Dzisiaj jest 10 lip 2025, 20:16

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1570 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 105  Następna
Autor Wiadomość
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

co za cenzor to moderuje?

pismak
pismak
Awatar użytkownika

Kolejne spotkanie, które przegrywamy nie dlatego, że jesteśmy zespołem gorszym. Przegrywamy przez brak koncentracji, jaj i niekonsekwencję. Drużyna gra falami, momenty dobrej gry przeplatając okresami tragicznymi. Im bliżej końcowej syreny, tym pełniejsze gacie mają zawodnicy, o czym dobitnie świadczy ostatnia minuta przegrana 8:3. Po trójce Prince'a na 50 sekund do końca (swoją drogą, to jedyny pozytywny aspekt jego gry w tym spotkaniu) Turów stanął w miejscu, a w grze zapanował chaos. Rozgrywający nie nadają grze tempa, ruch w ataku jest minimalny, wciąż nie mamy kogoś, kto potrafi zachować zimną krew, grać dokładnie i uspokoić zespół. Przegrywamy. Po raz kolejny gra Jaramaza woła o pomstę do nieba, to nie jest rozgrywający na poziom PLK, a co dopiero jakichkolwiek międzynarodowych rozgrywek i ten mecz dobitnie utwierdził mnie w tym przekonaniu. Taylor nie jest generałem, nie dryguje zespołem, traci i wielokrotnie bezsensownie ładuje się pod kosz, z czego nic nie wynika. Mnóstwo przestrzelonych osobistych Prince'a , nędza na rozegraniu, bezsensowna kanonada za 3, czyli z grubsza dokładnie to samo, co sprawiło że anwil wywiózł zwycięstwo z Maratońskiej.

pismak
pismak

halcia pisze:
Jaramaz to słaby PG

to NIE jest rozgrywający. I nigdy nie będzie. Rzut - jak na gracza obwodowego - ma słabiutki.

gaduła
gaduła
Awatar użytkownika

Nie ma co na chłopakach wieszać psów, bo źle nie grają, moim zdaniem wyglada to dużo lepiej niż rok temu, aczkolwiek na grę Jaramaza tak samo można patrzyć jak na Micica czy Aleksica (czyli nie dało się tego oglądać bez połówki :) zapewne jeszcze nie raz napsuje nam meczy ) to pozostali są ok i myślę że to kwestia zgrania.

pismak
pismak

Rafał Bigus: PGE Turów? Nie chcę o tym rozmawiać
http://www.sportowefakty.pl/koszykowka/ ... -rozmawiac

VIP
VIP
Awatar użytkownika

Wydaje mi się, że nasza drużyna jest już zgrana, oprócz KB, który ostatnio do nas dołączył. Oczywiście im dłużej będąli grali ze sobą, tym lepiej to będzie wyglądało.
Nie martwią mnie porażki na początku sezonu, bo możemy mieć nadzieję, że najwyższa forma przyjdzie w najważniejszym okresie rozgrywek. Z drugiej strony przegrane frajersko mecze na własne życzenie zawsze będą boleć.

pismak
pismak

SeaBlade pisze:
Nie ma co na chłopakach wieszać psów, bo źle nie grają, moim zdaniem wyglada to dużo lepiej niż rok temu, aczkolwiek na grę Jaramaza tak samo można patrzyć jak na Micica czy Aleksica (czyli nie dało się tego oglądać bez połówki :) zapewne jeszcze nie raz napsuje nam meczy ) to pozostali są ok i myślę że to kwestia zgrania.

Dokładnie, choć mam wrażenie, że Kicia z premedytacją gra tyle Jaramazem - należy wziąć pod uwagę jeszcze jeden aspekt - zarówno on jak i TT to zawodnicy bardzo młodzi i wbrew pozorom nie za bardzo doświadczeni w poważnym graniu w dłuższym wymiarze czasowym, póki co na gracza 2/1 z wyższej półki środków nie ma... nie wiadomo jeszcze jak ustabilizuje się sprawa pod koszami zarówno na C jak i na PF, w trakcie sezonu dojdzie jeszcze co najmniej jeden zawodnik/możliwa jakaś wymiana/, to na jaką pozycję okaże się - w zależności od potrzeb...
Wracając do albo Jaramaz się ogarnie i będzie grał na zadowalającym poziomie - fajerwerków się po nim nie spodziewam, albo będzie w decydujących meczach grywał mniej tak jak VA czy DM w poprzednim sezonie...

Cypis pisze:
Rafał Bigus: PGE Turów? Nie chcę o tym rozmawiać
http://www.sportowefakty.pl/koszykowka/ ... -rozmawiac

A tam jak ma chłop nabiał to niech mówi co go boli, albo da sobie spokój - takie pitolenie zawsze mnie będzie irytować...

VIP
VIP
Awatar użytkownika

Dokładnie -> albo niech mówi, co poszło nie tak, albo niech nic nie mówi. Takie niedopowiedzenia zawsze można dwojako interpretować. W tym przypadku dla mnie jest tylko jedna oczywista oczywistość: był słabiuuutki, delikatnie mówiąc. Oglądałem go w kilku sparingach i nie wierzyłem, że zdecydowali się podpisać z nim kontrakt. Nie wykazał się, więc out z drużyny -> duży chłopak, a marze się jak baba :P

VIP
VIP
Awatar użytkownika

Czarni pięknie odprawili zielonopagórkowców z kwitkiem do domu 8)
Okrzyki całej hali czarnych EUROLIGA coś pięknego :lol:

pismak
pismak
Awatar użytkownika

no to tylko pokazuje jak wazny w poprzednim sezonie byl duet Hodge - Hosley, i ze zastapic ich wcale nie bedzie tak latwo...

gaduła
gaduła
Awatar użytkownika

W Eurolidze Stelmet jeszcze nie nawiązał najmniejszej walki. Narazie to III -liga europejska co widać po wynikach, przepłacone gwiazdki nic nie wnoszą. Mam nadzieję że odegramy im się w tym sezonie.

rekrut
rekrut

manzir pisze:
Czarni pięknie odprawili zielonopagórkowców z kwitkiem do domu 8)
Okrzyki całej hali czarnych EUROLIGA coś pięknego :lol:

I jeszcze nie jeden zespół odprawią z kwitkiem do domu !

nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

Oglądając wczorajszy zacięty mecz Czarnych ze Stelmetem,
pragnę, aby starcie z nimi naszego TUROWA zakończyło się
dla nas happy endem. :smt049

obserwator
obserwator

halcia pisze:
Oglądając wczorajszy zacięty mecz Czarnych ze Stelmetem,
pragnę, aby starcie z nimi naszego TUROWA zakończyło się
dla nas happy endem. :smt049

a ja pragne aby nasz zespol zagral z takim zaangażowaniem jak duzyna Czarnych a swoja droga to jak nazywal sie ten zawodnik w slupskiej druzynie ktory narobil tyle szkody jakos na J :smt082 znajomo brzmi no chyba ze mial dzien konia ale jakby wsluchac sie w wywiad udzielony w przerwie to nutka satsfakcji byla byla :smt023 ,no i aby nasi kibice stworzyli taka goraca atmosfere w M2 a wtedy nawet porazka mniej boli a i o zwyciestwo bedzie troszeczke latwiej

VIP
VIP
Awatar użytkownika

Miał chłopina dzień konia i tyle -> to był jego najlepszy występ w PLK - jeżeli się rozkręci tem młody, perspektywiczny talent :P to dobrze, czas najwyższy -> musi być następne pokolenie graczy, które zaraz będzie musiało zastąpić weteranów 8)

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1570 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 105  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.