hakunamakata pisze:
1. Słowo niepełnosprawni nie użyłem w sensie dosłownym. Miałem na myśli,
że Ci zawodnicy byli kontuzjowani stąd "niepełnosprawni" i użycie znaku
interpunkcyjnego;
Trochę razi w oczy słowo "niepełnosprawni"... Nie mogę nijak połączyć tego słowa z kontuzjami zawodników...
Cytuj:
2. Ani ja nie wiem ani Ty przeciwniku polityki w sporcie nie wiesz
kiedy Wafel te punkty nawrzucał, ale nawrzucał ich w moim odczuciu za
dużo. A skoro Saso mówi, że jest wiele do zrobienia, to wychodzi na to,
że i obrona też jest do poprawienia.
Jego wypowiedzieć odnośnie gry Turowa, pojawiła się
tutaj w dniu dzisiejszym, więc chyba mogłem odnieść się do poprzednich wypowiedzi forumowiczów, kiedy po wyniku próbowali wnioskować co jest tak, prawda

?Tym bardziej, że podczas okresu przygotowawczego Saso raczej nigdzie nie wypowiadał się odnośnie poszczególnych graczy, ich gry... A czy pamiętasz jak Wafel nawrzucał w II rundzie Turowowi na własnym parkiecie 16 punktów, w efekcie czego czarno-zieloni doznali porażki na własnym terenie? Widocznie może ćwiczył rzuty przez wakacje i się opłaciło bo przeciwko nam zanotował o kilka oczek więcej... Co może być prognostykiem, że Wafel podniesie swoja średnią zdobycz punktową lub był to jednorazowy "wybryk... w końcu każdemu może się trafić dzień konia

hakunamakata pisze:
3. Nie traktujmy tego forum jak prywatny folwark. Nikt tutaj nie chce
działać na szkodę drużyny. Każdy ma prawo wyrazić swoją opinię i proszę
nie róbmy z siebie moralizatorów bo to do niczego nie prowadzi.
I ja właśnie takową swoją opinię wyraziłem... I żadnego moralizatora z siebie nie zamierzam robić, tylko wiem z pewnych źródeł, że takie gadanie/pisanie w niczym nie pomaga, w tak małym mieście jakim jest Zgorzelec...
Cytuj:
4. Opinie dotyczące Amerykanów wynikały podejrzewam z sugestii,
podsłyszanych rozmów, a nawet opinii ludzi, którzy są dość blisko klubu.
Nikt nikogo nie chce wyrzucać, bo to zrobi ewentualnie Saso i Prezes.
Dziwne, miałem okazję posłuchać pewnych informacji w tym zakresie z pewnych źródeł i mijają się trochę ze słowami osoby, która pisała, że ma takie informacje od osoby, która była(czy jest) związana z Klubem... Co do drugiej części Twojej wypowiedzi, to bardzo cenna uwaga... Przede wszystkim Saso, ale on nie bierze takich zawodników, aby później rozwiązywać z nimi kontrakt... Chce mieć kompletny zespół jak najszybciej się da, wykorzystując go przez całe rozgrywki - do tego przyzwyczaił nas od I sezonu jego obecności w Zgorzelcu... Jak nikt nie chce nikogo wyrzucać? A operowanie nazwiskami zawodników na forum, którzy by mogli "wylecieć" z Klubu to do czego zaliczysz?
Sam napisałeś, że taką decyzję podejmują tylko Saso i prezes... więc takie domysły jak pisałem wcześniej- szkodzą drużynie.
hakunamakata pisze:
5. Ludzie piszą swoje odczucia, coś sugerują, opierają się na
hipotezach itp., a że czasami mijają się one z prawdą? No cóż to też
ludzkie.
Oczywiście, że ludzkie... Ale czy bardziej ludzkim zachowaniem nie jest czasami zastanowić się, cofnąć pamięcią kilka sezonów wstecz i wtedy nie byłoby takich plotek...
hakunamakata pisze:
6. To, że komentarze z forum czytają ludzie z klubu to bardzo dobrze.
Z pewnością dobrze... Tylko nie wiem, czy akurat z zapoznawaniem się komentarzy niektórych kibiców, odnośnie typowania nazwisk, które mogą odejść z Turowa... Chcę tylko dać do zrozumienia, że to "nowy" Turów. Zawodnicy nie znają miasta, ludzi... A gdy na wstępie dojdą takie wiadomości, gdzie ludzie operują nazwiskami, kto "pierwszy do odstrzału" to nie pomoże ani w relacjach z kibicami ani wewnątrz drużyny. Dlatego trzeba znać pewien umiar...
To nie jest ten Turów co zawodnicy znali się bardzo dobrze między sobą i znali podejście Kibiców do tutejszego basketu.