Dzisiaj jest 13 lip 2025, 20:32

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1881 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81 ... 126  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

a tu macie linka z I turnieju KK :P

P :smt082 zdr :smt082 .

Tytuł:
obserwator
obserwator

12 i 13 czerwca został rozegrany 10 jubileuszowy turniej streetbala. Impreza jak co roku zgromadziła około 500 uczestników, z tego co mówił J.Pawul wystąpiły 104 zespoły. I co w tym dziwnego? To, że KK TUR nie tak dawno zorganizował turniej wewnątrz KK (turniej kolesi?) po to, by wyłonić skład na wyjazd do Łańcuta oraz reprezentację na streetball 2010. I jak zwykle zarząd kk się popisał i nie wystawił swojej ekipy. Tak, tak Tomczan mówił, że Łańcut, to priorytet, ale jakoś nie wierzę, że w około 200-stu osobowym kk nie znalazło się czterech chętnych, by wziąć udział w tej świetnej imprezie. Imprezie, która bardzo mocno propaguje koszykówkę, która niby jest ukochaną dyscypliną członków kk. Ja jednak sądzę, że jest ona ukochana ale tylko w wydaniu ligowym i tylko przez niewielu, bo nawet jednego sektora kk nie potrafi wypełnić swoimi członkami, a stara się o pozyskanie kolejnego. Po co - ja się pytam.
Streetbal w Zgorzelcu jest imprezą mocno integracyjną dla społeczności lokalnej, co potwierdzili swoim uczestnictwem w rozgrywkach ludzie piastujący różne funkcje w samorządach lokalnych, przedstawiciele nauczycieli, pracowników służb granicznych, i wielu innych. Byli wszyscy, przepraszam - prawie wszyscy, bo zabrakło mi tych, którzy tak głośno potrafią krzyczeć i przekonywać o swej miłości do koszykówki - zabrakło przedstawicieli kk TUR (tych nowych). Dlaczego napisałem "tych nowych"? Dlatego, że widziałem tam tzw. "starych" członków kk, którzy w koszulkach organizatorów pracowali przy organizacji tej imprezy. Byli tam Basia i Ewa (nazwisk nie pamiętam), Ewa Dachowska, Tadziu Morawski, Ponton, Rysiu Radzki, Mariusz Koliński, Robert Żołdak, Krzysiek Bajda.
Oni tam byli, a przedstawicieli "nowych" członków kk jakoś brakło. Sądzę, że kk powinien okryć się wstydem, że spośród ok.200 ludzi nie potrafił wystawić swojej reprezentacji, a zawsze bardzo głośno manifestuje swoją miłość i zaangażowanie w prace na rzecz integracji środowisk koszykarskich.

Tytuł:
obserwator
obserwator

drogi Janie
sam sobie po czesci odpowiedziales bo lancut byl priorytetowy
ale musze cie poprawic przedstawiciele zarzadu byli zobaczyli i ocenia napewno a problem dlaczego nie bylo reprezentacji kk tez sobie po czesci odpowiedziales wymieniajac organizatorow
jednym musze sie zgodzic
ja od 6lat start w strertballu traktuje jako okazje do spotkania z chlopakami z ktorymi wymieniamy poglady oceniamy minony sezon planujemy nastepny zastanawiamy sia jaki bedzie co sie stanie kto powinien zostac kogo nie edziemy chcieli ogladac natomiast wynik sportowy dlamnie to sprawa drugorzedna dla mnie street ball to swietna okazja do zakulisowych rozmow w sprawie przyszlego sezonu jak napisales byli przedstawiciele urzedu miata gminy samorzadowcow i to prawda szkoda wielka szkoda

Tytuł:
obserwator
obserwator

marcinp007 pisze:
drogi Janie
sam sobie po czesci odpowiedziales bo lancut byl priorytetowy

ale tam pojechało 8 osób, więc pozostaje ok.192 osoby w kk i z tej grupy nie można było znaleźć 4?

marcinp007 pisze:
ale musze cie poprawic przedstawiciele zarzadu byli zobaczyli i ocenia napewno

nie widziałem więc stąd moja opinia

marcinp007 pisze:
a problem dlaczego nie bylo reprezentacji kk tez sobie po czesci odpowiedziales wymieniajac organizatorow

czyżby znaczyło to, że gdyby ktokolwiek będący pracowałby np. na poczcie, to "nowi przestaliby wysyłać bądź odbierać listy, albo gdybyśmy byli lekarzami, to przestaliby się leczyć, itp...? Bardziej chorego wytłumaczenia dawno nie czytałem, nie wiem tylko co na to Tomczan (chodzi mi o upoważnienie do wyjaśniania sprawy przez Ciebie).

marcinp007 pisze:
ja od 6lat start w strertballu traktuje jako okazje do spotkania z chlopakami z ktorymi wymieniamy poglady oceniamy minony sezon planujemy nastepny zastanawiamy sia jaki bedzie co sie stanie kto powinien zostac kogo nie edziemy chcieli ogladac natomiast wynik sportowy dlamnie to sprawa drugorzedna dla mnie street ball to swietna okazja do zakulisowych rozmow w sprawie przyszlego sezonu jak napisales byli przedstawiciele urzedu miata gminy samorzadowcow i to prawda szkoda wielka szkoda

I to jest to, czego mi zabrakło. To o czym piszesz jest kwintesencją tego typu imprez. Ogólnie można to określić wyrazem "integracja", a przyznasz, że kk TUR nie wykonał żadnych poczynań, by się integrować poprzez uczestnictwo w lokalnej imprezie za 15 zł, a wybrał wyjazd do odległego Łańcuta, który pewnie był droższy, choć uczestnictwo w obu imprezach się nie wykluczało. Ciekaw jestem tylko kiedy Walne Zebranie podjęło decyzję o wysłaniu reprezentacji kk do Łańcuta, bo córka o takim zebraniu jakoś nie wspominała, a z tego co pamiętam, jak była kłótnia z Bajdą, to właśnie to mu zarzucono - brak zgody Walnego na organizację MPKK.

Tytuł:
obserwator
obserwator

zgadzam sie w calej rozciaglosci z jednym zastrzezeniem
to co napisalem jest moja i tylko moja prywatna ocena sytlaci panujacej zarowno w kk jak i braku reprezentacji w streetballu pozdrawiam

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Janie.Leszku wszystko co piszesz to prawda niezaprzeczalna, z Marcinem też trudno się nie zgodzić, ale Leszku.Janie proszę nie mieszaj mnie do Twoich wypowiedzi, bo pomyślą, że jesteśmy w zmowie. Ja mam swoje zdanie na ten temat i tyle. Jak to mówią "krowa, która dużo ryczy mało mleka daje" i tak się też stało w tym przypadku, ale niech winni się tłumaczą. No i ciekawe jest to co napisałeś na końcu:
Jan.Leszek pisze:
kiedy Walne Zebranie podjęło decyzję o wysłaniu reprezentacji kk do Łańcuta, bo córka o takim zebraniu jakoś nie wspominała, a z tego co pamiętam, jak była kłótnia z Bajdą, to właśnie to mu zarzucono - brak zgody Walnego na organizację MPKK.

Tak właśnie było, a co do obecnej sytuacji, to moi synowie też nic nie mówili, że takie zebranie się odbyło. Czyli wtedy działania Bajdy były "be", a teraz "jaśnie" Tomczana są cacy.
Sami grzęzną we własnym łajnie. :smt068 :smt068 :smt068

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

grengo pisze:
Jan.Leszek napisał/a:
kiedy Walne Zebranie podjęło decyzję o wysłaniu reprezentacji kk do Łańcuta, bo córka o takim zebraniu jakoś nie wspominała, a z tego co pamiętam, jak była kłótnia z Bajdą, to właśnie to mu zarzucono - brak zgody Walnego na organizację MPKK.

Tak właśnie było, a co do obecnej sytuacji, to moi synowie też nic nie mówili, że takie zebranie się odbyło. Czyli wtedy działania Bajdy były "be", a teraz "jaśnie" Tomczana są cacy.

Trudno jest milczeć. grengo sądziłem, że się uspokoisz.
Ale tak krótko w formie odpowiedzi-wyjaśnienia:
Klub Kibica TUR nie był organizatorem Turnieju w Łańcucie, w związku z czym, Zarząd wysyłając Drużynę do Łańcuta działał na podstawie Statutu.(Paragraf 28, punkt 4, litera f.)
Zresztą nie było tu przypadku. Wcześniej był I Turniej Koszykarski KK TUR. Więcej o tym na naszej oficjalnej stronie.
W przypadku "działań Bajdy", jak to nazwano, było to niezgodne ze Statutem (zostało to już wyjaśnione i nie powinniśmy się cofać do tego).
Pozdrawiam i w najbliższym czasie zapraszam do skrótowej relacji z tego Turnieju w Łańcucie.

Ostatnio zmieniony 16 cze 2010, 18:33 przez Tomczan, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
obserwator
obserwator

UWAGA K.K. TUR. Informacja na temat karnetów dla nas sezon 2010-2011r. Strona K.K.TUR -tylko dla klubowiczów !!!! :smt026 :smt026 :smt026

[ Dodano: Pią Cze 18, 2010 5:58 pm ]
TURÓW TYLKO TURÓW!!!

Tytuł:
zinfoman
zinfoman

To teraz klubowicze się ożywią i wreszcie w komplecie ustawią sie w kolejce za kiełbasą.

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Tomczan pisze:
Trudno jest milczeć. grengo sądziłem, że się uspokoisz.

Nie miałem po czym się uspokajać to raz, a dwa, to widać, że sądzenie nie jest twoją mocną stroną.
Rozbawiłeś mnie wszystko wiedzący człowieczku tym wpisem:
Tomczan pisze:
Klub Kibica TUR nie był organizatorem Turnieju w Łańcucie, w związku z czym, Zarząd wysyłając Drużynę do Łańcuta działał na podstawie Statutu.(Paragraf 28, punkt 4, litera f.)

Tu masz cały par.28, który jasno określa kompetencje zarządu:
Cytuj:
Do kompetencji Zarządu należy:
a. realizacja celów Stowarzyszenia;
b. wykonywanie uchwał Walnego Zgromadzenia Członków;
c. sporządzanie planów pracy i budżetu;
d. sprawowanie zarządu nad majątkiem Stowarzyszenia;
e. podejmowanie uchwał o nabywaniu, zbywaniu lub obciążaniu majątku Stowarzyszenia;
f. reprezentowanie Stowarzyszenia na zewnątrz;
g. zwoływanie Walnego Zebrania Członków;
h. przyjmowanie i skreślanie członków;

Coś ci się pogrzało, lepiej zapytaj kogoś mądrzejszego o jaki sposób reprezentacji chodzi w tym zapisie, bo widać, że nie masz o tym pojęcia. Powołałeś się na zapis statutowy, który nie ma nic wspólnego z imprezą, o której napisałeś.Chodzi tu o reprezentowanie (przedstawianie) woli członków stowarzyszenia przez członków zarządu, np. w banku, w urzędach, itp., a nie o wysyłanie reprezentacji kk na turnieje sportowe.

Świstak pisze:
UWAGA K.K. TUR. Informacja na temat karnetów dla nas sezon 2010-2011r. Strona K.K.TUR -tylko dla klubowiczów !!!!

Świstak nie zaśmiecaj ogólnego forum kibiców swoimi klubowymi wstawkami. Macie swoje tajne forum, to tam się udzielaj.

Tytuł:
rekrut
rekrut

GRENGO-nie znamy się osobiście ale śledzę od dawna twoje wpisy i człowieku DAJ SPOKÓJ I NIE ATAKUJ KK odejdz z honorem i idz swoja drogą.

Ostatnio zmieniony 22 cze 2010, 11:23 przez DINO, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

DINO pisze:
chonorem

Następnym razem , sprawdź najpierw pisownie :grin:

Tytuł:
rekrut
rekrut

HONOREM-wielki BŁĄD ORTOGRAFICZNY oj teraz bym matury nie zdał.Nie wiem jak mi się taki byk przydarzył sorki.

Tytuł:
obserwator
obserwator

długo się zastanawiała(e)m co tu taka cisza...
ale już wiem gdzie jest klub kibica pod wodzą herr Tomczana.

oni pojechali na Mistrzostwa Świata w piłce nożnej do RPA.
przecież ich słychać na cały świat. To nie wuwuzele ale trąbki Tomczana.
Gratuluję zarządowi operatywności. Załatwić tyle biletów i na tyle meczy to się nazywa sukces.
I niech Grengo sobie szczeka ale takiego sukcesu on nie miał.

Brawo Tomczan za pomysł z tymi trąbkami i tylko szkoda że nie słyszę komentatorów ani własnych myśli. czekam na mecze w naszej hali i na "tomczanki"(nasza nazwa trąbek)

Ostatnio zmieniony 22 cze 2010, 12:56 przez ktoś, łącznie zmieniany 2 razy

Tytuł:
obserwator
obserwator

Masz rację Grengo dlatego na tym forum :Zero Pitu ,Pitu !!!

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1881 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81 ... 126  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.