Dzisiaj jest 13 lip 2025, 3:31

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2768 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35 ... 185  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
gaduła
gaduła

skyline_mts pisze:
http://www.sportowefakty....ioniosie-ateny/

a to nie wystarczy? :)
Sory, ale jednak nie.Gdyby patrzeć na wszystkie newsy z takich źródeł, to o Saso byśmy mogli pomarzyć kilka tygodni wstecz.

Alex76 pisze:
więcej €
dobry trener. ba! z tej samej szkoły co Saso
no i gra w Eurolidze

to zawsze przemawia do zawodnika i kusi. jak widac skusilo i Drobnjaka.

Przemawia, przemawia ;) Ja nie twierdzę, że nie (poziom ligi, pieniądze, Euroliga, trener, wszystko na TAK...i pewnie sędziowie nie mają wpływu na wynik tak jak jest u nas - dlatego wszystkim najlepszym grajkom z Polski życzę, aby znaleźli się w o wiele mocniejszych ligach i nie męczyli się z naszą "trójką wspaniałych")
Na obecną chwilę jednak trzymam się swoich źródeł, które na razie nie zawodzą. Poczekajmy do oficjalnej informacji odnośnie gry DD w Grecji... Macie doskonały przykład, którego doświadczyliście "na własnej skórze" jak warto było czekać na oficjalną informację o pozostaniu Saso w Turowie... Wiele źródeł twierdziło, że nie ma żadnych szans, aby Filipovski został w Turowie...

Forum funkcjonuje, Morgoth się obudził - będzie ciekawie ;)

Pozdrawiam

Tytuł:
obserwator
obserwator

PrzecPolitWSpor pisze:
Macie doskonały przykład, którego doświadczyliście "na własnej skórze" jak warto było czekać na oficjalną informację o pozostaniu Saso w Turowie... Wiele źródeł twierdziło, że nie ma żadnych szans, aby Filipovski został w Turowie...

no przepraszam, ale mnie to nie dotyczy.

tak apropo skoro mowa o DD to w Grecji mówi się również o hejter in Zgorzelec - MG :D

Tytuł:
gaduła
gaduła

Alex76 pisze:
no przepraszam, ale mnie to nie dotyczy.
Zdecydowanie nie, o czym świadczy ilość Twoich postów na forum ;) Przy doniesieniach prasy o tym, że Turów o Saso może pomarzyć nie widziałem Twoich wypowiedzi ;) Ale inni w to wierzyli :)... Dlatego oficjalne informacje są najlepsze (na taką czekam w sprawie Drobnjaka)...

Tytuł:
obserwator
obserwator

PrzecPolitWSpor pisze:
Dlatego oficjalne informacje są najlepsze (na taką czekam w sprawie Drobnjaka)...

no trudno o jeszcze lepsze..

PrzecPolitWSpor pisze:
Przy doniesieniach prasy o tym, że Turów o Saso może pomarzyć nie widziałem Twoich wypowiedzi

ale jak patrzyłem na listę życzeń bo tak to raczej można nazwać a nie listę kandydatów to myślałem, że Saso jednak zostanie szczególnie po tym jak przyszedł Sagadin.

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

a ja od poczatku mowiłem ze Saso zostanie;)... i Iwo z Witką;P reszta składu otwarta ale.. przewiduje, nie wiem czy sie sprawdzi ze wróci do nas równiez Thomas Kelati!! tak tak, własnie on;) po tym jak nieoficjalnie sie dowiedzialem, ale zrodlo pewne, o czym sie przekonaja uzytkownicy tego forum juz niebawem, Logan opuscił nasz zespol w brzydkim stylu, bo nawet sie nie wybrał na tą lige letnia NBA na której mu tak niby zalezalo, mysle ze Thomas jesli sie nie dostanie do najlepszej ligi swiata to ... wroci do nas jeszcze na sezon... 1 powod-rzadza złota. 2-dziecko, 3-w europie znow zagra, a w przeciwnosci do Drobnjaka jest jeszcze mlody i ma czas na transfery. zobaczymy czy sie sprawdzi ale.. puki co sie sprawdza co typuje wiec... wierze;) pozatym Sebo Szymanski.. mysle ze jesli podpisze z nami kontrakt i na ten sezon, to ta 2 kwarta bedzie jego, i chlopak zablysnie w lidze..

Tytuł:
rekrut
rekrut

gregor-85 pisze:
Logan opuscił nasz zespol w brzydkim stylu, bo nawet sie nie wybrał na tą lige letnia NBA na której mu tak niby zalezalo

Ciekawe czy Twoje słowa się potwierdzą i Logan zagra w Prokomie

http://www.sportowefakty.pl/kosz/2008/0 ... -prokomie/

Tytuł:
gaduła
gaduła

wojtows pisze:
Ciekawe czy Twoje słowa się potwierdzą i Logan zagra w Prokomie
Jeżeli tak będzie, to będzie tylko krok do zapełnienia kieszeni. Przy Packu sorry, ale się nie rozwinie. Jedynie na konkurowaniu z najlepszymi w Eurolidze coś mu może dać... Ale odpaść w fazie grupowej EL to mizerny wynik... A gdyby powtórzył się wynik w Turowie, wyjście z grupy, walka w finałach UC... no, ale jeżeli pójdzie do Prokomu... to tylko siano za tym przemawia... i Logan będzie uczył Polaków w zespole grać w koszykówkę... nie będzie taktyk przy Packu... gra będzie się opierać na umiejętnościach indywidualnych (tak Prokom grał przez kilka sezonów), więc Logan na pewno by się odnalazł w takim zespole... Myślę, że nie popełni takiego błędu... Na pewno miał propozycje z innych lig, przede wszystkim mocniejszych, to byłby krok w przód, co mecz rywalizować z najlepszymi graczami w RS+ Euroliga albo ULEB Cup, to rozumiem...ale co z tego, że będzie bardziej bogatszy jak i tak będzie najlepszym graczem w PLK, bo nikt go nie będzie w stanie zatrzymać... Jeżeli przejdzie do Prokomu, życzyłem zawodnikom Turowa z poprzedniego sezonu jak najlepiej...ale jak ktoś leci na siano, to niech leci...
DL przechodząc do Prokomu (możecie mnie besztać za to co napiszę), ale straci w moich oczach wiele... Po prostu nie cierpię Sopotu i nie przepadam za Śląskiem - 2 największe "faworynki" w PLK ... Dlaczego nie cierpię Sopotu dużo nie trzeba pisać - pomoc w złocie, pomoc w postaci sędziów (brawa dla Thomasa Kelatiego, że nie bał się i powiedział, to w wywiadzie...może w przyszłym sezonie będą ostrożniejsi), do tego to co zrobił Burovic tylko jeszcze bardziej mnie (mówiąc ładnie) zniechęciło do Sopotu...

Mam jednak wciąż wielką nadzieję, że DL nie przejdzie do Prokomu.

PS Jakieś nowości odnośnie Drole i nowych zawodników w Turowie ??

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

PrzecPolitWSpor z punktu widzenia Logana Prokom bylby idealny. Kasa u nich wcale taka duza nie jest i nie zdziwie sie wcale jesli beda mieli niewiele wiekszy budzet niz nasz o ile w ogole bedzie wiekszy. Logan idac tam bedzie tym najwazniejszym zawodnikiem. Gwiazda na ktora sie gra. A Sopot ma eurolige. Okazja do promocji idealna. Lepsza niz u nas przy porownywalnych/wiekszych zarobkach. A za rok juz duzy kontrakt w srednim/dobrym euroligowym klubie. Szybciej to zrobi grajac w tym sezonie nad morzem niz tutaj. Co nie zmienia faktu ze chcetnie zobaczylbym go w naszych barwach raz jeszcze. Ale do tego nie dojdzie.

Co innego Kelati tu mozliwe jest wciaz wszystko.

Na razie mamy Kitzingera i Danielsa. O Iwo sie nie martwie. Ten sezon powinnien byc dla niego lepszy niz poprzedni i wiecej pewnie tez bedzie gral. Co do Danielsa. Ktos tu sie martwil ze podzieli los Nany czy Okafora. Ja sie o to nie martwie bo choc z pozoru to sa bardzo podobni zawodnicy to jednak jest miedzy nimi pare roznic. Najwazniejsza to boiskowe IQ ktore Daniels ma zdecydowanie wieksze niz obaj wymienieni wczesniej zawodnicy. No i wszechstronnosc. W tej cenie tak wszechstronnego goscia ciezko byloby znalesc. Czy zagra na centrze ?? Watpie ...

Copeland i Witka niby kolejni nasi zawodnicy. Niby bo kontraktow oficjalnie jeszcze nie ma. Na Copelanda nie mam za bardzo pomyslu. Niby krol strzelcow niby ma te asysty ale cholera dac mu miejsce w s5 to troche ryzyko. z kolei dac mu grac jako rzucajacemu przy 175 cm wzrostu to dopiero zabawa bedzie.

Brakuje nam polakow. Ale to sie moze szybko zmienic...

Tytuł:
gaduła
gaduła

Morgoth pisze:
PrzecPolitWSpor z punktu widzenia Logana Prokom bylby idealny. Kasa u nich wcale taka duza nie jest i nie zdziwie sie wcale jesli beda mieli niewiele wiekszy budzet niz nasz o ile w ogole bedzie wiekszy. Logan idac tam bedzie tym najwazniejszym zawodnikiem. Gwiazda na ktora sie gra. A Sopot ma eurolige. Okazja do promocji idealna. Lepsza niz u nas przy porownywalnych/wiekszych zarobkach. A za rok juz duzy kontrakt w srednim/dobrym euroligowym klubie. Szybciej to zrobi grajac w tym sezonie nad morzem niz tutaj. Co nie zmienia faktu ze chcetnie zobaczylbym go w naszych barwach raz jeszcze. Ale do tego nie dojdzie.

Co z tego, że będą grali na niego? To będzie miało znaczenie tylko w PLK. W Eurolidze szybko to rozpracują. Kto wtedy będzie punktował?? Pokazać swoją wartość też może w mocniejszej lidze, gdzie skład jest zbilansowany, ale pod warunkiem, że będzie miał minuty i zapewne pieniądze podobne. Prokom=Logan może być dobre na PLK, na Euroligę już niezbyt. Zobacz jakich Prokom miał strzelców w tamtym sezonie : Slanina, Gurovic itp... a baty w Eurolidze zbierali -30 pkt... Jeżeli Prokom nie wyjdzie z grupy, zostanie tylko PLK, uważasz że może liczyć po zakończeniu przyszłego sezonu na o wiele większy kontrakt :?

Co do Nany... po sezonie słyszałem, że obie strony są zainteresowani graniem dla siebie... Jeżeli Turów zaproponowałby przedłużenie kontraktu z Hardingiem ten wyrażał chęć pozostania...
Można odebrać to, że Saso chce załatać brak Logana (?) Copelandem. Dobry rzut do tego pozycja 1, a z tą przez 2 sezony mieliśmy problem, bo Andres tylko kreował grę. Ktoś pisał, że na rozgrywającego jest już dwóch zawodników z Bałkanów.
Któryś z tych dwóch zawodników może występować jako dwójka i wtedy Copeland jako 1??

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Morgoth pisze:
Co innego Kelati tu mozliwe jest wciaz wszystko.

to juz raczej tez zamknieta opcja i musiałby stac sie cud by Thomas ponownie załozył koszulke Turowa... kiedy bedzie oficjalne info nie wiem ale wiadomoosc jest prawdziwa... a zaluje..

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

PrzecPolitWSpor pisze:
Co z tego, że będą grali na niego? To będzie miało znaczenie tylko w PLK. W Eurolidze szybko to rozpracują. Kto wtedy będzie punktował?? Pokazać swoją wartość też może w mocniejszej lidze, gdzie skład jest zbilansowany, ale pod warunkiem, że będzie miał minuty i zapewne pieniądze podobne. Prokom=Logan może być dobre na PLK, na Euroligę już niezbyt. Zobacz jakich Prokom miał strzelców w tamtym sezonie : Slanina, Gurovic itp... a baty w Eurolidze zbierali -30 pkt... Jeżeli Prokom nie wyjdzie z grupy, zostanie tylko PLK, uważasz że może liczyć po zakończeniu przyszłego sezonu na o wiele większy kontrakt :?

Ok to jeszcze raz bo chyba nie do konca jasno sie wyrazilem. Czego najbardziej potrzeba Loganowi?? Promocji. Gdzie mu bedzie o taka najlatwiej ?? W mocnej lidze powiedzmy w Rosji, Turcji czy Hiszpanii ?? Ok tyle ze trafiajac do klubu gdzie bedzie mial konkurencje zbilansowany sklad i tak dalej niekoniecznie bedzie mial szanse sie wykazac o najmocniejszych klubach ktore placa najlepiej nie mowie bo Logan to jeszcze nie ta polka. A siedzenie na lawie w tym momencie kariery to dla niego nie najlepsze wyjscie. Oczywiscie nie musi sie tak stac i David moze okazac sie gwiazda ale nie mozna tez tego wykluczyc. Tu sie pojawia ryzyko Moze zostac w Turowie ale i tu nie ma gwarancji ze powtorzymy sukces z poprzedniego sezonu w Uleb. I wtedy tez zostanie tylko liga. A nawet jesli to na tyle silni zeby zrobic postep raczej nie bedziemy . A wiec stagnacja. A kto sie nie rozwija ... A Prokom ?? Co z tego ze sie wszyscy szybko polapia. On bedzie mial to co mu najbardziej potrzebne. Pewna pilke w rekcach. Gre z tymi faktycznie najlepszymi. Tylko od jego umiejetnosci bedzie zalezec czy sie pokaze czy nie. A te mysle ze ma juz teraz wystarczajace do tego by mu sie udalo. Dlatego uwazam ze Prokom to bylaby najpewniejsza dla niego opcja. Co wclae nie oznacza ze mi sie ona podoba.

Tytuł:
obserwator
obserwator

PrzecPolitWSpor pisze:
W Eurolidze szybko to rozpracują. Kto wtedy będzie punktował??

Podobnie można było mówić o Pucharze ULEB w ubiegłym sezonie.
PrzecPolitWSpor pisze:
Prokom=Logan może być dobre na PLK, na Euroligę już niezbyt.

Ale przecież o to chodzi żeby się sprawdzić..

PrzecPolitWSpor pisze:
Zobacz jakich Prokom miał strzelców w tamtym sezonie : Slanina, Gurovic itp... a baty w Eurolidze zbierali -30 pkt...

tak, ale zobacz jakie duże problemy miał Prokom - odejście Kijka, Pacesas I coach, problemy z rozgrywającym to wszystko też wpłynęło na wyniki w Eurolidze. Poza tym grupa była trudna TAU - mistrz Hiszpanii, CSKA - mistrz Rosji i triumf w Eurolidze, Olympiakos - wicemistrz Grecji, Siena - mistrz Włoch.

PrzecPolitWSpor pisze:
Jeżeli Prokom nie wyjdzie z grupy, zostanie tylko PLK, uważasz że może liczyć po zakończeniu przyszłego sezonu na o wiele większy kontrakt

czy to, że Prokom nie wyjdzie z grupy oznacza, że Logan nie może się pokazać z dobrej strony bo moim zdaniem to się nie wyklucza. Logan może grać po >20 pkt a PTS odpadnie, ale znajdzie angaż w takiej Maladze etc.

Wracając do Drobnjaka to dziś w Przeglądzie Sportowym podali, że podpisał on z Panioniosem.

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

No to Logan z bańki....

http://www.e-basket.pl/News__Prokom_Zmi ... any__46792

Tytuł:
rekrut
rekrut

Qrcze, to Logan odwalił numer, nie mógł wybrać ofert innego klubu, tylko akurat Prokomu...;/ Troszeczkę jestem zniesmaczony, ale co tam, mówi sie trudno...

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Oficjalne info: http://www.prokom.trefl.com.pl/index2.php?id=3537
A tu nieoficjalne: http://www.sport.pl/koszykowka/1,65031, ... ekach.html

Płakał po nim nie będę, chociaż go szkoda. Zonkiem jest to, że akurat musiał podpisać z polskim klubem (grać przeciw nam)!

Zgadzam się generalnie z Morgothem. Wg mnie facet dąży do permanentnego progresu, też finansowego... Ale po kolei:
1) W Europie jest jeszcze niezbyt znany, a raczej jednym z wielu... Gdzie się można najlepiej wypromować? W Eurolidze oczywiście. Z której to Prokom był zapewne JEDYNYM klubem, który był nim zainteresowany.
2) Będzie miał gwarantowane wiele minut (raczej mało prawdopodobne w mocnym/bogatym klubie).
3) Prawie wszystko będzie grane pod niego (zdecydowanie!)
4) Tamtejszy trener będzie patrzył na niego jak w obrazek.

Żebyście mnie źle nie zrozumieli - nie przemawia przeze mnie jakaś zawiść czy złość, choć niektórzy będą pewnie to rozpatrywać w kategoriach zdrady ;) Spodziewałem się, że odejdzie, ciśnienie mi nie skoczyło i życzę mu jak najlepiej, tylko nie w meczach z nami :P

Ostatnio zmieniony 04 lip 2008, 22:09 przez paawlus, łącznie zmieniany 3 razy

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2768 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35 ... 185  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.