Dzisiaj jest 12 lip 2025, 0:34

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2488 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 140, 141, 142, 143, 144, 145, 146 ... 166  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
pismak
pismak

Kto pamięta niewielki oddział ochrony z Wrocławia w finale przegranym z Prokomem 3:4 ?? Wszyscy tam byli wielcy, groźni i bezwzględni - a o dziwo! były tam kobitki, tyle że były większe ode mnie (a ja wcale malutki nie jestem) :D
Może warto byłoby pomyśleć o tym na przyszłe lata, poszukać jakichś rozwiązań "z zewnątrz" z prostego powodu - brak kolesiostwa gwarantem rzetelności ochrony.

Tytuł:
gaduła
gaduła
Awatar użytkownika

Ochrona z Liberca... sam wyglad robil mega wrazenie...

Tytuł:
rekrut
rekrut

tur16 pisze:
Zastanawiające jest również, co robiła litrowa butla na hali, skoro na masowe imprezy można maks 0,5 l wnosić... ? i tu kolejna kasa, tym razem do płacenia przed firmę ochroniarską!

Mówisz, że 0.5l nie można a w sklepie na hali litrowe napoje energetyczne (V-max bodajże) są sprzedawane...

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

Prowokacja? Hym... postaram sie ogarnąć moment z meczu numer jeden i słynne słowa pana Noculaka
" Sędzia powinien sobie lodu do czoła przyłożyć"
" To nie jest sędziowanie na finał. O NIE!"
COś takiego tam było. Jak znajde czas... a narazie jestem zajęta czyms innym to postaram sie coś sklecić. Od razu z góry. Nic nie obiecuje ale pomyśle nad tym :) Pozdrawiam! :)

Tytuł:
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

halcia pisze:
Co za kretyn rzucił na parkiet butelkę ?

To na pewno szamo, co nie Teraz ja...

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

gawiniecki.a pisze:
halcia pisze:
Co za kretyn rzucił na parkiet butelkę ?

Ma chłop krzepę...z dżemoludów do CS dorzucić i to jak celnie :smt044 :smt044

Tytuł:
pismak
pismak

Czarrak pisze:
tur16 pisze:
Zastanawiające jest również, co robiła litrowa butla na hali, skoro na masowe imprezy można maks 0,5 l wnosić... ? i tu kolejna kasa, tym razem do płacenia przed firmę ochroniarską!

Mówisz, że 0.5l nie można a w sklepie na hali litrowe napoje energetyczne (V-max bodajże) są sprzedawane...

OK! Racja, sam taką nabyłem... Ale moja wypowiedź odnośnie 0,5 l butelek wynikała z doświadczeń moich na imprezach masowych oraz samej treści ustawy o bezpieczeństwie imprez masowych ;) a to, że u nas tego nie pilnują... to inna sprawa.

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

Avaddon18 pisze:
Co do dopingu - lewa strona kk ( patrząc od kosza ) - zwłaszcza ci przy bandzie - albo kibicujemy cały mecz albo składamy ręce na piersi bądź bandzie i się patrzymy. Zdecydujcie się bo słów aż szkoda człowiekowi na to.

Avaddon18 a ty po której stronie byłeś po lewej czy po prawej ???

Tytuł:
rekrut
rekrut

Chodziło mi o to, że to kolejne lekceważenie przepisów, o ile takie są (nie wiem, nie znam się na prawie). Nie chciałem żeby to zabrzmiało jakbym się czepiał xD

Tytuł:
pismak
pismak

Cytuj:
Ochrona z Liberca... sam wyglad robil mega wrazenie...

Tam ochrona wyglądała jak AT.

A podobizną tego co rzucił tą butelką powinno się oplakatować miasto i linczować na każdym kroku. Imbecylizm i chamstwo w jednym.

Cytuj:

Humm szamo przyznaj się to ty opłaciłeś faceta aby oddał ten rzut !!

Cytuj:
samej treści ustawy o bezpieczeństwie imprez masowych

Niech mi ktoś objaśni. Jeśli przetarg na ochronę wygrywa firma XXX. To klub jako pracodawca daje wytyczne wynikające z takiej ustawy. Więc czy w momencie niedopatrzenia ze strony firmy ochroniarskiej klub może zerwać umowę?

Cytuj:

Po żadnej , czasowo jestem wykluczony z oglądania meczy na hali.

Ostatnio zmieniony 12 maja 2011, 21:52 przez Avaddon18, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
pismak
pismak

OK Czarrak, nie uznałem tego tak, tylko wyjaśniłem, skąd to wziąłem :))

Klaudi - przecież napisał wyraźnie, że siedział z dzieckiem w domu. I ja mu współczuję, bo pewnie gość jak by mógł, to by się sklonował ! A z drugiej strony rozumiem - dziecko ważniejsze!

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

Avaddon18 pisze:
Cytat:

Po żadnej , czasowo jestem wykluczony z oglądania meczy na hali.

Nie czsowo tylko czły sezon 2010/2011

[ Dodano: Czw Maj 12, 2011 9:58 pm ]
tur16 - dziecko ma miesiąc może dwa a jego nie było cały sezon, no był na meczu z Anwilem i APG w RS

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Avaddon18 pisze:
Niech mi ktoś objaśni. Jeśli przetarg na ochronę wygrywa firma XXX. To klub jako pracodawca daje wytyczne wynikające z takiej ustawy. Więc czy w momencie niedopatrzenia ze strony firmy ochroniarskiej klub może zerwać umowę?

Pewnie może, tylko jaki to ma teraz sens? Ja bardziej skłaniałbym się do tego, żeby zarząd KS egzekwował od firmy ochroniarskiej to, do czego ona jest powołana, tzn. do pilnowania tego wszystkiego, co dzieje się wokół meczu a nie do oglądania meczu. Wiem jak to wygląda, bo miałem okazję widzieć ochronę na Eurobaskecie. Tam żaden ochroniarz nie odważył się obejrzeć w stronę boiska bez konkretnego powodu. Ich zadaniem było obserwowanie widowni i wychwytywanie ewentualnych zagrożeń z ich strony. To chyba tak powinno wyglądać. Jestem zdania, że część odpowiedzialności za ten idiotyczny wybryk ponosi - niestety - firma DGL.

[ Dodano: Czw Maj 12, 2011 10:08 pm ]
Klaudi pisze:
tur16 - dziecko ma miesiąc może dwa a jego nie było cały sezon, no był na meczu z Anwilem i APG w RS

Nie znam Cię i nie spieszno mi do tego, ale po Twoim wpisie śmiem twierdzić, że nie wiesz jakie to szczęście mieć kobietę w ciąży i oczekiwać upragnionego dziecka. Ja mam trójkę i każde z nich było tak samo oczekiwane. Z tego tez powodu zarzuciłem np. wędkarstwo, którego nie uprawiam już od 4-ech lat, a które było moją wielką pasją. Oddałem również swój rower, który lubiłem nadwyrężać. Przestałem uprawiać strzelectwo sportowe i karabin teraz tylko "wygląda". Mam pisać dalej? Chyba zbyteczne...Dla wielu ludzi oczekiwanie i później przyjście na świat potomka jest największą "sprawą". W życiu człowiek rozumiejący to jest w stanie zrezygnować z wielu "ważnych" rzeczy, np. z meczy Turowa.
Avaddon pozdrowienia dla Ciebie, Twojej kobiety i całuski dla maleństwa. Olej krytykę :lol: :lol:

Ostatnio zmieniony 12 maja 2011, 22:10 przez grengo, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

Ja też mam dzieci i też z wielu rzeczy zrezygnowałem dla nich, ale nigdy nie krytykowałem wspomnianych wędkarzy ,kolarzy czy też strzelców sportowych.
Pozdro. dla Łukasza (avaddon18) Dzidziusia no i oczywiście dla Mamy !!

Tytuł:
pismak
pismak

Klaudi nie chce mi się tłumaczyć i babrać w twojej piaskownicy. Ale ok krytykuje innych - inni krytykują mnie. Więc słuchaj. Głupio mi że nie mogłem uczestniczyć w tym sezonie ale spójrz obiektywnie mam niewymiarowe godziny pracy ( często ok 12 ) , moja luba gdy zaczął się sezon była już z brzuszkiem , tęskno mi do niej było raz , dwa w pracy nie siedziałem na 4 literach - często o 19 byłem w domu a o 20 w objęciach Morfeusza , te dwa mecze które udało mi się wyrwać bo ktoś zgodził się przy zmianie dniówka/nocka zostać 2 godziny dłużej dały mi tyle szczęścia że miałem łzy w oczach , teraz mam syna , to jest obowiązek , który dość ciężko wykonywać z zerwanymi dwoma stawami. Jeśli chcesz się czepiać to się czepiaj. I Dziwnie mi czytać teksty grenga i reszty z którymi darłem koty którzy mnie bronią. Jednak widocznie nie każdy potrafi zrozumieć.
A i jeszcze jedno - każdy mecz śledziłem czy to w tv czy na statystykach. I wiesz co? W tym szklanym ekranie widać słabe ogniwa KK. Czy ktoś tego chce czy nie. Może jestem taki marudny bo mi tęskno za halą , a może boli mnie serce że ktoś tam może być a zlewa sprawę.

Cytuj:
Avaddon pozdrowienia dla Ciebie, Twojej kobiety i całuski dla maleństwa. Olej krytykę

Dzięki wielkie , co do krytyki to... cóż nie zauważam jej zbytnio.

Cytuj:
ale nigdy nie krytykowałem wspomnianych wędkarzy ,kolarzy czy też strzelców sportowych.

Humm , może nie w tym tonie napisałem. Nie chodzi mi o dobitną krytykę , siadanie na kark i dyszenie. Bardziej mam na celu to że jeśli jest się w KK to powinno się to czuć i mieć określony jakiś próg- a moim zdaniem nie jest nim zakładanie/opieranie rąk i oglądanie.Nie mówię że ta sytuacja ciągnie się cały mecz - ale jednak jest strasznie widoczna i częsta. Czemu na wielu meczach z lewej strony duża flaga się nie podnosiła do góry? Ostatnio usłyszałem nawet to że leżała ona ale nikt nie chciał się męczyć machaniem , dopiero gdy ktoś przytomny zwrócił na to uwagę to się na chwile pokazała.
Nie mam zdrowia na kłótnie i awantury - po prostu chodzi mi o to że cały sektor dopinguje tylko wtedy gdy wygrywamy- a to nie tak chyba ma być.

Ostatnio zmieniony 12 maja 2011, 22:55 przez Avaddon18, łącznie zmieniany 1 raz

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2488 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 140, 141, 142, 143, 144, 145, 146 ... 166  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.