Dzisiaj jest 14 lip 2025, 20:43

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2768 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136 ... 185  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
rekrut
rekrut

Uważam że co niektórych ponoszą emocje.Zostawcie w spokoju prezesa Michalskiego.Pamiętajcie że nie jest to Jego prywatny klub i nie są to Jego indywidualne działania.Poczekajmy i zobaczymy jak wszystko potoczy sie dalej.Nie ulega wątpliwości , że ligą kieruje mafia.W życiu nie zostałby w ten sposób ukarany trener np. z Sopotu czy Włocławka kto by nim nie był.Prawda jest taka,że sędziowie,komisarze zawodów podczas meczy, pilnują by w decydujących momentach WIELKIM krzywda się nie stała,a gdy pojawi się zagrożenie to je stopniowo likwidują.My niestety jesteśmy takim zagrożeniem,drużyna z prowincji a Prokom i Anwilek są wyjątkowo słabe, więc coś trzeba było zrobić.Ja sobie to w ten sposób tłumaczę.Z natury zawszę jestem optymistą i wierzę że zostaną podjęte mądre działania,które sprawią , że sezon nie zostanie oddany bez walki.Nadal twierdzę , że z tą ekipą można zrobić wynnik.Moim zdaniem brakuje jej klasowego rozgrywajka,mózgu drużyny.

Tytuł:
obserwator
obserwator

Karol pisze:
W życiu nie zostałby w ten sposób ukarany trener np. z Sopotu czy Włocławka kto by nim nie był.

Może ktoś jest chętny wystawić się w najbliższym meczu w Sopocie i prowokować Packa :)

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Wszystko, co piszecie jest faktem. Nie chcę nikogo bronić, ale nie obwiniam J.Michalskiego. Adekwatna sytuacja do tej jaka miała miejsce z jego udziałem kiedy obejmował posadę Prezesa. Dostał On klub zbudowany wg pewnych zasad i reguł, dostał zbudowaną drużynę z kontraktami podpisanymi na warunkach, na które nie miał wpływu i teraz rozlicza się Go za coś czego sam nie budował. Analogicznie wyobraźmy sobie taką sytuację: przychodzi nowy trener do drużyny Turowa i nie osiąga z nią wyniku sportowego (oby nie) jakiego wszyscy oczekujemy i co wtedy? Wieszamy psy na nowym, bo przegrał? A z jakiej racji skoro nie miał wpływu na kształt drużyny, którą przyjdzie mu prowadzić. Obecna drużyna pracowała wg filozofii Saso i powoli zaczynało to się ze sobą zazębiać. Nagle z tej machiny wyłamały się dwa tryby więc trzeba wymienić uszkodzoną zębatkę, ale aby chodziła ona tak jak chcemy musi ona się dotrzeć z innymi elementami tej machiny, jaką jest Turów. A to niestety wymaga czasu. Bądźmy więc bardziej obiektywni w swoich osądach.
Wszyscy, a bynajmniej większość na tym forum deklaruje "miłość" do Saso, Bobana i w ogóle Turowa, a ja się pytam gdzie byliście w ostatni wtorek między 18.30 a 20.00, bo nie widziałem Was zbyt wielu w Libercu, w którym można było po raz ostatni zobaczyć Saso w roli trenera Turowa i podziękować Mu za współpracę. Nawet Saso na konferencji po meczu w Libercu powiedział, że wiele osób zawsze mówiło Mu, że są jego przyjaciółmi, ale On zobaczył to dzisiaj (wtorek w Libercu) ilu tych przyjaciół ma. W przerwie meczu z Brose śmialiśmy się nawet w kuluarach, że można zrobić wszystkim kibicom obecnym na meczu zdjęcie grupowe bez używania szerokokątnego obiektywu w aparacie. Nie mam tu wyłącznie pretensji do kibiców ogólnie, ale przede wszystkim do członków KK TUR, których było 30 osób. Ten mecz w Libercu pokazał tak naprawdę ilu jest prawdziwych kibiców w Zgorzelcu. Usprawiedliwieni są oczywiście pracujący i chorzy, którzy z przyczyn od siebie niezależnych nie mogli być na meczu. Reszta pokazała, że jest z drużyną na dobre i na .... właśnie na co???
Mną osobiście targa jedynie żal, że koszykówka na wysokim poziomie odchodzi powoli ze Zgorzelca, bo gdy nie będzie wyników, a te gwarantował w pewnym sensie ten duet trenerski, to nie będzie sponsorów. Jak nie będzie sponsorów, to nie będzie ekstraklasy, etc...

Dla zainteresowanych:
http://www.ksturow.pl/turow.php?str=1&news=187

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

Cytuj:
PO chce zmian - czołowe kluby bez kasy?

Być może wkrótce spółki Skarbu Państwa nie będą miały prawa sponsorować klubów zawodowych. Taki zapis ma znaleźć się w projekcie rządowej ustawy tworzonej w ministerstwie sportu, dotyczącej finansowania sportu w naszym kraju - informuje "Przegląd Sportowy".

Jeśli spółki Skarbu Państwa nie będą mogły finansować prywatnych klubów sportowych, wiele czołowych klubów, w tym mistrzowie Polski w siatkówce - PGE Skra Bełchatów, i w piłce ręcznej - Wisła Płock, staną na krawędzi bankructwa. Dopływ milionów złotych zostanie im odcięty.

- Co dobrego dla polskiego sportu wynika z tego, że jeden czy drugi klub za grube pieniądze zatrudnia kilkunastu obcokrajowców? Gwiazdor przyjedzie do Polski, weźmie milion złotych i już go nie ma. Gdzie zysk dla polskiego sportu? - mówi jeden z ważniejszych polityków Platformy Obywatelskiej.

- Jeśli firmy państwowe chcą reklamować się poprzez sport, niech wspomagają poszczególne federacje. Mogą finansować szkolenie młodzieży. Niech nawet reklamują się przez wspieranie całych lig. Nie boję się tego, że kilka klubów upadnie - dodaje. Podobnego zdania jest większość znanych i ważnych w polskim sporcie osób.

Na zmianie zasad najwięcej straciłby mistrz Polski w siatkówce Skra Bełchatów, który jest sponsorowany przez potężną firmę z branży energetycznej - Polską Grupę Energetyczną. Dzięki niej ma budżet na poziomie 10 milionów złotych i jest najbogatszym klubem w kraju oraz jednym z bogatszych w Europie.

- Jeśli firma PGE chce sponsorować, dajmy na to siatkówkę, proszę bardzo, niech to robi. Ale zamiast dziesięciu milionów złotych pompowanych w jeden klub, niech da po milionie każdej z drużyn. Nie chcemy odciąć polskiego sportu od pieniędzy ze spółek Skarbu Państwa. Zależy nam jednak na tym, aby były wydawane z korzyścią dla poszczególnych dyscyplin, a nie pojedynczych klubów - dowiadujemy się od znających sprawę polityków.

Co na to Konrad Piechocki, prezes bełchatowskiej Skry? - Nikt nam za darmo pieniędzy nie daje. Promujemy firmę PGE i cieszymy się, że ona woli reklamować się poprzez sport niż w inny sposób (...) Moim zdaniem, jeśli ma funkcjonować sport na wysokim poziomie, to kapitał prywatny sam sobie z tym nie poradzi. Zorientowanie na sukces i popularność siatkówki w naszym kraju jest zaś tak duża, że wkład w PGE ma rynkowe uzasadnienie, bez względu na to, czy to firma państwowa, czy nie - mówi.

Lista klubów, sponsorowanych przez spółki Skarbu Państwa:
Piłka nożna: KGHM Zagłębie Lubin, PGE GKS Bełchatów, GKS Jastrzębie Zdrój, Wisłą Płock, Górnik Łęczna
Siatkówka: ZAKSA Kędzierzyn Koźle, PGE Skra Bełchatów, Jastrzębski Węgiel
Koszykówka: Energia Czarni Słupsk, PGE Turów Zgorzelec, Energa Toruń, Victoria Górnik Wałbrzych, Lotos PKO PB Gdynia, Anwil Włocławek
Piłka ręczna: Interferie Zagłębie Lubin, Wisła Płock
Żużel: Lotos Wybrzeże Gdańsk
Hokej na lodzie: Energa Stoczniowiec Gdańsk.

http://sport.wp.pl/wid,10732055,kat,171 ... caid=174ab

Ostatnio zmieniony 09 sty 2009, 15:14 przez Exmore22, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

jaro28 pisze:
nitroo pisze:
Prezes Michalski chce pożegnać Saso podczas najbliższego meczu w Zgorzelcu.

Szczerze??...niech spierd....... pieprzony bezjajowiec.....będę gwizdał najgłosniej
Podłączam się do tego wszystkimi kończynami.,,DARMOZJADÓW I JEŁOPÓW BANDA"-rządzi dziś Turowem.

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

http://sport.wp.pl/kat,1811,title,Nie-j ... omosc.html
Krótki wywiad z Filipovskim

Tytuł:
gaduła
gaduła

Warto przeczytać!
Jakiś czas temu zarzucał mi ktoś, że link, który wrzuciłem na forum w podobnym kontekście wprowadził zamęty tylko i doszukiwanie się na silę spisków(Czyżby to nie był czasami joro?). Czy teraz otwiera wam trochę oczy ten artykuł ? I co teraz powiesz czytając ten artykuł - który ukazał się Przegląd Sportowy/WP.PL | 2009.01.09 08:21

Kto wg. Was wypowiedział te słowa: "- Co dobrego dla polskiego sportu wynika z tego, że jeden czy drugi klub za grube pieniądze zatrudnia kilkunastu obcokrajowców? Gwiazdor przyjedzie do Polski, weźmie milion złotych i już go nie ma. Gdzie zysk dla polskiego sportu? - mówi jeden z ważniejszych polityków Platformy Obywatelskiej.
Kto wg. Was może wypowiedzieć te słowa : - Jeśli firma PGE chce sponsorować, dajmy na to siatkówkę, proszę bardzo, niech to robi. Ale zamiast dziesięciu milionów złotych pompowanych w jeden klub, niech da po milionie każdej z drużyn. Nie chcemy odciąć polskiego sportu od pieniędzy ze spółek Skarbu Państwa. Zależy nam jednak na tym, aby były wydawane z korzyścią dla poszczególnych dyscyplin, a nie pojedynczych klubów - dowiadujemy się od znających sprawę polityków.
oraz
- Jeśli firmy państwowe chcą reklamować się poprzez sport, niech wspomagają poszczególne federacje. Mogą finansować szkolenie młodzieży. Niech nawet reklamują się przez wspieranie całych lig. Nie boję się tego, że kilka klubów upadnie - dodaje. Podobnego zdania jest większość znanych i ważnych w polskim sporcie osób.

Ja stawiam w ciemno, że większość tych słów wypowiedział G.$. albo jego bliskie marionetki. Boli, że Śląsk upadł, a drużyny z prowincji zajmują tak wysokie miejsca w drużynie. Ale ponoć koszykarski Śląsk w przyszłym sezonie będzie miał wysoki budżet, szkoda, że przez układy... Za dobijanie Turowa "dziękujemy" : G.$. -> P.W. -> J. K. -> J. M. (który pokazuje, że brak mu jaj i można go obrabiać jak się tylko da!! brak własnego zdania i honoru - ot typowa ci**ta).
"Pomysł" PO + mafia PLK = zrujnowanie kilku drużyn, ale PLK właśnie o to chodziło.

Saso i Bobiego trzeba odpowiednio pożegnać.
Kilka jakiś transparentów na to pożegnanie by się przydało o mafii PLK, prezesach marionetkach i sprzedawczykach, którzy przychodzą na krótki okres czasu, aby tylko w pewnych Klubach zrobić zaje**ście wielki sodoma i gomora...

obserwator
obserwator

wczoraj mowilem o Czerniaku, jednak magazyn z Noculakiem troche mnie zbił z tropu

dziś za to z Przeglądu Sportowego

Kandydatami są: były gracz Turowa Sebastian Machowski, były trener Turowa Radosław Czerniak i trener kadry Czech Michal Jezdik.

Z Filipovskiego galerii the best jest to:)

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

nie wiem jak z czechem ale i machowski i czerniak maja wazne umowy. Co prawda w kolobrzegu i lodzi sie nie przelewa ale i tak te umowy trzeba by rozwiazac a to chwile zajmie. W takim przypadku na pierwsze miejsce chyba wychodzi kandydatura czecha. Zreszta pewnie nie tylko z tego powodu ...

obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

jojo pisze:
wczoraj mowilem o Czerniaku, jednak magazyn z Noculakiem troche mnie zbił z tropu

dziś za to z Przeglądu Sportowego

Kandydatami są: były gracz Turowa Sebastian Machowski, były trener Turowa Radosław Czerniak i trener kadry Czech Michal Jezdik.

W kuluarach pojawia się także Jasmin Repesa i co z tego? Slanina też był w Turowie...

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

nitroo pisze:
W kuluarach pojawia się także Jasmin Repesa i co z tego? Slanina

też był w Turowie...

a ja myslalem ze aco petrovic ;)

Tytuł:
rekrut
rekrut

Dawno sie tu nie logowałem, ostatnio kiedy zwolniono Arka K. Niestety sprawdził się mój najgorszy koszmar, to znaczy, że wtedy własnie nastąpił początek końca.

Ja też "dziękuję" : G.$. -> P.W. -> J. K. -> J. M. Mam nadzieję i wiarę, że już niedługo odpłacicie za to co zrobiliście, bądź nie zrobiliście dla Turowa!

SASO i BOBI dziękuję Wam za wszystkie chwile i życze wszystkiego co najlepsze.

Tytuł:
obserwator
obserwator

Morgoth; jak ci nie placą to co tam rozwiązywać, wychodzisz i tyle..W Kotwie nie ma ponoc kasy od 3miesięcy..aż dziw ,ze tak grają . Mills też dlatego nie wrócił..

Nie przesadzałbym z tym początkiem końca od czasów pana K. Początek końca to było dla mnie odejście trzonu zespolu, bo to oni grali. Gracze typu Petrović czy Rodriguez byli by lekarstwem na wszystko dziś..nikt więcej nie jest potrzebny w przeciętnej poziomem PLK

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Czytam te posty i czytam i co raz bardziej jestem zrospaczony tym co sie stało i tym co sie jeszcze stanie... masakra... Jedyne czego pragne to zebysmy mogli podziekowac trenerom u nas na hali w zgorzelcu za to , że jestesmy rozpoznawalni w Europie i za te srebrne krązki w Ekstraklasie. Bo nie oszukujmy się to głównie zasługa sztabu trenerskiego...
A co przyszłośc przyniesie? Oby dobrego trenera, który wrzucony na tak głeboką wodę, nie pójdzie na dno i będzie potrafił cos jeszcze wykrzesać w tym sezonie....

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

Morgoth pisze:
nitroo pisze:
W kuluarach pojawia się także Jasmin Repesa i co z tego? Slanina

też był w Turowie...

a ja myslalem ze aco petrovic ;)

a ja zapomniałem o nim wspomnieć ;-)

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2768 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136 ... 185  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.