Dzisiaj jest 11 lip 2025, 4:59

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1714 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100 ... 115  Następna
Autor Wiadomość
gaduła
gaduła
Awatar użytkownika

Hakunamakatek pisze:
Chyliński mimo kilku głupich strat, ważne trójki w szczególnie jedna przy stanie +3 dla Czarnozielonych. Takich punktów się oczekuje właśnie od kapitana drużyny.

Akurat tą trójkę rzucił prawie z 8m RR a Chylu zaliczył asystę. Niemniej jednak zapomniałem też o Chylu i jego wkładzie.
Mówiąc ogólnie cały zespół zapracował na zwycięstwo, nawet krytykowany Micic, jakby nie ta strata to uważam że wcale nie zagrał tak złego meczu.
Kulik po prostu nie miał dnia, ale Zigi stał na posterunku. Aaron i Jackson może trochę słabiej, ale uważam, że ich mecze przed nimi. Piotruś S. rzeczywiście jeszcze nic nie pokazał w 4-meczach play-off i mam dziwne wrażenie, że gra coraz gorzej.
A teraz mała ciekawostka i cytaty z "Brzytwy" niektóre zabawne :
Denver (61)
pany rok temu to my wygrywalismy z turami 1:0 po pierwszym meczu, i przegralismy 1:3.
teraz tury prowadza 1:0, i miejmy nadzieje ze anwil wyjdzie z tego zwyciesko i wygramy 1:3

Jeff Nordgaard (215)
trener z pewnością się nie popisał, ale co on poradzi, że Bartosz jest zagubiony na boisku jak 2 letnie białe dziecko w Nigerii, strzelec Jovanovic nie trafia w ważnym momencie rzutów wolnych albo że Hajric po dobrych pick and rollach zamiast zapakować to dostaje bloki od Opacaka ...
duży minus dla niego za brak reakcji w 2 kwarcie na grę Sokołowskiego, z którego taki talent, że Opacak z niego sobie prywatną dziwkę zrobił ... w ataku też Sokół nie ma rzutu, jakieś spin move`y napierdala tylko to jest totalnie bez głowy
Turów uratował trójki Chylińskiego ( w 1 połowie 0 pkt, w drugiej połowie 13 w tym 3 trójki) i trójka Robinsona przez ręce z 8 metra ...
i za mało Boykina, Bartosz się nie nadaje na grę w ekstraklasie
o Hajricu słyszę już 2 raz od kumpla, który nie jest kibicem, że prawie codziennie podrywa młode 18 latki na ruchanie na swój tatuaż w Pizza Hut
w Milionie też ich widzi non stop i twierdzi, że nie mam się co denerwować, bo to nie są zawodowcy ...

hight (495)
Moglibysmy narzekac gdyby te trojki byly z czystych pozycji ale onie maja wieksza czesc skladu ktora potrafi rzucac za 3 przez łapy chylinski opacak robinson Cel czy nawet Kulig

To tyle :grin:

obserwator
obserwator

Szkoda że nie ma gości z Włocławka na meczu , ale i tak można by dzisiaj na rozgrzewce krzyknąć "anwil ! co ? dwa zero" . I tak kilka razy podczas meczu , żeby poddenerwować zawodników z stolicy ketchupu :)

rekrut
rekrut

Spora strata po pierwszej połowie. Trzeba poprawić obronę w drugiej części i walczyć, chociaż dziś Anwil wygląda dużo lepiej i będzie 1-1.

rekrut
rekrut

Ja p*****e jaki mecz.. bardzo cieszy zwycięstwo, wynik 2:0, choc szczerze, to grą nie zachwyciliśmy i po 2,5kwartach byłem pewny, że dostaniemy po pupie. Dobrze, że nasi mieli stalowe nerwy i rzucali te osobiste na koniec. Patrząc na grę, to Anwil bardziej zasłużył na zwycięstwo chyba, dobrze że nasi się obudzili pod koniec. Nerwówka do końca, dobrze, że z happy endem :smt023

gaduła
gaduła
Awatar użytkownika

Jeszcze nie ochłonełem po meczu, ale muszę stwierdzić, że osłabiony Anwil pokazał dziś kły. Nasi długo nie mogli wejść w mecz w 1Q nic nie wchodziło, nic nie wychodziło i po 2Q wydawało się że Anwil wywiezie 1mecz, ale opanowanie Chyla i Russela dało nam zwycięstwo. Opacak jakby nie ten w sumie jakiś mecz może nie wyjść. Kulig bardzo cieniutko, Micić i Stelmach -no comments.

VIP
VIP
Awatar użytkownika

Nie sprawdziły się moje rokowania - mecz jeszcze gorszy w wyknaniu niż sobotni.

Wygląda to na mały kryzys - możliwe, że spowodwany tym, że wypadli z rytmu meczowego po szybkim i w miarę łatwym zwycięstwie w ćwierćfinałach.

Teraz trzeba liczyć na to, że wyrwą jedno zwycięstwo na wujeździe i finał przed nami 8)

pismak
pismak

Nie ma co ukrywać zagraliśmy słaby mecz - praktycznie bez obwodu, a i tak wygraliśmy - nie bez problemów, ale jednak... Właśnie w takich słabiej zagranych meczach okazuje się kto jest lepszy, kiedy to pomimo znacznie słabszej we własnym wykonaniu gry i tak się wygrywa - śmiem twierdzić, że przy tak słabej jak nasza dyspozycja zza łuku i przy takiej determinacji Anwilu to każdy inny zespół dostałby ostro w pupkę od Włocławian...
Anwil to nie jest słaby zespół, a bez Szubiego kultura gry jest o niebo lepsza... to zespół, który pozwala przeciwnikom rzucić raptem niespełna 72pkt w meczu...
Gdyby nie kilka szczęśliwych trójek Anwilu to nie byłoby emocji w końcówce meczu, gdybyśmy to my mieli odrobinę więcej szczęścia przy rzutach dystansowych to nie byłoby tych emocji dużo wcześniej...
Obawiałem się dzisiejszego meczu, bo pomimo nie najlepszej gry w pierwszym meczu w zasadzie bez większego stresu wygraliśmy - dzisiejsza szarpanina powinna zadziałać jak zimny prysznic, bez walki w obronie (Q1i Q2) nie da się wygrywać spotkań na tym etapie rozgrywek...
umiarkowany optymizm zatem wciąż aktualny...

pismak
pismak
Awatar użytkownika

Śmieszą mnie wpisy że zespół Anwilu gra lepszą koszykówkę bez Szubargi. :smt003
Oni na półfinały przygotowali zupełnie coś innego. Sądzicie że Krzysiek nie dostosowałby się do tego stylu gry ? C'mon... Jest to na tyle doświadczony zawodnik że do tej bardzo ciekawej gry dodałby jeszcze więcej. To według mnie jakaś wymówka kibiców Turowa. Nie oszukujmy się . Gdyby Włocławek grałby dzisiaj w komplecie mielibyśmy 1-1.
Mamy ogromne szczęście że 3 podstawowych Polskich graczy ma kontuzję bo byłoby na prawdę nie miło.
Nie wiem na ile poważna jest kontuzja Frasuna, ale jeżeli nie będzie mógł zagrać w kolejnym meczu z Szubargą myślę że włodarze Anwilu sobie odpuszczą i będą oszczędzać siły na walkę o brąz. Sokołowski, Hajrić i Bartosz nie dadzą rady grać całego meczu na pełnym kontakcie.

pismak
pismak

Hakunamakatek pisze:
Śmieszą mnie wpisy że zespół Anwilu gra lepszą koszykówkę bez Szubargi. :smt003
Oni na półfinały przygotowali zupełnie coś innego. Sądzicie że Krzysiek nie dostosowałby się do tego stylu gry ? C'mon... Jest to na tyle doświadczony zawodnik że do tej bardzo ciekawej gry dodałby jeszcze więcej. To według mnie jakaś wymówka kibiców Turowa. Nie oszukujmy się . Gdyby Włocławek grałby dzisiaj w komplecie mielibyśmy 1-1.
Mamy ogromne szczęście że 3 podstawowych Polskich graczy ma kontuzję bo byłoby na prawdę nie miło.

Mimo wszystko "gdybanie" w sporcie zawsze brzmi zabawnie...
mógłbyś jaśniej z tą "wymówką"...
Co do "szczęścia" to nie zawsze tak działa, słabszy skład często powoduje podświadomie luźniejsze podejście do meczu, a to często wróg póbliczny nr 1 dobrej swojej gry...
Wolałbym zdecydowanie walkę z "pełnosprawnym" Anwilem...

obserwator
obserwator

.

Ostatnio zmieniony 14 maja 2013, 10:42 przez AdrianMarkowski, łącznie zmieniany 1 raz

pismak
pismak
Awatar użytkownika

Intensywne treningi siłowe w tak kluczowych momentach sezonu nieco ryzykowne, ale nie mi to oceniać. Jest to jakieś wytłumaczenie, słabej gry Turowa, bo nie oszukujmy się była jak na Zgorzelczan bardzo słaba. Rzuty jakby cegłą, a łapanie piłki strasznie anemiczne. Cel to chyba na siłowni pobił swoje wszystkie rekordy. Mówi się że zwycięzców się nie ocenia, ja to jednak zrobię. Anwil pokazał jak można wygrać z Turowem, stosując mocną agresywną obronę "face to face" i wyszukiwać dogodnych pozycji rzutowych w ataku. Wielkie brawa dla nich bo na prawdę pokazali kawał dobrego basketu. Liczę na to że na Włocławek wybiorą się wypoczęci, z luźnym nadgarstkiem i zaczną dziurawić Anwilowskie obręcze, a więc robić to co przez cały sezon robią w TBL najlepiej. Czy półfinał skończy się 3:0? Mam co do tego spore obawy, więc lepiej karnetu jeszcze nie odkładam.

nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Adrian dziękuję za rzeczową informację nt. treningów. Te przerzucone przez zawodników tony żelastwa tłumaczą w pełni kompletny brak skuteczności rzutowej. Wielki szacunek dla całego teamu za zwycięstwo nad rewelacyjnie grającym Anwilem. Zastanawiam się jednak czy aby na pewno rewelacyjnym? Przecież gdyby tak było, to zmietliby nas z boiska, a mimo naszej bardzo słabej skuteczności rzutowej - przegrali. Na pewno był to jeden z lepszych, o ile nie najlepszy, mecz Anwilu w tym sezonie, ale nawet tak zmobilizowany Anwil był za słaby na nasz Turów. Jak mówią wielcy tego sportu - mistrz może być tylko jeden. I oby to był nasz Turów!!! :smt026 :smt026 :smt026

pismak
pismak
Awatar użytkownika

grengo jak pewnie zauważyłeś po kontuzji Frasunkiewicza Anwil grał 3 Polakami, Hajrić, Sokołowski i Bartosz, każdy z nich musiał odpuszczać w obronie by nie ryzykować fauli, a mimo to walczyli z nami do końca. Dalej twierdzisz że nie grali rewelacyjnie?

gaduła
gaduła
Awatar użytkownika

A tymczasem Stelmet urządza sobie już drugi trening przed finałem. AZS - po prostu tragedia w tych 2-meczach - zero walki, przestraszeni jak dzieci we mgle, oni chyba nie wierzą, że są w półfinale. 7 miejsce jak najbardziej zasłużone.
Jeżeli przejdziemy Anwil to czekać nas będzie wypoczęty Stelmet po 3 meczach.

pismak
pismak

nie byłbym taki pewny AZS u siebie a AZS na wyjazdach to dwie różne drużyny...

Ed.

Tak na marginesie w jaki sposób Trefl przegrał z tak bezjajecznym AZS to chyba nie wie nikt - może AZS'iakom nikt nie powiedział, że są w półfinale PO, jakoś ta strasznie bez chęci zrobienia czegokolwiek plątali się po parkiecie...

Ostatnio zmieniony 14 maja 2013, 19:48 przez jimisan, łącznie zmieniany 1 raz

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1714 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100 ... 115  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.