Grengo, jak zapewne wiesz w Zarządzie KK są też takie osoby, jak Sekretarz KK i Skarbnik KK. Wszelkie informacje odnośnie Uchwał podejmowanych przez poprzedni Zarząd uzyskałem od osób odpowiedzialnych za te rzeczy. Niestety inteligencja moja nie pozwala mi w tak krótkim czasie przy takim ogromie roboty ogarnąć tego wszystkiego. Dokumentację przeglądałem i... . Bez komentarza
Poprosiłem o zweryfikowanie w dokumentacji, jaką przekazał poprzedni Zarząd, zapisu dotyczącego zwolnień z obowiązku ponoszenia kosztów związanych z opłaceniem składki członkowskiej. Sądzę, że z tym problemem uporamy się szybko.
Twoje dzieci nie są dłużnikami. Ani razu je tak nie nazwano.
Dziwi mnie to, że opłacili składki dobrowolnie za rok 2010. (KP do wglądu).
Jednocześnie dziwi mnie także, że poprzedni Zarząd, mimo uchwalenia nowej Uchwały przez Walne odnośnie zmiany stawki składki członkowskiej, także pobierał składki od osób uczących się i dodam, że nawet tych dzieci z podstawówki. My powielaliśmy błędy( o ile są one błędami) poprzedniego Zarządu z tobą na czele. Nic nowego nie wymyśliliśmy. Robiliśmy to co poprzedni Zarząd, któremu przewodniczyłeś. Rozumiem, że gdy poprzedni Zarząd z jego prezesem pobierał składki od młodzieży uczącej się, to czynił to zgodnie z każdym prawem, ale gdy obecny robi to samo, mając na uwadze interpretację Uchwały Walnego, to robi to już niezgodnie ze każdym prawem, łącznie z Bożym. Normalne. Tylko długo było się przyzwyczaić do tego toku myślowego.
Natomiast co do Twojej składki, którą wpłacałeś u poprzedniego Skarbnika wraz ze swoim starszym synem, za rok 2010(dlaczego??!!-chodzi mi o starszego syna, przecież był uczącym się-niewiedza??), to składkę Twoją trzeba będzie zaksięgować, jako składkę za rok 2009, gdyż z posiadanej wiedzy, jaką dysponuję w obecnej chwili od Skarbniczki Zarządu, nie uregulowałeś jej w poprzednim roku 2009. Chyba, że masz dowód wpłaty, bo wg. oświadczenia Skarbniczki KK takiej wpłaty, jak twoja nie ma, nr wpłat się zgadzają. Oczywiście nie oznacza to, że różnicy wynikających z ilości miesięcy, gdy byłeś członkiem KK, a miesiącem, w którym cię skreślono z listy Członków KK, nie zwrócimy ci.
Oczywiście, że zwrócimy. Proszę cię tylko, żebyś wystąpił z pismem.
Odnośnie natomiast telefonu do P.Bogdana, to dzwoniłem.
Na koniec chcę cię powiadomić, że o sprawach dotyczących KK "TUR" (składek, uchwał itd., itp.) będę polemizował na naszym forum, na naszej zakładce, do której mają dostęp Członkowie z KK. Jakby nie patrzył jest ustawa o ochronie danych osobowych i nie chcę, aby wyszły tu jakieś nazwiska i dane Członków KK.
Uważam, że wyraziłem, jak to nazwałeś, swoje mądrości w sposób jasny i je zrozumiesz.
Mimo wszystko pozdrawiam.
Bez odbioru.