No cóż, po części macie rację, jednak spontanicznej reakcji po wielu błędach takiego zawodnika jak DM powstrzymać się nie da. Z tego co widzę to spora część osób wypowiadających się tutaj to zwykłe pikniki które na halę przychodzą obejrzeć mecz koszykówki.. Ludzie, hala to nie teatr, jeśli czytam wasze wpisy i widzę że ktoś zaczyna krytykować nas za to że staramy się zacząć robić jakieś oprawy na meczach, to po prostu śmiać mi się chce. Jak nie lubię Anwilu, tak napisze wam tutaj wprost, H1 to najlepsza ekipa kibicowska koszykówki w Polskiej ekstraklasie, bo w niższych ligach są lepsze. Ale wracając do tematu DM, tak, macie trochę racji. Tylko że DM oprócz meczów przedsezonowych nie gra nic. Ile zagrał w sezonie dobrych spotkań ? 3-4 ? Tak, rozumiem, na swoich się nie powinno gwizdać i nikt na nich nie gwiżdże. Przynajmniej ja takowych gwizdów nie słyszałem, szczególnie ze strony balkonu, bo chciałbym przypomnieć że to my w czasie kiedy pół hali wygwizdywało DM kiedy wchodził i schodził z boiska podczas niektórych meczów skandowaliśmy jego nazwisko chcąc dodać mu otuchy

Wyrozumiałość do jego błędów też mam sporą, ale ile można przyglądać się jego błędom ? Jeśli psuje co drugą akcje, oddaje rzuty z nieprzygotowanych pozycji czy wchodzi w tłum pod kosz i nie wie co zrobić z piłką to przepraszam.. To są błędy za które w juniorskiej koszykówce schodzi się na ławę. Rozumiem, błąd można popełnić raz, drugi, ew. trzeci. Ale nie można do jasnej cholery popełniać tych samych błędów przez cały sezon. Zaraz ktoś napisze że gorąca głowa, że to, że tamto, że chce dobrze.. Chcieć dobrze to jest jego obowiązek, a my jako kibice mamy prawo oceniać to co On robi na boisku. Zgodzę się z tym że okrzyki siadaj na ławę nie powinny padać i podejrzewam że gdyby był czas żeby to na trzeźwo przemyśleć to by ich nie było. Ale mecz to emocje, a ten zawodnik często przekracza jakiekolwiek granice żenującej gry, więc i każdy z nas na trybunach przeżywa maksymalne wk... na tego zawodnika

Jeszcze kilka słów do Cypisa. Piszesz jakieś uszczypliwe uwagi o dzieciach na balkonach, powiedz mi co TY zrobiłeś w kwestii dopingu na hali ? I jakim prawe oceniasz starania innych ? Czy to że ktoś ma 16-17 lat odbiera mu prawo do kibicowania ? Do wspierania drużyny ? Do utożsamiania się z nią ? Może zacznijmy wpuszczać na halę ludzi powyżej 50-tki ? Podejrzewam że zbyt wielkiej by to nie zrobiło różnicy bo atmosfera na Turowie od dawna przypomina jeden wielki piknik dla starszych osób, ale co się dziwić, jeżeli na hali pojawi się ktoś młody który chciałby coś zmienić w kwestii dopingu jest traktowany takimi słowami jakich używasz Ty .. Jestem pewny że dobrze wiesz co jest w głowie osób w takim wieku, więc cholera, doceń to że te chłopaki zamiast pójść z kolegami na piwo czy nie wiadomo gdzie, na pewno znalazło by się wiele innych rozrywek, chcą wydać co mecz te 30zł, dać z Siebie wszystko na trybunach, zostawić na hali wiele sił, zedrzeć gardło. Nie musisz tego popierać, nie musisz nikomu schlebiać, ale kurde, uszanuj to że ktoś robi to co kocha, nie patrząc na wyniki drużyny zdziera gardło od pierwszego do ostatniego gwizdka !