Jeżeli nasi zawodnicy już wypoczęli po wyczerpujących treningach....

to myślę że jutro powinniśmy zakończyć serię półfinałową i szykować się na walkę o złoto.
Ale ja w tym poście nie o tym. Zaczyna się sezon ogórkowy, a więc to co wprost uwielbiam. Nie chcę pisać o jakiś super transferach bo o tym za wcześnie, ale zbrojenie się na przyszłość. Większość klubów z czołówki (Anwil - Sokołowski, Prokom- Ponitka, Trefl - Michalak, Stelmet- Matczak) podpisuje wieloletnie kontrakty z myślą o przyszłości i myślę że my też powinniśmy spróbować. Mnie zainteresowało dwóch graczy a w szczególności:
Grzesiu Grochowski, którego już spokojnie można posyłać na parkiety TBL w roli zmiennika mam nadzieje Robinsona. W meczach z teoretycznie łatwiejszymi przeciwnikami on spokojnie sobie poradzi, jest to typowy rozgrywającego, który skupia się tylko i wyłącznie na podawaniu piłek kolegom. Kilkuletni kontrakt na prawdę mógłby zaowocować na przyszłość.
Drugi zawodnik to Piotr Niedźwiedzki. Nie wiem czy miał kontuzję bo długo nie grał. Jednak jeśli na przyszły sezon będzie zdrowy to chciałbym żeby również podpisał z Turowem wieloletni kontrakt na początku jako ten 5 podkoszowy. Grał już u boku Rajkovicia, także nie powinno być problemu.
Pewnie co niektórzy wiedzą że Turów wystąpi w przyszłym sezonie w 3 lidze. Także w razie czego młodzi mogli by sobie pograć.
.../Grochowski
Zamojski/Chyliński (W trudniejszych meczach mógłby być zmiennikiem Robinsona)/Leszczyński
.../...
.../Kulig/Niedźwiedzki
Hrycaniuk/...
Marzę o tym by tak wyglądała Polska część Turowa. Spośród obcokrajowców z ubiegłego sezonu zostawiłbym Robinsona, Opacaka i Zigeranovicia. PF - Stević SF- Ginyard. Skład na złoto, zdecydowanie.
Zapraszam do dyskusji. Myślę że temat ciekawy.