wyglądać nasza meczowa 12 w sezonie i czy młodzi w tym Bukowiecki będą dostawać takie szanse pokazania się. Thomas budową ciała przypomina T.J Thompsona, z twarzy natomiast Jammie Fox'a. Nie wygląda na psychicznego słabeusza więc może być liderem zespołu. W zaciętych końcówkach może być kluczowym graczem. Tak jak mówił ma nosa do zbiórek.
Hala w Zielonej Górze faktycznie robi wrażenie śmiało można ją kopiować do Zgorzelca. Do poprawy napewno oprawa meczu, zero muzyki itp. oraz spiker który powinien brać lekcje u spikera z Maratońskiej (jest świetny!).