Jak czytam wypowiedzi co niektórych z Was, to nie wiem, czy się śmiać czy płakać...
"Niepełnosprawni" zawodnicy w ekipie Saso - takich jeszcze nie widziałem... Wypowiadanie się odnośnie meczy po samych wynikach spotkań, nie widząc jego przebiegu jest conajmniej nie na miejscu... Miałem już to wam napisać podczas sparingów na Słowenii...
Cytuj:
4. Tomek vel "Wafel" skoro rzuca najwięcej punktów to z obroną chyba nie
jest jeszcze do końca "ten teges";
To mnie rozwaliło i zmusiło do napisania tego postu... Skoro tak patrzycie na statystyki... Popatrzcie na ilość straconych punktów Turowa w 4 kwarcie, dodając do tego relacje ze spotkań, że młodzież grała 1,5 kwarty... Obstawiam, że najwięcej młodzieży było w 4 kwarcie i wtedy mógł nadejść czas Zabłockiego...
Jeżeli, któryś z piszących tutaj, że obrona jeszcze szwankuje, że Amerykanie są do zwolnienia, zapytam krótko - widzieliście jakikolwiek mecz Turowa na żywo z nowymi zawodnikami, że wyciągacie takie wnioski?
Druga sprawa - Porównywanie Turowa do poprzedniego składu, (powtarzam się, ale cóż) jest conajmniej nie na miejscu... Między aktualną drużyną, a poprzednim składem jest taka, że drużyna z która zdobywaliśmy wicemistrzostwo była już zgrana. Trzon ekipy się nie zmienił, były tylko uzupełnienia. Większość drużyny podczas drugiego sezonu u boku Saso wiedziała czego On wymaga. A przede wszystkim i co wg. mnie najważniejsze trzon poprzedniej drużyny przeszedł dwa jednakowe obozy przedsezonowe pod okiem Saso.
W pierwszym sezonie po trzech meczach kibice zwalniali Kelatiego i Rodrigueza, a później oni okazali się być "Bożyszczem" zgorzeleckiej publiczności...
Aktualny Turów nie dość, że musi się zgrać poza parkietem, to przede wszystkim w meczach o stawkę - to będzie prawdziwym sprawdzianem wszystkich nowych zawodników. O wiele ciężej się gra jakikolwiek mecz, jeżeli w tym samym dniu, przed meczem odbył się jeszcze trening (mam na myśli sparingi na Słowenii)...
Co mnie najbardziej rozśmieszyło, to to że kilka osób wymienia pretendentów to opuszczenia Turowa... Saso, nie jest takim trenerem jak np. Karol, że nie wie kogo ściąga. Albo ściąga żeby sprawdzić, a w trakcie sezonu zmieniać skład... Po co siać taki ferment, kiedy sezon się w ogóle jeszcze nie zaczął??!! Nie lepiej wyciągnąć wnioski po I sezonie Turowa, gdzie trenerem był Saso, gdzie czołowi zawodnicy przez wielu kibiców po 3 meczach już nie chcieli ich widzieć na oczy? A później co wyszło, to każdy przekonał się sam...
Do sedna sprawy : Sięgnijcie pamięcią i zastanówcie się, czy warto coś takiego pisać? Bo to nie wpływa na korzyść drużyny, lecz przeciwnie... A zapewniam Was, że jedni z najważniejszych osób, którzy pracują na sukces Turowa dostają wieści co pisze się na ich temat na stronach, forach... Wyluzujcie więc trochę z tym zwalnianiem zawodników, bo to w niczym nie pomaga, a tylko szkodzi... A chyba nam, Kibicom nie na tym zależy? Prawda?
To tyle z mojej strony,
Pozdrawiam