Dzisiaj jest 13 lip 2025, 20:35

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2768 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 144, 145, 146, 147, 148, 149, 150 ... 185  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
rekrut
rekrut

Oceniając grę naszego zespolu i to ci się z nim od dawna dzieje, w tym przede wszystkim zastrzegana już przez Saso konieczność wzmocnienia rozgrywającego i tablicy, na pierwsze miejsce wysuwa się oczywisty brak profesjonalizmu w działaniach prezesa ... skoro decyzję o zwolnieniu Saso zabadły już jakiś czas temu, skoro dogadywania się z zastępami trenerskimi skończyło się na pozostałościach naszej ławki trenerskiej to co przez ten czas robił prezes w zakresie szukania wzmocnień - dwóch graczy !!! - który już tu powinni być ? Ale jak buło widać z komunikatów Prezes nie zna nawet swoich kompetencji, nie zna zakresu obowiązków, myli role Rady Nadzorczej, eeee a może on nie wie, że zarząd jest jednoosobowy i czeka na to co zrobi ten drugi ... pomijając obecną sytuację sportową mamy teraz władze w zupełności wystarczające na pierwszą ligę ... niestety tam gdzie zdaniem wielu nasze miejsce ... tak czy siak fajnie było z Krygierem, Saso i Bobanem ... było, było, było ...

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

na sport.pl napisali ze po meczu z czarnymi w sobote iwo az dwukrotnie byl podawany testa :
Cytuj:
Iwo Kitzinger poddany testom antydopingowym
Koszykówka. Zawieszony dyscyplinarnie reprezentant Polski i Turowa Zgorzelec Iwo Kitzinger na życzenie klubu został dwukrotnie poddany testom antydopingowym. - Niczego się nie obawiam, bo jestem czysty - twierdzi koszykarz.

- Iwo Kitzinger został poddany rutynowym badaniom antydopingowym po meczu z Czarnymi Słupsk. Niczego złego nie podejrzewamy, badania są jedynie profilaktyczne - twierdzi prezes Turowa Jan Michalski.

Koszykarz reprezentacji Polski i Turowa Zgorzelec takie badania miał przeprowadzone dwukrotnie w ciągu jednego dnia. - Byłem badany dwa razy w sobotę. Rano przez lekarza klubowego, później znowu po meczu i nie robiłem żadnego problemu. Według kontraktu klub może takie badania zlecić ile razy chce, a ja muszę się im poddać - tłumaczy Iwo Kitzinger.

Tytuł:
pismak
pismak

kuktus,
jest taki dzial TURÓW - artykuły, zdjęcia, filmiki, audio

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Nie zdegradowałem i wiem, że Wałbrzych też jest miastem na Dolnym śląsku
i są nawet "Władcami Dolnego śląska" jak to pisali kibice Górnika. Ale
patrząc na drużyny z którymi Górnik ma konkurować o utrzymanie i na
sytuację jaką obecnie mają to nie widzę szans na ich utrzymanie. Chyba,
że plk zmieni przepisy i nie będzie degradacji. Dlatego pisałem, że
jesteśmy jedyną drużyną w lidze, która może o coś powalczyć, choć szanse
na to zaczynają być również niewielkie.

Wywiad który się ukaże za ok2-3 miesiące.

Panie Prezesie dlaczego nie został zrealizowany cel jaki sobie klub
stawiał, czyli finał plk?
- Niekorzystny zbieg okoliczności.

Może jakieś konkrety?
- Kontuzje, złamany nos VIP-a i kibice którzy ciągle mnie krytykowali a
ja nie mogłem się skupić na swojej pracy.

Na koniec, jak Pan oceni tegoroczny sezon?
- Bardzo dobrze. Dotrwaliśmy do końca mimo wielu przeciwności.

Jaka przyszłość czeka Turów?
- świetlana. I liga jest też dla ludzi.

Tytuł:
rekrut
rekrut

Nie mogłem już dłużej siedzieć i czytać tego....
Pierwsza Ligo witaj ponownie....Piękne mecze i ta prawdziwa atmosfera :)
Prezes Michalski najlepiej niech wróci na poprzednie stanowisko.....bo jest ..ja wart --.--
Turkiewicz trenerem to jakas paranoja :)

Ten duet pseudo-trener & pseudo-prezes nadają się do tarcia chrzanu i obierania kartofli w piwnicy. Poważne stanowiska należą się poważnym ludziom z doświadczeniem i mózgiem a nie z orzeszkiem...

tyle.

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

hakunamakata pisze:
Panie Prezesie dlaczego nie został zrealizowany cel jaki sobie klub
stawiał, czyli finał plk?
- Niekorzystny zbieg okoliczności.

Może jakieś konkrety?
- Kontuzje, złamany nos VIP-a i kibice którzy ciągle mnie krytykowali a
ja nie mogłem się skupić na swojej pracy.

Na koniec, jak Pan oceni tegoroczny sezon?
- Bardzo dobrze. Dotrwaliśmy do końca mimo wielu przeciwności.

Jaka przyszłość czeka Turów?
- świetlana. I liga jest też dla ludzi.

Nie sądzę aby ten jegomość skonstruował poprawnie jakie kolwiek zdanie.Aż tak zdolny nie jest.Odnosze wrażenie że myslą przewodnią onego jest
CO BY TU JESZCZE SPI.......Ć PANOWIE! :smt084

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

hakunamakata pisze:
Potrzebujemy bardzo dobrego rozgrywajka

to nie wystarczy . Wczorajsza wypowiedź Roszyka w przerwie międzymeczowej i dzisiejsza Witki we wrocławskim PRW potwierdza jedno: zespół ma poważne problemy w obronie. Witka skrytykował swoich kolesi z drużyny za zero chęci do gry obronnej. Problemy z dobrą gra w obronie miał już Saso, ale on obiecywał porządne przygotowanie się do najważniejszej części sezonu . Teraz szanse na to są malutkie albo żadne. Po odejściu Saso wydawało mi się, że pozostawienie Turkiewicza nie jest najgorszym rozwiązaniem. Po ostatnich meczach zmieniłem zdanie. Zawodnicy przychodzili do Zgorzelca trenować i grać u młodego, ale znanego już w Europie Filipowskiego. Klub miał też ambitne cele. Fakt, że ostatecznie trenerem został człowiek niedoświadczony i nieznany oraz brak wzmocnień w zespole to dla samych zawodników wyraźne sygnały od władz klubu, że aktualnie jedynym celem jaki pozostaje to dogranie sezonu do końca. I tak też czynią, grając na ćwierć gwizdka, przy okazji lekceważąc Turkiewicza. Na razie jest głośno o Iwo, ale pożyjemy zobaczymy. Przy takim podejściu nie wygramy już żadnego meczu.
Sezon można by zakończyć jeszcze z twarzą. Wszyscy wiedzą jakich zmian potrzebuje zespół, ale podstawą będą zmiany w główkach. Tylko jak i kto ma tego dokonać ?

Tytuł:
rekrut
rekrut

W tej chwili już mnie nic nie zaskoczy chyba..... właśnie wychodzi prawda...chcą dosczętnie zniszczyć Zgorzelec i jego ostatnią rozrywkę.
Powiedzcie mi gdzie ludzie, którzy pozostali w miescie mają spędzać czas wolny jak nic się nie dzieje? to jest chore....

Niszcząc Turów, zabijają ZGORZELEC :/ i to najbardziej Boli!

Tytuł:
rekrut
rekrut

Witam.Tak czytam wasze forum i ta sytuacja przypomina mi trochę naszą z zeszłego sezonu.Od nas odszedł Henderson i wszystko się posypało.Jednak do końca sezonu daleko i mimo że wierze w Anwil to nasza dobra gra teraz i wasz kryzys o niczym jeszcze nie decyduje bo najważniejsza cześć sezonu dopiero przed nami.Pozdrawiam z Włocławka normalnych(to znaczy nie zacietrzewionych i w miarę obiektywnych :)

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

no walsnie jak juz kiedys pisalem ze saso zawsze mowil ze o mistrzostwo gra sie dopiero w maju
moze do tego czasu kupimy nowego/nowych zawodnikow

Tytuł:
gaduła
gaduła

Witam
Najbardziej boli, że miejscowi, ludzie ze Zgorzelca zabijają naszą koszykówkę. Jedną z rozrywek w Zgorzelcu i okolicach. Co może doprowadzić bycie polityczną c&&tą. Dlaczego na funkcję prezesa obrano człowieka, które za ząb nie zna się w tej dziedzinie? A rywalizowaliśmy z europejskimi drużynami? Gdzie konkurs na prezesa? Pomijam fakt, że P.W. to marionetka, która daje się dymać przez wyższych u władzy. Ale żeby tak samo dawali się miejscowi? Gdzie oni powinni ratować tą sytuację, a dzieje się zupełnie odwrotnie.

Wielka prośba jeżeli kapiszony postawione w polityce zgorzeleckiej boją się podjąć radykalnych decyzji, bo guru G.$. pozbawi ich pracy, przychodzi czas, aby Kibice pokazali, że takim działaniom jesteśmy na NIE!

Przy wejściu do CSR pewien "komitet" Kibiców powinien przywitać odpowiednim transparentem pewnego "Kozła" który jest marionetką wyżej postawionych w polityce i Turów ich boli, a on miejscowy zabija nam koszykówkę. Dali wprowadzić politykę do klubu, to trzeba pokazać, że MY KIBICE to widzimy i nie damy się rolować, nie pozwolimy, aby zrujnowali Klub, który przechodził różne momenty, budowanie go przez tyle lat i żeby patała&&y z POlityki go zrujnowały? Czas na NAS, pisma, tranasparenty. Wiadomym już jest, że PO wśród Kibiców zgorzeleckiej koszykówki głosów nie będzie miało.
Czy nie daje wam do zrozumienia, że Saso miał mieć obniżoną kwotę, byli dogadani i tylko czekać kilka miesięcy na odwieszenie i razem by prowadził z Bobim do końca? Saso tego nie może w wywiadach powiedzieć. Byli dogadani, a tu nagle głosy z góry i WROCŁAW!! przenosi się do Zgorzelca - patrz Stefański i Adamek :[ szlag człowieka trafia. Potrzebny rozgrywający a oni wysokiego kupują? Czy ta władza i nie wład(ni)dza ,która miesza palce przy Naszym Klubie myśli, że nie wiemy, że w przyszłym roku będzie koniec Turowa, a Śląsk się odbuduje? Czyżby prezes aktualny zapomniał, że do Klubu zadzwonili z PGE i powiedzieli, że interesuje ich tylko walka w finałach??!!!!! Zatem ze Stefańskim i Turkiewiczem to - wszystko kształtuje obraz Turowa jeszcze przez Play Offami !!

Moderatorze zróbmy osobny "dział", wątek, cokolwiek na pomysły jakich przywitać radnych i tych bezradnych zgorzeleckich POlityków !! Szlag człowieka trafia jak Klub tyle lat funkcjonował a ludzie ze Zgorzelca dają się dymać Wrocławiakom w odbyt bez mydła zabierając nam jedyną rozrywkę. Transparenty np. G.$. -> P.W. -> Koziołek -> J.M. - My to widzimy, ten łańcuch zabiera nam koszykówkę. To, że piszemy na forum co nas boli, to oni mają głęboko w poważaniu, bo wyjściem jest nie zagląanie. Ale na meczu, podczas transmisji telewizyjnych takie transparenty - obojętnie wokół nich się nie da przejść.
Może białe chusteczki, albo jedną wielką i ten łańcuszek wypisać G.$. -> P.W. -> Koziołek -> J.M na wielkiej białej chusteczce ? Albo Za dużo Wrocławia w Zgorzelcu! Oni psują naszą koszykówkę waszymi rękoma. KOZŁY!!
Trzeba się zebrać i nie patrzeć na KK - bo tam są różne reguły, których nie da się przeskoczyć. I nie będzie chyba miłe jak prezes KK, który (wg. mnie) jest w dobrych relacjach z "prezesem" Klubu pozwoli na takie zachowanie. Dlatego, Nasza inicjatywa, Kibiców - musimy pokazać, żeby POlitycy wyżej postawieni i ludzie z Wrocławia nie zabierali nam jedynej rozrywki!! Guzik prawda, że to co się dzieje w Klubie nie przelewa się na wyniki na parkiecie - błędne myślenie... Czy fakt, że nie idzie dogadać się z prezesem w 4 oczy!! pozytywnie wpływa na zawodnika - to taki delikatny scenariusz, który nie buduje dobrej atmosfery w drużynie. A tą atmosferę "budują" wyżej postawienie w Klubie przez ręce wyżej postawionych w POlityce.

PS dochodzą słuchy, że Arkadiusz Krygier - były prezes, pojawi się w piątek w Zgorzelcu. Hehe czyżby Burmistrz ogarnął pomysł odznaczenia za to co robił A.K. przy Klubie <- żarcik z odznaczeniem ;) Uważam, że nie byłoby złym pomysłem zebrać się grupką Kibiców i wypić z nim na spokojnie piwko w 2brothers ?!
Liczę, że od następnego meczu na własnej hali taki "komitet" się stworzy, albo odpowiednie TRANSPARENTY wytyczą pewne osoby do grubszego zastanowienia się nad psuciem zgorzeleckiej koszykówki.
Pozdrawiam

Tytuł:
rekrut
rekrut

Przeczytalem uwaznie twojego posta i musze powiedziec, ze jestem pod wrazeniem tego co napisales czyli prawdy. Jak najbardziej popieram Cie

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Takie spotkanie powinno się odbyć z prezesem J.M w gremium aby mógł powiedzieć co zamierza, z R.Witką kapitanem i Turkiewiczem. Nie ma chowania głowy w piach. Rozmowa ludzi dorosłych i przysłowiowe 4 oczy. Grengo rusz 4 litery i organizuj.

Tytuł:
rekrut
rekrut

W całości zgadzam się z twierdzeniami o odpowiedzialności Zarządu i lokalnych polityków za to co teraz się dzieje w Zgorzelcu odnośnie Turowa ... nie mogę zrozumieć tylko jednego, DLACZEGO LUDZIE, KTÓRZY MIESZKAJĄ W NASZYM REJONIE nie są z nami uczciwi, powinni jasno powiedzieć w czym rzecz ... zrezygnować z funkcji w klubie, nie uczestniczyć w dobijaniu naszegoi klubu ... być lojalni wobec nas ...

co do planów pod kryptonimem "PGE Śląsk Wrocław" to siła głosów na PO w Zgorzelcu, Bogatyni i może Lubaniu ni jak się ma dla prominentów PO do głosów rejonu Wrocławia, którzy od dawna mówią "a co to jest Turów Zgorzelec", nawet członkowie mojej rodziny z Wrocławia mówią mi "u Was powinna być co najwyżej I liga" a pieniądze PGE powinny iść do dużego miasta ---> patrz Wrocław ...

ciekawi mnie tylko co zrobi PGE odnośnie Bełchatowa ... po tak Skra ma ok. 10 mln no i GKS coś koło 16 mln - tam też mogą powiedzieć, że w Łodzi przydałaby się kasa ...
... i co zabiorą nam, a tam zostawią ...

kurde, przecież we Wrocławiu może być Orlen, Lotos tam też PO ma obsadzone władze ... ale oni uprali się na nas ... i to przy udziale naszych lokalnych polityków ... :(

[ Dodano: Sro Sty 21, 2009 6:44 pm ]
W całości zgadzam się z twierdzeniami o odpowiedzialności Zarządu i lokalnych polityków za to co teraz się dzieje w Zgorzelcu odnośnie Turowa ... nie mogę zrozumieć tylko jednego, DLACZEGO LUDZIE, KTÓRZY MIESZKAJĄ W NASZYM REJONIE nie są z nami uczciwi, powinni jasno powiedzieć w czym rzecz ... zrezygnować z funkcji w klubie, nie uczestniczyć w dobijaniu naszegoi klubu ... być lojalni wobec nas ...

co do planów pod kryptonimem "PGE Śląsk Wrocław" to siła głosów na PO w Zgorzelcu, Bogatyni i może Lubaniu ni jak się ma dla prominentów PO do głosów rejonu Wrocławia, którzy od dawna mówią "a co to jest Turów Zgorzelec", nawet członkowie mojej rodziny z Wrocławia mówią mi "u Was powinna być co najwyżej I liga" a pieniądze PGE powinny iść do dużego miasta ---> patrz Wrocław ...

ciekawi mnie tylko co zrobi PGE odnośnie Bełchatowa ... po tak Skra ma ok. 10 mln no i GKS coś koło 16 mln - tam też mogą powiedzieć, że w Łodzi przydałaby się kasa ...
... i co zabiorą nam, a tam zostawią ...

kurde, przecież we Wrocławiu może być Orlen, Lotos tam też PO ma obsadzone władze ... ale oni uprali się na nas ... i to przy udziale naszych lokalnych polityków ... :(

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

PGE nie będzie sponsorować Sląska - to byłoby zbyt "namacalne" i jednoznaczne. Zorganizowana zapewne będzie niejedna państwowa firma wspierąca ten wrocławski klub. PGE to holding, który ma u nas 2 ze swoich największych zakładów - jest więc związany z naszym regionem, a tamtejsi pracownicy to w większości kibice - więc jakby co to strajk :)
Pytanie co do przyszłości jest jedno - jak będzie finansowo czy w ten sposób nie będziemy stopniowo "wykańczani"?

Cytuj:
Mniej więcej rok temu, otrzymał Pan ofertę gry od Turowa Zgorzelec. Po dzisiejszym, jakże ważnym zwycięstwie nad tym zespołem, zapewne nie żałuje Pan decyzji, że z niej wówczas nie skorzystał?

Absolutnie nie [śmiech]. Życie się tak układa, że w zgorzeleckim klubie nie ma już trenera Saso Filipovskiego, który tak wtedy o mnie zabiegał. Nie wiadomo więc, czy teraz w ogóle bym tam występował. Dlatego też, jestem bardzo zadowolony, że gram obecnie w Sportino.
za: http://plk.pl/?sub=news&id=5351

Nie wiedziałem, ze Saso chciał Obrzuta rok temu...

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2768 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 144, 145, 146, 147, 148, 149, 150 ... 185  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.