Witam
Boli mnie jak krzywuss i podobni wylewają winę na Saso - za brak odpowiedniego doboru zawodników. Nie ma większego błędu jak obarczanie trenerów za ich dobór. Przy A.K. wszystko funkcjonowało, dobór zawodników na bdb. I były wyniki, wszystko. Aż tu nagle przychodzi P.W. - i jakie są transfery?! Zastanówcie się nad tym, zanim Saso naprawdę otrzyma łatkę, że 2 sezony to góra w jednym mieście dla sztabu szkoleniowego Saso. Pisało wiele osób, że sztab szkoleniowy nie miał za bardzo siły przebicia przy wyborze zawodników - otwiera już wam oczy? Krzywuss i reszta zanim najeżdżac na Saso i Bobiego, że się pogubił i dobrał źle zawodników porównaj parę A.K. - Saso Filipovski, a P.W. - Saso Filipovski? Zauważyłeś kiedy nastąpił widoczny brak defensywy - do której już nas Saso przyzwyczaił?!
Wierzysz, że trener pokroju Filipovskiego zmienia wciągu 2 sezonów swoją wizję, że trzeci sezon postawi na atak, a o obronie zapomni?
Powiem tak: jest coś takiego jak MIEĆ ZNAJOMOŚCI (szczególnie w świetle polskiej koszykówki, która jest mało znana w Polsce i kaskę można ostro trzepać mając znajomości). Ludzie z Wrocławia inwestują nagle w PUB, gdy na stołku prezesa siedzi człowiek właśnie z Wrocławia? I nagle postanowili w niego zainwestować, notabene wykorzystując pomysł Arka Krygiera ! Czyli nie 2 brothers, tylko wydaję mi się, że minimalnie 3 braci powinno istnieć w nazwie PUBu
Zaufanie dla Turkiewicza? O czym piszecie. Szkolił młodych - czy ma takie sukcesy choćby jak Boban z młodzieżą? Wtedy by można było mówić o jakimś delikatnym zaufaniu. Chyba, że ma jakieś sukcesy z młodymi, a mi to umknęło mojej uwadze - wtedy zwracam honor. Ktoś kto prowadził młodych, dostaje nagle drużynę po trenerze, który ma wyrobioną markę w Europie, ma poradzić sobie z presją ?? Wynik już jest klarowny, nie trzeba czekać do zakończenia sezonu. Adamek zyskał miano "cudotwórcy" wygrywając z Prokomem, a cudotwórca, polski trener cudotwórcą i tak cudował, że Górnik na ostatnim miejscu! To ma być sztab trenerski - proszę Was o więcej obiektywizmu. To, że ktoś lepiej osobiście zna p. Turkiewicza nie trzeba od razu pisać na forum o szacunek dla Niego. Szacunek za to tylko, że podjął się takiej ciężkiej funkcji. Drużyna, która dostała sygnał od głównego sponsora, że interesuje tylko walka w finałach i duet Turkiewicz - Adamek ma to nam zapewnić? Są inni wyjadacze w PLK, którzy rozłożą nas w PO bardzo szybko. Tutaj zarówno osoba prezesa J.M. i osoby trenera, wiedząc, że nie dadzą rady pełnić dobrze tych funkcji za odrobiną własnego honoru nie powinni przyjmować takich propozycji. Objęcie funkcji przez tą pierwszą osobę jest jasne. POlityka teraz ma górę w naszym kraju, więc chcąc J.K. chcąc podlizać się G.$. ma marionetkę w osobie J.M RUJNUJE ZGORZELECKĄ KOSZYKÓWKĘ! Czy nie widzicie, że za dużo osób z Wrocławia "łata" dziury w Klubie? To jest bardzo zły znak! Jeżeli prezes i J.K. mieliby trochę wiedzy i po otrzymaniu takiego telefonu do klubu nie zatrudniali by na funkcji głównego trenera Turkiewicza. Przecież o finałach PO nie ma co wogóle marzyć. Stefański i Harrington/Milicic wzmocnieie na 1? Proszę Was... Ten 1 ma instykt strzelca, który potrzebuje miejsca, aby mógł zdobywać punkty z pozycji. Milicic może na spokojnie każdą taktykę przełożyć na parkiet. I jeżeli do nas trafi ten 2 to Turkiewicz - Adamek będzie musiał ostro zmienić taktykę, aby Milicic rozpędził tą drużynę. Zresztą o jakiej Wy kontynuacji taktyki Saso mówicie? Turkiewicz ma ją kontynuować? Który jak dochodzą mnie słuchy razem z kimś ze sztabu szkoleniowego podawali piłki, gdy te wypadały na out.

Bobi razem z Saso układali taktyki, a Turek tylko oglądał je na treningach i na meczach. Owszem Turek może w roli scouta spisywał się dobrze, ale sorry, scouting, a bycie pierwszym trenerem, która ma wytyczne od sponsora walkę o mistrzostwo to wielka przepaść. OBYM SIĘ MYLIŁ. Ale przeraża mnie, że za dużo ludzi trafia w kryzysie Turowa własnie z Wrocławia - w tym momencie mój optymizm bardzo przygasł. Zawsze wierzę w tą drużynę i będę wierzyć. Jednak tak jak przyglądałem się zawsze osobom z zewnątrz, które przychodziły do Klubu tak to będę czynić dalej, ale w powiedzeniu: Za dużo Wrocławia w Zgorzelcu - o czymś świadczy.
Oprócz miejscowych ludków, które zamiast ratować Naszą koszykówkę ją psują , mam na myśli dwie znane osoby w Zgorzelcu, to "pomocna" dłoń z górnej POlityki jest aż nadto widoczna - wkońcu to PO(!!)lityka.
Pozdrawiam