Dzisiaj jest 12 lip 2025, 21:31

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1714 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83 ... 115  Następna
Autor Wiadomość
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Nie będę pisał o meczu. Turów był zespołem o klasę lepszym. Zespół najrówniej grający ze wszystkich drużyn w plk, z bilansem najlepszym w lidze, z dużymi szansami na finał a na hali sennie, jak w operze, doping słaby jak na odpuście i co najgorsze frekwencja, rzekłbym dostateczna. Co musiałby zrobić klub i zespół aby tę stypę zmienić na prawdziwe sportowe święto. Społeczeństwo jakieś zmanierowane, czy jaki c...? Sami koneserzy na widowni? Do bani z takim dopingiem :(

rekrut
rekrut

Do grupy z balkonu:
Śpiewanie do Micica : "siadaj na ławę" we WŁASNEJ HALI jest żenujące, naprawdę. Jak macie krzyczeć tak do zawodnika ze swojej drużyny, to może lepiej się zamknąć.

obserwator
obserwator

evergreen, Jak ma się grać na tak żenującym poziomie, to może lepiej zmienić profesję ? Jeśli jest się kibicem swojej drużyny to powinno mieć się na względzie jej dobro. Jeśli my, kibice, będziemy robić dobrą minę do złej gry i udawać że Micić jest świetny i wspaniały to nasz wspaniały prezes nigdy nie będzie miał jaj w jakiś sposób sprzeciwić się trenerowi który jest w Micicia zapatrzony ? Jeśli coś jest nie tak, to naszym obowiązkiem, jako osobom które kochają ten klub ponad życie, jest pokazanie swojego sprzeciwu. Nie mam zamiaru udawać że odpowiada mi to że taka niedorajda biega po boisku i reprezentuje barwy Turowa Zgorzelec, NASZEGO Turowa Zgorzelec.

rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

hakunamakata pisze:
Co musiałby zrobić klub i zespół aby tę stypę zmienić na prawdziwe sportowe święto.

Moim zdaniem odpowiedź jest bardzo prosta. Klub musi zrobić "trend" na Turów. Turów musi stać się brand`em. Kiedyś były na samochodach naklejki "czarno-zieloni" , "Turów Zgorzelec" itd. Pamiętacie kampanie reklamową? "To jest nasz Tur to są nasze Play-Off" ? To było to co zagrzewało wszystkich- kibice z chęcią chodzili na mecze bo Turów to było coś fajnego. Wszyscy o tym mówili. A teraz? A teraz mamy napój PGE Turów Zgorzelec i bilety studenckie po 20 zł... Jeżeli w klubie nie zostanie zatrudniona osoba odpowiedzialna za brand i wizerunek- na meczach nigdy nie będzie już tak samo, ponieważ ludzie nie czują już tożsamości i przywiązania do klubu.Niestety,ale Turów jest "nijaki".

evergreen pisze:
Śpiewanie do Micica : "siadaj na ławę" we WŁASNEJ HALI jest żenujące, naprawdę. Jak macie krzyczeć tak do zawodnika ze swojej drużyny, to może lepiej się zamknąć.

Popieram w 100%.

nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

Micic jest zawodnikiem lidera ekstraklasy a to są jego statystyki:
http://www.plk.pl/zawodnicy/p/28165/djordje-micic.html
porównajcie je ze statystykami przeciętniaków w innych drużynach nie liderach i wtedy coś piszcie na ten temat

rekrut
rekrut

Nie bronię Micicia, nie jestem jego fanką, ale go SZANUJĘ (trudne słowo), bo gra dla MOJEJ drużyny. We własnej hali takie rzeczy, jak te Wasze durn przyśpiewki nie powinny mieć miejsca. Djordje będzie tu grał do końca sezonu, więc okażmy mu odrobinę chociaż wsparcia, naprawdę, ciężko jest zagrać przyzwoicie, gdy (podobno najlepsi) kibice Cię wygwizdują. Serio, sezon niedługo się kończy, zawodnicy potrzebują teraz wsparcia, a nie jak Ty to, Kobe24, określiłeś pokazywania sprzeciwu, co wiąże się w tym konkretnym przypadku, z gnojeniem zawodników

obserwator
obserwator

evergreen, Jeśli zawodnik nie okazuje szacunku nam KIBICOM i pieprzy wszystko co się tylko da to nie zasługuje na szacunek ze strony kibiców i możliwość reprezentowania tych barw, ten facet po prostu ma gdzieś dobro tej drużyny bo co mecz popełnia te same błędy, gra tak samo beznadziejną koszykówkę, robi takie same straty i na siłę rzuca za 3. Wszystko przez to że nikt nie okazuje dezaprobaty dla tego co On wyprawia na boisku. Jeśli jeden, drugi, trzeci raz zostanie wygwizdany to może zacznie grać uważniej i rozsądniej. Na pewno jego gry nie zmieni głaskanie go po główce, nie przejmuj się Djordje, spierdoliłeś to spierdoliłeś, i tak jesteś świetny ...

pismak
pismak

Nie okazuje szacunku kibicom?
Jestem pewien, że gra najlepiej jak umie, każdy mecz chce zagrać bardzo dobrze.

Ten balkonik zaczął jakieś dziwne rzeczy wyrabiać.
Zachowanie balkonu żenująca.

nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

Mamy świetną , waleczną drużynę, więc przestańcie czepiać się DM. Uwagi krytyczne
na temat zawodników naszej najlepszej jak dotąd drużyny zachowajcie na koniec sezonu.
Lepiej zainteresujcie się frekwencją na meczach i marnym dopingiem . To trzeba poprawić, bo nie dość, że mamy marną halę to coraz gorszych kibiców.

obserwator
obserwator

zgc_qwerty, Nazywasz to dziwnymi rzeczami ? Dobrze, każdy ma prawo do Swojego zdania i trzeba to uszanować. My robimy to co kochamy, dopingujemy. Tak, wiem że dla większości osób doping i fanatyzm to rzecz dziwna i nie pojęta. Staramy się dawać z Siebie ile możemy, zdzieramy gardła it. Ostatnio mimo ograniczonych środków finansowych (Nie zbieramy żadnych dziwnych składek ani nic w tym sensie) staramy się przygotowywać na mecze jakieś oprawy, tutaj w głównej mierze wielki szacun dla Kemota ;) Pewnie większość z was nie słyszało o oprawie jaką podczas meczu z Czarnymi zaprezentował Anwil (http://h1ultras.pl/wp-content/gallery/1 ... psk-01.jpg) ale też nie widziałem jakiejś chęci z waszej strony aby na to odpowiedzieć. Piszcie co chcecie, my robimy swoje i nie mamy zamiaru się oglądać na opinie w których nie widać żadnego obiektywizmu a tylko potrzebę napisania o nas czegoś złego. Pozdro

pismak
pismak

aaaa... chcecie się bawić w śmiesznych kiboli z Włocławka?
Doping, fanatyzm to jedno, a obrażanie zawodników swojej drużyny to co innego.

W ogóle tacy z was wielcy kibice, ultrasi a nawet nie macie podczas meczu barw klubowych... (oczywiście nie wszyscy)

obserwator
obserwator

zgc_qwerty, kibole z włocławka .. Jakie to określenie jest żenujące .. Nie, po prostu nie chcemy się bawić w śmiesznych pikników ze Zgorzelca .. Odnośnie barw, tutaj masz rację, ale jednak większość osób te barwy ma. Nie uważamy się za ultrasów, bo do ultrasów wiele brakuje, ale chyba przyznasz mi rację że trzeba coś ruszyć w kwestii dopingu, bo z roku na rok jest coraz gorzej. Robimy co tylko możemy, staramy się, czy wychodzi dobrze czy źle, nie mi to oceniać. Wracając do kwestii DM, chyba nie zaprzeczysz że ten facet dostaje zdecydowanie za wiele minut i w tym czasie niesamowicie psuje nam grę. Jeśli raz, drugi, trzeci nie wychodzi mu jedno zagranie, to nie próbuje się dalej z uporem maniaka robić tego samego. To nazywasz chęcią dobrej gry ? Nie, ja w jego grze widzę tylko pociąg do wchodzenia pod kosz w tłum obrońców i do rzucania za 3. Temat tego jak nieudolnie to robi był poruszany już tak wielokrotnie że nie będę powtarzał słów innych osób, wszyscy doskonale wiemy jak jest.

pismak
pismak
Awatar użytkownika

Jeżeli chodzi o doping. To balkon robi świetną robotę ! Oprawy, zdzieranie gardeł, szaliki w górze ! Wszystko jak trzeba.
Ale dzisiejsza akcja z posyłaniem na ławkę Micicia nie na miejscu. Serbia to taki naród, gdzie ludzie walczą zawsze do końca, dają z siebie wszystko, chociaż czasem im nie wychodzi. Ale przecież my chcemy kolektyw i drużynę walczącą prawda? Dzisiaj DM zagrał słabiutko, ale we wtorek być może znów sypnie 3 trójki w pierwszej kwarcie jak to miało miejsce ze Stelmetem.
Piszesz że kochacie tą drużynę. Więc szanujcie każdego zawodnika w niej grającego jaki by nie był. O chemię w drużynie jestem spokojny, wiem że nie ma w tej lidze drugiej tak zgranej drużyny jak Turów, taki team właśnie chcę oglądać.
Mamy lidera. rozliczać będziemy po sezonie. pozdrawiam

nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Kobe24 - trzeba odróżnić 2 sprawy. Sposób prowadzenia dopingu przez "grupę balkonową" - spontaniczny, entuzjastyczny od zwykłego, pospolitego chamstwa. Jeżeli Ty i Twoi koledzy z balkonu uważacie, że Micicia zdopingujecie do lepszej gry używając epitetów, inwektyw, haseł typu "siadaj na ławę" to się grubo mylicie. W jednym z pierwszych wywiadów DM powiedział, że gra w barwach Turowa to prestiż, wejście na wyższy poziom w jego karierze. Nie ukrywał zadowolenia z przyjścia do Zgorzelca. W Poznaniu odgrywał pierwszoplanową rolę, a jego umiejętności docenił Rajkovic, sprowadzając go do Turowa. Czy w jego grze zauważyliście aby miał na klub, kolegów z drużyny, trenera kolokwialnie mówiąc "wyj....ne"? Może nie jest zawodnikiem klasowym, popełnia wiele błędów, ale może Rajkovic potrzebuje jego energii, spontaniczności, jego ostatniego, decydującego rzutu? Co ja zauważyłem u niego, jakie cechy? m.in. stać go na agresywność w grze, często okraszoną faulami, potrafi kipieć energią. Nie zawsze to daje pozytywny efekt, ponieważ lubi odpalić nieprzygotowany rzut, bądź pod koszem rzucić grzyba. Poza tym trener przydziela mu rolę klepacza. Nie jest to jego naturalna pozycja, nie czuje się na niej komfortowo.
Lepiej na pewno by się poczuł, gdyby zobaczył , odczuł wsparcie kibiców. Nie bierzcie się za trenerkę, prezesurę skoro nie macie w tej materii zielonego pojęcia. Nie zwalniajcie zawodnika skoro nie wiecie jak to się robi. Proponuję zachowanie dalekie od prymitywów z H1.
Jak dla mnie paradoksalnie bliżej Wam z takim zachowaniem do H1 z Włocławka.

Ps. Może Adrian jak nas czyta opisze bliżej DM.

pS. co do dopingu i atmosfery na hali. Dla mnie jest słabiutko. Może wspomniany przez Mate "brand" przyniósłby oczekiwany efekt. Osobiście widzę inny problem. Ci którzy chodzą na mecze "skapcieli" i brakuje młodej krwi na trybunach. Może klub powinien wyjść z propozycją grupowej wejściówki dla szkół, zamieścić w szkołach zaproszenie na mecze od Arona, Michała DJ,a
( najbardziej rozpoznawalne twarze), a może KK takie plakaty w szkołach by porozwieszał, a może kibice chodzący na mecze namówili by sąsiadów - może sąsiedzi się wstydzą :roll: .

Play-off coraz bliżej, a hala świeci pustymi miejscami? Jeszcze nie tak dawno sytuacja nie do pomyślenia.

pismak
pismak

A propos dopingu, jak pozostałem trybuny nie pomagają bo KK i balkon nic nie zdziałają.
Np ostatnio, wszyscy wstają pomagają - wstało może z 10 osób. Normalnie ręce opadają.

A ja czasami wchodzą na TT naszych zawodników, na instantgram - widać chemię w zespole. Z tego co widzę to jest całkowicie odmienna sytuacja niż w poprzednim sezonie.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1714 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83 ... 115  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.