Dzisiaj jest 10 lip 2025, 16:43

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1473 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 99  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

MrDax99 pisze:
jeśli się mylę to mnie poprawcie ale wydaje mi się że w tabletach Skiba i Chanas mieli wolną rękę i mogli grać na dużym luzie , a w Turowie na taką grę nie może Skiba liczyć i w takiej grze sprawdził by się gorzej więc albo rezerwowy PG albo niech spada na drzewo prostować banany

A czy taka gra wyszła w perspektywie całego sezonu wyszła tabletom na złe ?? nie wydaje mi się !!! zatem dlaczego w PGE Skiba miałby grać inaczej tzn gorzej.

Cytuj:
Również uważam, że Skiba to tylko zmiennik i nie trzeba się więcej nad tym rozwodzić.

Co racja to racja jedyny skiba na EuroCup będzie za słaby , ale gdyby ktoś pokroju Toreya a nawet lepszy był w klubie Skiba mógłby dać naprawdę dobrą i pewną zmianę , i nie tylko na 5-10 minut. Wg mnie on może z powodzeniem 20 minut grać na mecz i to czasami nawet na pozycji nr 2 jeśli oczywiście będzie taka potrzeba.

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Nasz wychowanek wypożyczony do II ligowego Śląska Wrocław Tomasz Bodziński (MVP ostatnich MP) ma szansę na grę w PLK...

http://www.sportowefakty.pl/koszykowka/ ... k-wroclaw/

Tymczasem i znienacka :smt026

http://bip.um-zgorzelec.dolnyslask.pl/d ... dmp=28&r=r

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

Przeanalizowalem ten wniosek i z niego wynika ze hala ma zostac wybudowana w czasie 16 miesiecy od udzielenia zlecenia a miejsc bedzie:
"jednorazowe przebywanie w przypadku meczów koszykówki: 3576 widownia + 100 osób
i bokserskich: 4500 widownia + 100 osób"

Mysle ze w sam raz ani za duzo ani za malo

Tytuł:
obserwator
obserwator

Hakeem pisze:
MrDax99 napisał/a:

jeśli się mylę to mnie poprawcie ale wydaje mi się że w tabletach Skiba i Chanas mieli wolną rękę i mogli grać na dużym luzie , a w Turowie na taką grę nie może Skiba liczyć i w takiej grze sprawdził by się gorzej więc albo rezerwowy PG albo niech spada na drzewo prostować banany

A czy taka gra wyszła w perspektywie całego sezonu wyszła tabletom na złe ?? nie wydaje mi się !!! zatem dlaczego w PGE Skiba miałby grać inaczej tzn gorzej.

Bo miejsza liczba minut + Ślimak na ławie + za złamanie zagrywki która wyjdzie na - drużynie idzie na ławę i dostaje op**** od trenejro = gra na niższym poziomie niż u Tablet gdzie osiągnął moim zdaniem kres swoich możliwości

Tytuł:
obserwator
obserwator

wiadomo ze od tego czy TT zostanie zaleza $$$$. przeciez jak nie dostanie odpowiednio duzo to nie bedzie gral w turowie tylko dlatego ze podoba mu sie zgorzelec.

Tytuł:
VIP
VIP
Awatar użytkownika

zawsze chodzi o $$$ :D

Tytuł:
obserwator
obserwator

no w sumie :P

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

Kickert: Słodko-gorzkie srebro http://www.plk.pl/pl/2,wiadomosci/8684, ... rebro.html

Cytuj:
Grzegorz Bereziuk: Jak Pan zapamięta wizytę w Polsce? Nie żałuje Pan przyjazdu do Zgorzelca?

Daniel Kickert: - Przyjazd do Polski będę wspominał bardzo miło. Podobało mi tutaj - zarówno otoczka, atmosfera w drużynie a także wokół niej. Turów ma bardzo wiernych fanów, co czyniło grę jeszcze bardziej przyjemną.

Zapamięta... więc rozwiane nadzieje co do jego zostania w Zgolu...

http://www.plk.pl/pl/2,wiadomosci/8692, ... h-TBL.html <- ciekawe statystyki z zapelnianiem hal :)

Cytuj:
Najbardziej wypełnione były w tym sezonie hale PGE Turowa Zgorzelec (średnio 96,4 procent zajętych miejsc), Energi Czarnych Słupsk (94,7), Polpharmy Starogard (90,7) i PBG Basket Poznań (90,3).

co z Bochnem...?! gra u nas czy nie?

Tytuł:
obserwator
obserwator

Qurtx pisze:
Zapamięta... więc rozwiane nadzieje co do jego zostania w Zgolu...

zalezy od $$. jak dadza mu dobry kontrakt to niby czemu nie zostanie?

Tytuł:
pismak
pismak

Takie zdanie wychwycone z forum basketu :

Paweł Kikowski miał 2 najpoważniejsze umowy z Trefla i Zastalu. Jak widać w Zastalu podpisali Chanasa. Porozumienie z Treflem coraz bliżej.

I taki artykulik jak to koszykówka jest w Polsce sukcesywnie zabijana ( na przykładzie Poznaniaków)

http://poznan.gazeta.pl/poznan/1,36006, ... niej_.html

Hłe hłe hłe : http://www.sport.pl/koszykowka/1,65036, ... okomu.html

Rozbawiło mnie jedno zdanie : "Zgadzam się z karą dla Prokomu, bo liga ma obowiązek egzekwować przepisy."

Ostatnio zmieniony 03 cze 2011, 20:15 przez Avaddon18, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Priorytetem będzie podpisanie kontraktów z Thomasem, Wysockim, Kickertem i ew. Jacksonem oraz Tomaszkiem. Na decyzje główny wpływa ma kwestia finasowa, ale istotne są też inne czynniki - EuroCup, cele drużyny, budżet, rola w drużynie etc.

Kolejna istotna sprawa to polscy zawodnicy. Oni nie tylko muszą być, ale muszą być jednymi z lepszych na rynku transferowym. Tomasz Bodziński nieźle poczyna sobie w Śląsku - ktoś wie na jakich zasadach został tam wypożyczony, czy jest możliwość ściągnięcia go? Czy możemy liczyć na zawodników klasy Kuliga, Kikowskiego, Ponitki?

Sprawa doboru mentalnego i charakterologicznego. Ten sezon pokazał jak WIELE od tego zależy, jak wielki to ma wpływ na grę, ducha drużyny i całą otoczkę. Ten element jest często ważniejszy od tzw. potencjału indywidualnego i drużynowego. Poza tym członkowie takiej drużyn czują się ze sobą dobrze, co ma również przełożenie na opinie o niej fanów i obserwatorów.

Transfery, wzmocnienia na nowy sezon. Oby po prostu były trafne. Będzie wiele spekulacji i marzeń w tym zakresie. Jako klub mamy pewne atuty w ściągnięciu wartościowych graczy - EuroCup, stabilność i wypłacalność, markę w Polsce, dobrą markę wśród graczy i agentów, zawsze wysokie cele, oddanych fanów i żywiołową atmosferę w naszej hali, przyjazne otoczenie klubowe i miejskie.
Pamiętacie mecz w grudniu 2008 w Libercu z Crveną Zvezdą (pierwszy mecz Drole po powrocie). Bardzo wyróżniało się tam trzech zawodników: Nemanja Bjelica (ostatnio Caja Laboral), Marko Kešelj (ostatnio Olympiacos) oraz Vladimir Štimac (ostatnio CEZ Nymburk). O ile na dwóch pierwszych nie mamy szans - za wysokie progi finansowe i sportowe, mają podpisane długoletnie kontrakty, to o Vladimira Štimaca można by powalczyć. Tu więcej o nim: http://www.interperformances.com/basket ... php?id=287 Dla mnie kluczowe będzie obsadzenie mózgu drużyny - rozgrywającego. Istotne będą też pozycje 3-4, na których nigdy nie mieliśmy wybijających się postaci ponad PLK - Rodrigo, Kelati, Logan, Edney, Wright, Drole to inne pozycje.

PS Dobrze, że trenerem nadal będzie Winnicki. Pokazał, że reprezentuje odpowiedni poziom i cały czas się rozwija. Ma swoje braki i wady, ale na szczęście Grygowicz i Żak to korygują :)

Ostatnio zmieniony 04 cze 2011, 11:52 przez paawlus, łącznie zmieniany 2 razy

Tytuł:
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

Kurde coś wszystko przycichło. Może ktoś wie jak to jest z tymi dwoma polakami co mieli niby podpisać niedługo??

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

Cytuj:
-Jest szansa, że pozostanie Pan w PGE Turowie na kolejny sezon?

- Z pewnością jest dla mnie szansa na dalszy pobyt w Turowie. Turów jest dobrze zorganizowany i posiada możliwość gry w Europie. Turów może być dobrą okazją dla mnie do pokazania się w międzynarodowych rozgrywkach, a rodzimych rozgrywkach szansą walki o upragniony tytuł.

http://www.plk.pl/pl/2,wiadomosci/8689, ... orcie.html <- chlopak chce u nas grać więc w czym problem? :lol: sypiemy mu hajsem na nim nie ma co oszczedzac ;/

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

To jest tylko wywiad a czy jest coś na rzeczy to wie tylko on, jego agent i nasza "elita".

Ostatnio zmieniony 06 cze 2011, 19:02 przez Entor, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
pismak
pismak

Bochno podpisał w ODRODZONYM Śląsku Wrocław :(
Dla mnie to zła wiadomość, jeśli chodzi o budowę składu na następny sezon... bo z Polakami i tak było krucho, a teraz jeszcze nam Bartek odpadł...

Powodzenia Bochen!

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1473 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 99  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.