mike1006 pisze:
za scounting w Turowie odpowiedzialny jest Bobby, odkąd przyszedł do Zgorzelca. Myślę, że w tym roku nic się nie zmieniło w tej kwestii. Co do sprawdzania zawodników, o ile mi wiadomo, Filipovski już na kilka miesięcy przed nowym sezonem, jest zorientowany, których zawodników widziałby w swoim zespole w nadchodzącym sezonie. Tak chyba było i tym razem. Skoro praktycznie jednocześnie (!), kontrakty podpisała cała niemal drużyna. Oczywiście to moje spostrzeżenia i analizy posiadanej wiedzy na ten temat.
Dzięki mike za te info, ale mi chodziło bardziej o "technikę" sprawdzania zawodników - dvd, rozmowy z agentami, trenerami, statystyki, obserwacja na żywo?
Grizzo^^ pisze:
No prawda. Powinni zorganizować jakieś spotkanie między kibice - zawodnicy, takie coś podobnego do zakończenia sezonu, żeby moglibyśmy poznać nowych zawodników bliżej...
Liczę, że uda się to lepiej niż w zeszłym roku, kiedy to do końca nie wypaliło - krótko, prowizorycznie, bez pomysłu, dwie prezentacje w 1 dzień... Niech klub zrobi jedną, a EFEKTOWNĄ i PROFESJONALNĄ prezentację!
Azlo pisze:
Według mnie godność kapitańska powinna powrócić do Roberta Witki, choć najlepszym kapitanem i tak był Szczypiorek. Nie wiem, czy Roberto potrafi w ten sam sposób "dbać o interesy" swoich zawodników na parkiecie, czy potrafi tak ich zmotywować, a w razie potrzeby powstrzymać niezdrowe zapędy. Pod tym względem Dragisa sprawdzał się znakomicie. A Witka chyba nie jest typem charyzmatycznego autorytetu...
Z całym szacunkiem dla Roberta, ale on się nie nadaję na kapitana, właśnie z tych względów, które wymieniłaś w swoim poście. A swoją drogą w dwa sezony temu to był on tylko formalnie kapitanem, bo rozgrzewkę prowadził i posłuch w zespole od początku miał Dragisa. Kto nim teraz będzie? Napewno musi to być ktoś stanowczy, zrównoważony, w miarę charyzmatyczny. Może Bailey, może Turek...
PrzecPolitWSpor pisze:
Dzięki PiS koszykówka może stać się bardziej medialnym sportem - może to taka zagrywka PiS żeby ta dyscyplina stała się bardziej popularna w Polsce

?
Jest to może chore, ale dobrze że nawet w ten sposób przypominana jest ludziom niszowa w naszym kraju dyscyplina sportowa, która na świecie jest tuz za "kopaną". A swoja drog ą to widać, że polskim koszem "trzesię" niewielkie grono osób.
Azlo pisze:
Ciekawe, co wynajdą PISowcy w kwestii przetargu. Na pewno z ciekawością będę oczekiwać na ich epokowe odkrycia.
I dobrze - niech szukają, bo PO z panią Piterą problemu nie widzi!
fan turowa pisze:
No i może razem podsumujemy ten sezon ogórkowy.
Sezon ogórkowy trwa do OFICJALNEGO ROZPOCZECIA SEZONU. Więc pisać, gdybać, oceniać przygotowania i sparingi możemy jeszcze dość długo
A co do ankiety - nitroo jak sprawa wygląda, kiedy wyniki?